Barbaresco 2013 Cantine dei Marchese di Barolo DOCG

I de sidste 30-40 år har Piemonte måske været det mest anerkendte vindistrikt i Italien. Det er dog mere Barolovinen der har fortjenesten end dens lillebror Barbaresco. Men det er dog lidt synd, da Barbaresco er en fremragende vin, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser den sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring landsbyen Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og derfor har Barbaresco statistisk set flere store årgange end Barolo. Endvidere skal Barbaresco ikke gemmes så længe som Barolo for at vise sin storhed, hvilket for mange må betragtes som en fordel. Problemet er nok nærmere, at der ikke har været så mange individuelle producenter til at løfte navnet frem, som der er i Barolo, da en stor del af vinen bliver produceret af kooperativer. En af de producenter er Marchesi di Barolo der, som navnet antyder, blandt andet også producerer en Barolo.


Marchesi di Barolo har fået anerkendelse gennem generationer for at være en af de bedste producenter i området og troskaben mod traditionerne og terroieren i området har været bemærkelsesværdig og respektfuldt. Vinen herfra lagrer hovedsageligt stadig på slovenske egefade, imens de nye franske egefade så småt er begyndt at gøre sit indtog i kældrene.


Vinifikation
Laves stadig efter de gamle traditioner, og vinen lagres oftest på traditionelle slovenske egefade i et år, hvorefter den får lov at hvile yderligere et år på flaske inden frigivelse.

  • Barbaresco 2013 Cantine dei Marchese di Barolo DOCG-01

I de sidste 30-40 år har Piemonte måske været det mest anerkendte vindistrikt i Italien. Det er dog mere Barolovinen der har fortjenesten end dens lillebror Barbaresco. Men det er dog lidt synd, da Barbaresco er en fremragende vin, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser den sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring landsbyen Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og derfor har Barbaresco statistisk set flere store årgange end Barolo. Endvidere skal Barbaresco ikke gemmes så længe som Barolo for at vise sin storhed, hvilket for mange må betragtes som en fordel. Problemet er nok nærmere, at der ikke har været så mange individuelle producenter til at løfte navnet frem, som der er i Barolo, da en stor del af vinen bliver produceret af kooperativer. En af de producenter er Marchesi di Barolo der, som navnet antyder, blandt andet også producerer en Barolo.


Marchesi di Barolo har fået anerkendelse gennem generationer for at være en af de bedste producenter i området og troskaben mod traditionerne og terroieren i området har været bemærkelsesværdig og respektfuldt. Vinen herfra lagrer hovedsageligt stadig på slovenske egefade, imens de nye franske egefade så småt er begyndt at gøre sit indtog i kældrene.


Vinifikation
Laves stadig efter de gamle traditioner, og vinen lagres oftest på traditionelle slovenske egefade i et år, hvorefter den får lov at hvile yderligere et år på flaske inden frigivelse.

DKK  235,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

I de sidste 30-40 år har Piemonte måske været det mest anerkendte vindistrikt i Italien. Det er dog mere Barolovinen der har fortjenesten end dens lillebror Barbaresco. Men det er dog lidt synd, da Barbaresco er en fremragende vin, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser den sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring landsbyen Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og derfor har Barbaresco statistisk set flere store årgange end Barolo. Endvidere skal Barbaresco ikke gemmes så længe som Barolo for at vise sin storhed, hvilket for mange må betragtes som en fordel. Problemet er nok nærmere, at der ikke har været så mange individuelle producenter til at løfte navnet frem, som der er i Barolo, da en stor del af vinen bliver produceret af kooperativer. En af de producenter er Marchesi di Barolo der, som navnet antyder, blandt andet også producerer en Barolo.


Marchesi di Barolo har fået anerkendelse gennem generationer for at være en af de bedste producenter i området og troskaben mod traditionerne og terroieren i området har været bemærkelsesværdig og respektfuldt. Vinen herfra lagrer hovedsageligt stadig på slovenske egefade, imens de nye franske egefade så småt er begyndt at gøre sit indtog i kældrene.


Vinifikation
Laves stadig efter de gamle traditioner, og vinen lagres oftest på traditionelle slovenske egefade i et år, hvorefter den får lov at hvile yderligere et år på flaske inden frigivelse.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Marchesi di Barolo
Område Piemonte
Underområde Barbaresco
Årgang 2013
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ