Rost i Jyllands-Posten: "Rig, sødmefuld, rund, venlig, poleret, men ganske elegant, vellavet, præcis."
La Redonne byder på en intens aromatisk bouquet med noter af abrikos, tørrede frugter, hasselnødder og et strejf af honning. Smagen har en frisk sprødhed og er meget velafbalanceret. Vinen er udsøgt som aperitif eller som ledsager til skaldyr, lyse fisk og kylling.
Côtes du Rhône
Oprindeligt var det Romerne, der for to årtusinder siden bragte vindyrkningen til Frankrig. De sejlede fra Middelhavet op ad den mægtige Rhône flod og fandt på begge sider af floden ikke bare fremragende betingelser for vindyrkning; de fandt også en enorm diversitet. Rhône floden har sat sit præg på området og har formet både skråninger og de fladere områder. Og samtidig har floden ført enorme mængder af kartoffelstore, rundslebne sten og sand med sig. Sammen med det solrige, varme klima, giver det fantastiske muligheder for vindyrkning.
Vins Jean-Luc Colombo - A family story
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.
Jean-Luc og Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.
La Redonne, Côtes du Rhône Blanc
Jean-Luc Colombo's La Redonne (en smuk bugt) laves på 70% Viognier og 30% Roussanne fra godt drænede terrasser i de bedste dele af Rhône.Vinen er vinificeret i ståltanke ved lave temperaturer for at bevare maksimal druearoma. En lille del er efterfølgende lagret med bundfaldet i 2 år gamle franske egefade for ekstra kompleksitet. Den resterende del er også lagret med bundfaldet, men i ståltanke for at bevare vinens friskhed og runde den af.