byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Chateauneuf-du-Pape Cuvee CENTENAIRE 2019 Les Cailloux, Domaine André Brunel

Robert Parker Wine Advocate - 95 Point 


The Wine Cellar Insider, Jeff Leve - 97 Point 


Cuvée Centenaire laves kun i de største årgange og sammensættes af druer fra vinstokke, som i dag er ca. 125 år gamle og kun giver et udbytte på 15-20 hl./ha!. Undergrunden på parcellen indeholder kun lidt kalk, men til gengæld masser af kompakt, blåt ler. Farven skyldes et stort indhold af grafit, som giver vinen en meget karakteristisk mineralsk smag. Desuden er vinmarken ekstremt udsat for Mistral-vinden, som holder bladene og klaserne fri for fugt- og skimmelproblemer. En del af forklaringen bag vinens fantastiske koncentration, finesse og kompleksitet.


Gæringen foregår separat efter druesort (84% Grenache, 10% Mourvèdre og 6% Syrah for årgang 2019). Efter presningen bliver vinene modnet i 12-15 mdr. på en kombination af træfade og betontanke. Sammenstikningen (assemblage) foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma.


Farven er intens, dyb, rubinrød. I duften kommer der nuancer af solbær og brombær frem, godt pakket ind i mørke krydderier. Smagen er spækket med både velouragtige og mere voldsomme toner, som efter lidt iltning harmonerer meget godt sammen. Nuancerne af brombær og solbær som dominerede i duften giver plads til skovbund og læder, men også lidt lakrids og bitter chokolade. Vinen slutter ekstremt harmonisk og delikat – på trods af sin høje alkoholprocent. 2019 gav ret koncentrerede vine, som man gerne må gemme lidt eller i hvert fald ilte lidt inden servering.


Vinen bør serveres f.eks. til lam, okse eller vildt… eller nyd den bare uden mad til, som den kæmpe vin den nu engang er!

Tilbud

Robert Parker Wine Advocate - 95 Point 


The Wine Cellar Insider, Jeff Leve - 97 Point 


Cuvée Centenaire laves kun i de største årgange og sammensættes af druer fra vinstokke, som i dag er ca. 125 år gamle og kun giver et udbytte på 15-20 hl./ha!. Undergrunden på parcellen indeholder kun lidt kalk, men til gengæld masser af kompakt, blåt ler. Farven skyldes et stort indhold af grafit, som giver vinen en meget karakteristisk mineralsk smag. Desuden er vinmarken ekstremt udsat for Mistral-vinden, som holder bladene og klaserne fri for fugt- og skimmelproblemer. En del af forklaringen bag vinens fantastiske koncentration, finesse og kompleksitet.


Gæringen foregår separat efter druesort (84% Grenache, 10% Mourvèdre og 6% Syrah for årgang 2019). Efter presningen bliver vinene modnet i 12-15 mdr. på en kombination af træfade og betontanke. Sammenstikningen (assemblage) foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma.


Farven er intens, dyb, rubinrød. I duften kommer der nuancer af solbær og brombær frem, godt pakket ind i mørke krydderier. Smagen er spækket med både velouragtige og mere voldsomme toner, som efter lidt iltning harmonerer meget godt sammen. Nuancerne af brombær og solbær som dominerede i duften giver plads til skovbund og læder, men også lidt lakrids og bitter chokolade. Vinen slutter ekstremt harmonisk og delikat – på trods af sin høje alkoholprocent. 2019 gav ret koncentrerede vine, som man gerne må gemme lidt eller i hvert fald ilte lidt inden servering.


Vinen bør serveres f.eks. til lam, okse eller vildt… eller nyd den bare uden mad til, som den kæmpe vin den nu engang er!

Normalpris: DKK  1.199,00
Specialpris DKK  999,00
Spar DKK  200,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Robert Parker Wine Advocate - 95 Point 


The Wine Cellar Insider, Jeff Leve - 97 Point 


Cuvée Centenaire laves kun i de største årgange og sammensættes af druer fra vinstokke, som i dag er ca. 125 år gamle og kun giver et udbytte på 15-20 hl./ha!. Undergrunden på parcellen indeholder kun lidt kalk, men til gengæld masser af kompakt, blåt ler. Farven skyldes et stort indhold af grafit, som giver vinen en meget karakteristisk mineralsk smag. Desuden er vinmarken ekstremt udsat for Mistral-vinden, som holder bladene og klaserne fri for fugt- og skimmelproblemer. En del af forklaringen bag vinens fantastiske koncentration, finesse og kompleksitet.


Gæringen foregår separat efter druesort (84% Grenache, 10% Mourvèdre og 6% Syrah for årgang 2019). Efter presningen bliver vinene modnet i 12-15 mdr. på en kombination af træfade og betontanke. Sammenstikningen (assemblage) foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma.


Farven er intens, dyb, rubinrød. I duften kommer der nuancer af solbær og brombær frem, godt pakket ind i mørke krydderier. Smagen er spækket med både velouragtige og mere voldsomme toner, som efter lidt iltning harmonerer meget godt sammen. Nuancerne af brombær og solbær som dominerede i duften giver plads til skovbund og læder, men også lidt lakrids og bitter chokolade. Vinen slutter ekstremt harmonisk og delikat – på trods af sin høje alkoholprocent. 2019 gav ret koncentrerede vine, som man gerne må gemme lidt eller i hvert fald ilte lidt inden servering.


Vinen bør serveres f.eks. til lam, okse eller vildt… eller nyd den bare uden mad til, som den kæmpe vin den nu engang er!

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Land Frankrig
Område Rhône
Underområde Chateuneuf-Du-Pape
Årgang 2019
Vintype Chateauneuf du Pape
Størrelse 75 cl
Druetype Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ