Chateauneuf-Du-Pape 2022 Cuvée du Baron Chateau Fortia

 

Hemmeligheden bag Château Fortias Cuvée du Baron er et højt indhold af Syrah og alkohol. Kombinationen giver både friskhed og sødme og bærer de søde kartofler og rødkålen optimalt.


Serveres ved 15 grader i den varme julestue -  proppes op kl. 9 om morgenen og stilles i et køligt bryggers.
Husk store rummelige glas!


Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre. Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag. Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.


Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.


Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le Roy formulerede bl.a. en række krav til vinmarker, druesorter, alkoholprocent m.m, og det er egentlig den tankegang, som danner baggrund for det franske Appelllation Controlée system.


I dag er det Le Roy's efterkommer Bruno Le Roy og svigersønnen Pierre Pastre, der driver ejendommen. 

 

Hemmeligheden bag Château Fortias Cuvée du Baron er et højt indhold af Syrah og alkohol. Kombinationen giver både friskhed og sødme og bærer de søde kartofler og rødkålen optimalt.


Serveres ved 15 grader i den varme julestue -  proppes op kl. 9 om morgenen og stilles i et køligt bryggers.
Husk store rummelige glas!


Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre. Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag. Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.


Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.


Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le Roy formulerede bl.a. en række krav til vinmarker, druesorter, alkoholprocent m.m, og det er egentlig den tankegang, som danner baggrund for det franske Appelllation Controlée system.


I dag er det Le Roy's efterkommer Bruno Le Roy og svigersønnen Pierre Pastre, der driver ejendommen. 

DKK  299,00
Fra DKK  249,00
Spar DKK  50,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  299,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  249,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser
 

Hemmeligheden bag Château Fortias Cuvée du Baron er et højt indhold af Syrah og alkohol. Kombinationen giver både friskhed og sødme og bærer de søde kartofler og rødkålen optimalt.


Serveres ved 15 grader i den varme julestue -  proppes op kl. 9 om morgenen og stilles i et køligt bryggers.
Husk store rummelige glas!


Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre. Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag. Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.


Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.


Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le Roy formulerede bl.a. en række krav til vinmarker, druesorter, alkoholprocent m.m, og det er egentlig den tankegang, som danner baggrund for det franske Appelllation Controlée system.


I dag er det Le Roy's efterkommer Bruno Le Roy og svigersønnen Pierre Pastre, der driver ejendommen. 

Alkohol 15,5%
Type Rødvin
Producent Chateau Fortia
Land Frankrig
Område Rhône
Underområde Chateuneuf-Du-Pape
Årgang 2022
Vintype Chateauneuf du Pape
Størrelse 75 cl
Druetype Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ