2017-årgangen på Wine Spectator's Top 2018 Value Rosé: "This spiced rosé frames its flavors of white cherry, peach skin and pastry with sleek, juicy acidity."
Calafuria er en frugtbombe i både duft og smag med fine aromaer af hindbær, jordbær og brombær. Der er ligeledes et dejligt blomsterpræg af viol og pæoner. Smagen er fyldig og rund med en fin afsluttende friskhed. Nyd Calafuria som frokostvin, til fjerkræ som kylling, samt til fisk og skaldyr.
Puglia - kvalitet og value fra Italiens støvlehæl
Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har igennem tiderne leveret store mængder konsumvin og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Igennem de sidste 20 år er der sket et fantastisk kvalitetsløft i Puglia, og dette hænger nøje sammen med introduktion af nye dyrknings- og vinifikationsteknikker samt introduktion af nye druesorter som Chardonnay og Cabernet, der begge har vist, at de formår at udtrykke sig på unik vis i Puglias terroir. De bedste lokale druesorter fra Puglia er Aglianico, Negroamaro og Primitivo.
Tormaresca - Toscanas berømte Antinori familie i Puglia
At den berømte toscanske vinfamilie Antinori i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstiles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, der befinder sig i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer. Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af de mest succesfulde vinerier i regionen".
Calafuria Rosato, I.G.T Salento
Calafuria Rosato fremstilles af 100% Negroamaro. Druerne høstes først i september på godset Masseria Maime i Salento. Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, hvor de er kølige, og med maksimal friskhed i aroma og smag. Druerne presses let og mosten forbliver skallerne til den smukke rosé farve er opnået. Herefter gæres mosten ved lave temperaturer, for at bevare så meget frugtighed i vinen som muligt. Calafuria er en frugtbombe i både duft og smag med fine aromaer af hindbær, jordbær og brombær. Der er ligeledes et dejligt blomsterpræg af viol og pæoner. Smagen er fyldig og rund med en fin afsluttende friskhed. Nyd Calafuria som frokostvin, til fjerkræ som kylling, samt til fisk og skaldyr.