Chablis 1.CRU 2017 Monteé de Tonnerre, Domaine Jean Collet

Navnet Chablis er næsten synonymt med en stor, tør og fornem hvidvin - faktisk i en sådan grad, at det siges, at der hver dag drikkes lige så meget Chablis som der produceres i området på et år! Den ægte vare stammer fra distriktet Chablis, der ligger mellem Paris og Dijon. Klimaet er køligt og de bedste jorde præget af en kalktype, der er kendt som "Kimmeridge"- kalk. Lige her, og i hænderne på en dygtig vinmager, yder Chardonnay druen mirakler. Den ægte Chablis er tør og med en vidunderlig og drillende balance mellem det rige og det strenge.


Den bedste garanti for topkvalitet er altid en god producent, og med Jean Collet et Fils er vi blandt de allerbedste. Unge Gilles Collet holder hektarudbytterne lave og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Grands Crus og Premiers Crus gæres og lagres på fade eller Foudres. Jean Collet's vine ses mest på de trestjernede franske restauranter - men altså nu heldigvis også i Danmark.


Druerne til Jean Collet's Chablis stammer fra husets 1,5 ha store parcel i top 1er Cru marken Montée de Tonnerre. Der høstes med håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt inden de presses skånsomt i en pneumatisk presse.
Både gæring og lagringen af den unge vin finder sted i små Barriques af eg, der er med til at sikre yderligere kompleksitet og lang holdbarhed. Jean Collets vine har ry for at være blandt de bedste, der produceres i Chablis. Og det forstår man, når man smager. Duften er frisk, nuanceret og rig. Smagen på en gang fast, fyldig og meget lang. Perfekt til f.eks. østers, skaldyr, pighvar, rød- eller søtunge

  • Chablis 1.CRU 2017 Monteé de Tonnerre, Domaine Jean Collet-01

Navnet Chablis er næsten synonymt med en stor, tør og fornem hvidvin - faktisk i en sådan grad, at det siges, at der hver dag drikkes lige så meget Chablis som der produceres i området på et år! Den ægte vare stammer fra distriktet Chablis, der ligger mellem Paris og Dijon. Klimaet er køligt og de bedste jorde præget af en kalktype, der er kendt som "Kimmeridge"- kalk. Lige her, og i hænderne på en dygtig vinmager, yder Chardonnay druen mirakler. Den ægte Chablis er tør og med en vidunderlig og drillende balance mellem det rige og det strenge.


Den bedste garanti for topkvalitet er altid en god producent, og med Jean Collet et Fils er vi blandt de allerbedste. Unge Gilles Collet holder hektarudbytterne lave og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Grands Crus og Premiers Crus gæres og lagres på fade eller Foudres. Jean Collet's vine ses mest på de trestjernede franske restauranter - men altså nu heldigvis også i Danmark.


Druerne til Jean Collet's Chablis stammer fra husets 1,5 ha store parcel i top 1er Cru marken Montée de Tonnerre. Der høstes med håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt inden de presses skånsomt i en pneumatisk presse.
Både gæring og lagringen af den unge vin finder sted i små Barriques af eg, der er med til at sikre yderligere kompleksitet og lang holdbarhed. Jean Collets vine har ry for at være blandt de bedste, der produceres i Chablis. Og det forstår man, når man smager. Duften er frisk, nuanceret og rig. Smagen på en gang fast, fyldig og meget lang. Perfekt til f.eks. østers, skaldyr, pighvar, rød- eller søtunge

DKK  269,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Navnet Chablis er næsten synonymt med en stor, tør og fornem hvidvin - faktisk i en sådan grad, at det siges, at der hver dag drikkes lige så meget Chablis som der produceres i området på et år! Den ægte vare stammer fra distriktet Chablis, der ligger mellem Paris og Dijon. Klimaet er køligt og de bedste jorde præget af en kalktype, der er kendt som "Kimmeridge"- kalk. Lige her, og i hænderne på en dygtig vinmager, yder Chardonnay druen mirakler. Den ægte Chablis er tør og med en vidunderlig og drillende balance mellem det rige og det strenge.


Den bedste garanti for topkvalitet er altid en god producent, og med Jean Collet et Fils er vi blandt de allerbedste. Unge Gilles Collet holder hektarudbytterne lave og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Grands Crus og Premiers Crus gæres og lagres på fade eller Foudres. Jean Collet's vine ses mest på de trestjernede franske restauranter - men altså nu heldigvis også i Danmark.


Druerne til Jean Collet's Chablis stammer fra husets 1,5 ha store parcel i top 1er Cru marken Montée de Tonnerre. Der høstes med håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt inden de presses skånsomt i en pneumatisk presse.
Både gæring og lagringen af den unge vin finder sted i små Barriques af eg, der er med til at sikre yderligere kompleksitet og lang holdbarhed. Jean Collets vine har ry for at være blandt de bedste, der produceres i Chablis. Og det forstår man, når man smager. Duften er frisk, nuanceret og rig. Smagen på en gang fast, fyldig og meget lang. Perfekt til f.eks. østers, skaldyr, pighvar, rød- eller søtunge

Alkohol 12,5%
Type Hvidvin
Producent Domaine Jean Collet
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Chablis
Årgang 2017
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ