96 Point James Suckling
Duft og smag Den karakteristiske duft stammer fra de tørrede druer, der giver noter af kirsebær, rosiner, blommer. Der er også i smagen noter af mørke bær. En meget saftig, ren og stringent stil, som udmærker sig ved sin rankhed. En utrolig kompleks vin, som vurderes blandt de allerbedste Amaroner.
Denne Amarone opnår fantastiske bedømmelser i stort set alle årgange. Farven er ekstrem mørk og dyb Vinen fremtræder med en nærmest overvældende intens duft af tørrede frugter, rosiner, svedsker o.l. samt et delikat sødmefuldt fadpræg. Smagen er tilsvarende imponerende med stor kompleksitet. Flot syre/frugtbalance. Tør til let bitter afslutning. Absolut topklasse Holdbarhed: 10-15 år (i exceptionelle årgange som denne måske mere) Gastronomi: Passer til kraftige retter og parmesan- eller skimmelost. Druer: Corvina 75%, Rondinella 20%, Molinara 5% Vi befinder os i Verona provinsen i den vestlige del. Amarone della Valpolicella produceres i et bælte gående fra Adige floden i vest til kommunen Cazzano di Tramigna i øst. Produktionsområdet for Amarone della Valpolicella er kendetegnet ved, at der gennem hele området løber en række vandløb eller åer fra nord mod syd, som har dannet dalenes form. Amarone della Valpolicella fik sin DOC i 1968. Amarone della Valpolicella skal produceres på 40-80% Corvina drue, hvoraf maksimalt 50% må udgøres af Corvinone. Derudover skal vinen indeholde 5-30% Rondinella. Der må tilsættes op til 15% andre ikke aromatiske blå druer, hvoraf maksimalt 10% af en druetype. Vinen skal minimum holde en alkoholprocent på 14,0. Vinen skal lagre 2 år at regne fra den 1. december i produktionsåret. I flere århundreder har familien Allegrini været knyttet til vinproduktion i Veneto regionen. Firmaets nuværende form blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste Valpolicellavine op gennem 60'erne og 70'erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført af hans tre børn, Marilisa, Walter og Franco. Familiens ejendomme breder sig over 70 hektar fordelt i de tre klassiske kommuner, Fumane, Sant'Ambrogio og San Pietro. Hovedparten af familiens vinmarker er placeret på de bedste "crus" i regionen. Ved til stadighed at fokusere på kvalitet er det lykkedes at fremstille vine af høj klasse, og Allegrini fremstår i dag som en af de fornemste fortolkere af vine produceret på Veneto regionens klassiske druer, Corvina og Rondinella. Som en innovativ og kompromisløs producent ser Allegrini det som en udfordring hele tiden at forbedre sine produkter til glæde for forbrugeren, snarere end at leve op til eksisterende regulativer. Det betyder, at man ved udeladelsen af den "tredje" Valpolicelladrue, Molinara, frivilligt har valgt at deklassere en del af sin produktion fra DOC til IGT, fra og med årgang 1997. Over en bred kam er der i vinverdenen enighed om, at Allegrinis vine er af exceptionelt høj standard. Amaronen og IGT-vinen La Poja (100% Corvina) har i de sidste mange år fået tildelt 3 glas af vinguiden Gambero Rosso, der ydermere betragter Allegrini som førende producent i Venetoregionen! Ud over at markedsføre de røde vine Valpolicella Classico, Palazzo della Torre, La Grola, Amarone Classico, La Poja og Recioto della Valpolicella under navnet Allegrini, har man også den mindre prestigefyldte serie Corte Giara. Vinene er de klassiske fra området, dvs. Soave, Bardolino, Valpolicella og Amarone. 94 Point 90 Point