Vinen er ekstra brut, har en bemærkelsesværdig smuk lysgylden farve og næsen emmer af hvide blomster med noter af fersken, mandler og citron. Smagen er rund og velafbalanceret med en god blanding af friskhed og mineralitet. Eftersmagen er vidunderlig ren og tør med et lille pikant strejf af krydderi. En klassisk, velafbalanceret Franciacorta, behageligt frisk og sprød. Perfekt til enhver lejlighed.
Franciacorta - Italiens "Champagne" distrikt
Franciacorta området i Lombardiet producerer Italiens bedste mousserende vine. Området fik sin DOC i 1967 og blev opgraderet til DOCG status i 1995. I alt 20 byer har retten til at fremstille Franciacorta, alle med mineralrige, veldrænede jorde med en blanding af kalkholdige sten og sand placeret på en undergrund af limsten. DOCG området omfatter 2.200 hektar. De tilladte druesorter er Chardonnay, Pinot Nero og Pinot Bianco.
Ca 'del Bosco - banebrydende i Franciacorta
I 1964 købte Annamaria Clementi Zanella et lille hus i skoven (Ca' del Bosco) med 2 hektar tilhørende jord, men først 4 år senere besluttede Annamaria sig for at plante vinstokke. Vinhusets succes skyldes i høj grad hendes søn Maurizio Zanellas arbejde, som har været banebrydende for vinifikationsmetoderne i hele Franciacorta. Den store ihærdighed og evige søgen efter nye metoder der kan forbedre det endelige produkt er et af Ca’ del Boscos adelsmærker, også i dag. Ca’ del Bosco råder over 160 ha. vinmarker med en gennemsnitlig alder på vinstokkene på ca. 20 år.
Cuveé Prestige - Ca' del Bosco metoden
Druerne håndplukkes fra udvalgte parceller, placeres i små kasser, sorteres og afkøles. Så kommer de igennem den eksklusive "Druespa", der består af tre skyllekar efterfulgt af grundig tørring i en speciel tunnel. Efter presning i den ilttætte presse gæres vinen i temperaturkontrollerede tanke af rustfrit stål, hvor de forbliver indtil marts måned det efterfølgende år. Vinene samles derefter omhyggeligt i det ”magiske ritual”, der skaber Cuvée Prestige. Først efter modning i flasken på bærmen i mindst 2 år har vinen udviklet sit udtryk, rigdom og identitet. Degorgeringen udføres i et iltfrit miljø ved hjælp af en metode som specialdesignet og patenteret af Ca ’del Bosco. På den måde forhindrer man oxydering, som gør det unødvendigt at tilføje sulfitter.
Cuvée Prestige Edizione 45
Vinen er ekstra brut, har en bemærkelsesværdig smuk lysgylden farve og næsen emmer af hvide blomster med noter af fersken, mandler og citron. Smagen er rund og velafbalanceret med en god blanding af friskhed og mineralitet. Eftersmagen er
vidunderlig ren og tør med et lille pikant strejf af krydderi. En klassisk, velafbalanceret Franciacorta, behageligt frisk og sprød. Perfekt til enhver lejlighed.