Butinages Økologisk Rosé 2017, Costières de Nimes Frankrig, Chateau Nages

”Butinage” på fransk betyder ”at samle pollen” og er et forsøg på at beskrive vinens stil såvel som den teknik, man generelt bruger på vingården; at samle det bedste for at danne en harmoni. På samme måde som bierne laver deres honning med udvalgte blomster i et område. Druerne Grenache Noir (normalt ca. 60%) og Syrah kommer fra de yngste, vinstokke på ejendommen og er høstet ved fuld modenhed. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kold skindmacerering i 4-12 timer. Når mosten har fået den rette rosé-farve, lader man en del af den løbe (evt. med en let presning) i gærtanke af stål. Efter endt gæring bliver vinen sammenstukket, modnet i et par måneder ”sur lie” på ståltanke og aftappet med en ganske let filtrering.


Den økologisk ButiNAGES Rosé er en af de bedste rosé’er vi har smagt fra det sydlige Rhône. I farven har vinen den klassiske orange farve (løgskal) man ofte finder i Provence rosé’er. I duften er den delikat og aromatisk, men i smagen giver den en overraskelse. Den er betydelig kraftigere og intens, end duften varsler. Den er ligefrem kødfuld, dyb og slutter krydret: En rigtig rosé til gastronomien. Man fornemmer virkelig Syrah’ens struktur og frugtkoncentration. Den frugtsødme, der kommer til sidst, bliver dog løftet af tannin og en god sprødhed. En fremragende rosé!


Server vinen til Skaldyr, fisk, fjerkræ og eksotiske/asiatiske retter.

  • Butinages Økologisk Rosé 2017, Costières de Nimes Frankrig, Chateau Nages-01

”Butinage” på fransk betyder ”at samle pollen” og er et forsøg på at beskrive vinens stil såvel som den teknik, man generelt bruger på vingården; at samle det bedste for at danne en harmoni. På samme måde som bierne laver deres honning med udvalgte blomster i et område. Druerne Grenache Noir (normalt ca. 60%) og Syrah kommer fra de yngste, vinstokke på ejendommen og er høstet ved fuld modenhed. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kold skindmacerering i 4-12 timer. Når mosten har fået den rette rosé-farve, lader man en del af den løbe (evt. med en let presning) i gærtanke af stål. Efter endt gæring bliver vinen sammenstukket, modnet i et par måneder ”sur lie” på ståltanke og aftappet med en ganske let filtrering.


Den økologisk ButiNAGES Rosé er en af de bedste rosé’er vi har smagt fra det sydlige Rhône. I farven har vinen den klassiske orange farve (løgskal) man ofte finder i Provence rosé’er. I duften er den delikat og aromatisk, men i smagen giver den en overraskelse. Den er betydelig kraftigere og intens, end duften varsler. Den er ligefrem kødfuld, dyb og slutter krydret: En rigtig rosé til gastronomien. Man fornemmer virkelig Syrah’ens struktur og frugtkoncentration. Den frugtsødme, der kommer til sidst, bliver dog løftet af tannin og en god sprødhed. En fremragende rosé!


Server vinen til Skaldyr, fisk, fjerkræ og eksotiske/asiatiske retter.

Normalpris: DKK  125,00
Specialpris DKK  99,00
Spar DKK  26,00
PRISMATCH

Levering 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

”Butinage” på fransk betyder ”at samle pollen” og er et forsøg på at beskrive vinens stil såvel som den teknik, man generelt bruger på vingården; at samle det bedste for at danne en harmoni. På samme måde som bierne laver deres honning med udvalgte blomster i et område. Druerne Grenache Noir (normalt ca. 60%) og Syrah kommer fra de yngste, vinstokke på ejendommen og er høstet ved fuld modenhed. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kold skindmacerering i 4-12 timer. Når mosten har fået den rette rosé-farve, lader man en del af den løbe (evt. med en let presning) i gærtanke af stål. Efter endt gæring bliver vinen sammenstukket, modnet i et par måneder ”sur lie” på ståltanke og aftappet med en ganske let filtrering.


Den økologisk ButiNAGES Rosé er en af de bedste rosé’er vi har smagt fra det sydlige Rhône. I farven har vinen den klassiske orange farve (løgskal) man ofte finder i Provence rosé’er. I duften er den delikat og aromatisk, men i smagen giver den en overraskelse. Den er betydelig kraftigere og intens, end duften varsler. Den er ligefrem kødfuld, dyb og slutter krydret: En rigtig rosé til gastronomien. Man fornemmer virkelig Syrah’ens struktur og frugtkoncentration. Den frugtsødme, der kommer til sidst, bliver dog løftet af tannin og en god sprødhed. En fremragende rosé!


Server vinen til Skaldyr, fisk, fjerkræ og eksotiske/asiatiske retter.

Alkohol 14%
Type Rosevin
Producent Chateau Nages
Årgang 2017
Størrelse 75 cl
Druetype Grenache, Syrah/Shiraz
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ