byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Benromach Peat Smoke 2009 Single Malt Whisky 46%

Benromach Peat Smoke er en single malt whisky fra det skotske Speyside-destilleri, Benromach. Den skiller sig ud fra destilleriets andre udgivelser ved at være væsentligt mere røget. Normalt er Benromach lavet på malt med et moderat tørveniveau, men med denne udgave, som kun laves i begrænset omfang, har de skruet tørven helt i vejret! Whiskyen er tappet ved 46% alkohol, uden tilsætning af karamelfarve eller kølefiltrering.


Farve: Let rav.


Duft: Vanilje, honning, røget bacon, abrikos, tobak og citronskal.


Smagsnoter: Fine noter af sort peber, masser af bålrøg og mandler. 


Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.


Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.


Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

Benromach Peat Smoke er en single malt whisky fra det skotske Speyside-destilleri, Benromach. Den skiller sig ud fra destilleriets andre udgivelser ved at være væsentligt mere røget. Normalt er Benromach lavet på malt med et moderat tørveniveau, men med denne udgave, som kun laves i begrænset omfang, har de skruet tørven helt i vejret! Whiskyen er tappet ved 46% alkohol, uden tilsætning af karamelfarve eller kølefiltrering.


Farve: Let rav.


Duft: Vanilje, honning, røget bacon, abrikos, tobak og citronskal.


Smagsnoter: Fine noter af sort peber, masser af bålrøg og mandler. 


Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.


Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.


Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

DKK  499,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

Benromach Peat Smoke er en single malt whisky fra det skotske Speyside-destilleri, Benromach. Den skiller sig ud fra destilleriets andre udgivelser ved at være væsentligt mere røget. Normalt er Benromach lavet på malt med et moderat tørveniveau, men med denne udgave, som kun laves i begrænset omfang, har de skruet tørven helt i vejret! Whiskyen er tappet ved 46% alkohol, uden tilsætning af karamelfarve eller kølefiltrering.


Farve: Let rav.


Duft: Vanilje, honning, røget bacon, abrikos, tobak og citronskal.


Smagsnoter: Fine noter af sort peber, masser af bålrøg og mandler. 


Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.


Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.


Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

Alkohol 46%
Type Whisky
Producent Benromach
Land Skotland
Område Speyside
Alder NV
Størrelse 70 cl
Whiskytype Single Malt Whisky
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ