Robert Parker 93 Point WineSpectator Gambero Rosso 93 point Robert Parker; "The 2006 Barolo Parafada is another gorgeous wine from Massolino in this important vintage. Here, too, the fruit is incredibly primary but in the Parafada the French oak has added a dimension of explosiveness and volume that is captivating. Hints of spices and flowers hint at the inner sweetness that should develop in bottle. I loved this powerful, dense Barolo. Anticipated maturity: 2016-2026." Robert Parker skriver desuden om Massolinos 2006'ere; "This is a superb set of 2006 Barolos from Massolino. The wines show a combination of power and elegance that in some ways recalls 1996. These 2006s will require time, but the investment will be well worth it. These exceptionally pure, elegant Barolos merit special consideration." Parafada-marken vender stik syd, og giver derfor udtalt solmodne druer. Franco Massolino besidder en frimærkestor parcel på blot 1,1 hektar. Vinstokkene er i gennemsnit 55 år gamle, og de yder en vin, der af mange betegnes som den allerbedste fra Parafada-marken. Stilmæssigt er vinen kødfuld og stoflig, og en kolossal oplevelse allerede som helt ung - men i gode år har vinen potentiale til mindst femten års udvikling. Massolino kåret til Winery of the Year 2010 i Wine & Spirits magazine ; Hvert år blindsmager Wine & Spirits magazine mere end 10.000 vine, og hvert år udpeger de den producent, som de leverer den bedste og mest stabile kvalitet til prisen. Det er første gang nogensinde at prisen er tildelt en Barolo-producent. Massolino - Genfødt kultproducent i Piemonte I begyndelsen af 1990'erne vågnede familien Massolino op til dåd. Familien besidder nogle helt unikke vinmarker - men de fik ikke det bedste ud af dem. Ved en gennemgribende modernisering af vingården og en dramatisk begrænsning af høstudbyttet, har Massolino taget et kvalitativt tigerspring. Både Robert Parker og Wine Spectator rangerer nu Massolino blandt Piemontes allerbedste producenter, og husets vine scorer rutinemæssigt topanmeldelser i bemeldte vinkritikeres anmeldelser. Massolinos marker i Serralunga Familien Massolino råder over adskillige fabelagtige marker i Piemontes Serralunga-område, hvor nogle af Italiens mest fabelagtige vine laves. Stilmæssigt er Serralungas vine udtalt stringente og elegante, og de bedste Barolo- og Barbera-vine besidder et lagringspotentiale langt udover det sædvanlige. Barolo Vigna Parafada Parafada-marken vender stik syd, og giver derfor udtalt solmodne druer. Franco Massolino besidder en frimærkestor parcel på blot 1,1 hektar. Vinstokkene er i gennemsnit 55 år gamle, og de yder en vin, der af mange betegnes som den allerbedste fra Parafada-marken. Stilmæssigt er vinen kødfuld og stoflig, og en kolossal oplevelse allerede som helt ung - men i gode år har vinen potentiale til mindst femten års udvikling. Nydes af rummelige glas, gerne som ledsager til retter med lam eller kraftigt oksekød. Barolo, Vinens Konge – Kongernes Vin For de fleste står Barolo området i Piemonte i det nordvestlige Italien som landet fornemste vinområde. I hvertfald er det her Italeins store Nebbiolo drue, når de største og mest dramatiske højder. Barolo’en som vi kender den i dag, fandt sin stil i midten af 1800 tallet, og vinen blev foruden af adelen i Torino drukket af Kongehuset i Savoyen. Navnet ”Vinens Konge – Kongernes Vin var således oplagt. Ægte Barolo er en længe levende, koncentreret og kompleks, tør og udpræget garvesyreholdig vin, med aromaer, der giver mindelser om tørrede roser, tjære, lakrids. I al tørheden findes ofte en underfundig ”sødme”, der sammen med Barolo’en fine syre, gør den til gourmetens drømme vin! Gå langt uden om ”billige” Barolo’er. De har kun navnet Barolo på etiketten, men smager ikke af det. Den ægte vare er altid kostbar! Massolino familiens Az. Agricola Vigna Rionda Giovanni Massolino grundlage Az. Agricola Vigna Rionda´, der er blandt Barolos absolutte topproducenter i 1896. I dag arbejder tre generationer side om side