Prestigiøst domaine med fantastiske markbesiddelser
Domaine Antonin Guyon er blandt de mest respekterede i Bourgogne. Domainet er grundlagt i 1960'eren af Antonin Guyon, og råder over i alt 48 hektar vinmarker. 20 hektar ligger i Hautes Côtes de Nuits og de resterende 28 hektar i nogle af de bedste appellationer i Côte d'Or, fra Gevrey-Chambertin i nord og til Puligny-Montrachet i syd. Domainets smukke kældre befinder sig i udkanten af byen Savigny-les-Beaune.
Høj kvalitet og superb terroir definition
Domainet ledes i dag af den perfektionistiske Dominique Guyon, assisteret af kældermester Vincent Nicot. Markerne pløjes, for at sikre luft og liv. Herbicider og kunstgødning er bandlyst, idet målet er at skabe så naturlige vine som muligt med tydeligt terroir præg. Alle druer håndhøstes og håndsorteres i marken af plukkere, der har op til 25 års erfaring på Domainet. De modne klaser lægges i små kasser, der tillader stabling, uden at druerne knuses, og dermed oxyderes. Druerne ankommer til kældrene inden for 30 minutter efter de er plukket, sorteres endnu engang og afstilkes inden de presses. Der anvendes mellem 15 og 50 % ny eg. Inden aftapning stikkes fadene sammen og hviler på tank. Vinene filtreres generelt ikke. Domaine Antonin Guyons vine findes på de fleste franske stjerne restauranter.
Corton-Charlemagne - muskuløs og kompleks Grand Cru
Domaine Antonin Guyon ejer 0,85 hektar i Grand Cru Corton-Charlemagne, og producerer her sin største hvidvin. Druerne presses i pneumatiske presser. Efter en let klaring af mosten ved hjælp af tyngdekraft, fadgæres vinen ved ca. 18 - 20 graders celsius. Den efterfølgende lagring på 50 % nye fade varer typisk i 16 måneder, hvorefter vinen domaine aftappes. Der er tale om en fantastisk koncentreret vin, med en dyb og intens duft, med aromaer af akacie, kaprifolium og nødder. En meget ren, mineralsk og kraftfuld vin med en fantastisk dybde. Nydes med andagt mellem to og ti år fra høst til f.eks. hummer, en bresse kylling i flødesauce eller en moden Comté ost.