byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Gigondas 2018 Aux Lieux Dits, Santa Duc

6 stjerner Winelab.dk (årgang 2017) "...Elegant og sødmefuld duft af brombær, solbær og lidt skovbund. Den ekstreme elegancen går i den grad igen i smagen, hvor diskret præg af kirsebærbolcher og et let tannisk bid er i perfekt harmoni. Smuk nærmest svævende tyngde. Det er en virkelig god Gigondas i min bog. Vinhuset Santa Duc oplever jeg bare blive bedre og bedre med årene. Jeg er vild med den super elegante og letdrikkelige stil...."


Fremragende Gigondas fra gamle vinstokke på 8 forskellige topmarker i Gigondas. Et lieux-dit er en navngiven mark på fransk og "Aux lieux dits" betyder fra forskellige marker. Grenache domineret blanding med Mourvedre, Syrah og Cinsault fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år. Lagret på blanding af store fade og amforaer af terrakotta.


Intens næse med mørke bær, kirsch, tørre krydderurter, peber og lakrids. Dyb, intens og varm smag med tætpakket moden frugt og en lang, fast finish med peber, lakrids og oliven. Til kraftige og intense kødretter med oksekød, lam, and eller vildt. Gerne langtids braisserede retter med masser saft, kraft og krydderi.


GEMMEPOTENTIALE: 2019-2029


Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
 
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og marker til at opbygge en succesrig negociantvirksomhed, der bl.a. har resulteret i Bichels store salgssucces "les Plans", der år efter år har leveret en usvigelig sikker høj kvalitet til en pris, hvor alle kan være med. Les Plans dukker sjældent op i de internationale vinmedier, men når vi sender den ind til de danske avisers tests af hverdagsvine, kommer den næsten altid ud som vinder - senest i Politiken i uge 42, hvor den blev "Ugens Vin".
 
Moden i 90'erne var stor koncentration i vinene kombineret med lagring på nye, små egetræsfade, men da vi havde besøg af Yves i 2009, sagde han, at han selv havde svært ved at drikke et helt glas af sin egen topvin Gigondas Hautes Garrigues. Denne konstatering indvarslede et stilskift i vinene fra Santa Duc. De små fade blev skiftet ud med store fade og vinene var stadig koncentrerede, men der kom mere friskhed og syre i dem.
 
2009 var også året, hvor Santa Duc begyndte at arbejde mod en økologisk certificering, der trådte i kraft i 2012 - et naturligt skridt, da Yves alligevel havde arbejdet økologisk, siden han overtog ejendommen i 1985. 2012 var også året, hvor det lykkedes Yves at købe en parcel i Chateauneuf-du-Pape - ikke nemt at få lov til, når man kommer fra Gigondas. Første årgang af Habemus Papam var 2010. Siden er det blevet til flere parceller, så huset i dag ejer tæt på 4 ha og producerer 4 forskellige vine i Chateauneuf.


Vejen mod biodynamik
 
Skridtet fra økologi er gået videre, så Santa Duc fra 2017-årgangen er certificeret biodynamisk.
 
2017 er også på andre måder en milepæl for Santa Duc, da Yves Gras’ søn Benjamin overtog ansvaret for vinene. Benjamin er uddannet ønolog i Bourgogne og har som led i sin uddannelse efterfølgende haft et år hos Domaine de la Romanée Conti. Verdens mest berømte vinproducent er selvfølgelig også verdens mest eftertragtede lærested, og de tager én praktikant om året. Benjamin var den heldige, og i det år var han en del af familien Villaine og havde daglig omgang med verdens mest eftertragtede vine.
 
Benjamin har stået for transformationen til biodynamik og han har været med til at indføre amforaer af terrakotta-ler til fremstilling og lagring af vinene.
 
Resultatet er større friskhed, renhed og definition. På mange måder er den transformation, der startede omkring 2009 nu fuldbyrdet. Efter en række år med pæne anmeldelser, hvor vinjournalisterne måske ikke helt kunne forstå hvad der var ved at ske hos Santa Duc, så bliver vinene nu rost til skyerne over én kam af de førende internationale medier; Wine Advocate, Vinous, Jancis Robinson og James Suckling giver alle fantastiske ratings til domainets vine

6 stjerner Winelab.dk (årgang 2017) "...Elegant og sødmefuld duft af brombær, solbær og lidt skovbund. Den ekstreme elegancen går i den grad igen i smagen, hvor diskret præg af kirsebærbolcher og et let tannisk bid er i perfekt harmoni. Smuk nærmest svævende tyngde. Det er en virkelig god Gigondas i min bog. Vinhuset Santa Duc oplever jeg bare blive bedre og bedre med årene. Jeg er vild med den super elegante og letdrikkelige stil...."


Fremragende Gigondas fra gamle vinstokke på 8 forskellige topmarker i Gigondas. Et lieux-dit er en navngiven mark på fransk og "Aux lieux dits" betyder fra forskellige marker. Grenache domineret blanding med Mourvedre, Syrah og Cinsault fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år. Lagret på blanding af store fade og amforaer af terrakotta.


Intens næse med mørke bær, kirsch, tørre krydderurter, peber og lakrids. Dyb, intens og varm smag med tætpakket moden frugt og en lang, fast finish med peber, lakrids og oliven. Til kraftige og intense kødretter med oksekød, lam, and eller vildt. Gerne langtids braisserede retter med masser saft, kraft og krydderi.


GEMMEPOTENTIALE: 2019-2029


Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
 
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og marker til at opbygge en succesrig negociantvirksomhed, der bl.a. har resulteret i Bichels store salgssucces "les Plans", der år efter år har leveret en usvigelig sikker høj kvalitet til en pris, hvor alle kan være med. Les Plans dukker sjældent op i de internationale vinmedier, men når vi sender den ind til de danske avisers tests af hverdagsvine, kommer den næsten altid ud som vinder - senest i Politiken i uge 42, hvor den blev "Ugens Vin".
 
Moden i 90'erne var stor koncentration i vinene kombineret med lagring på nye, små egetræsfade, men da vi havde besøg af Yves i 2009, sagde han, at han selv havde svært ved at drikke et helt glas af sin egen topvin Gigondas Hautes Garrigues. Denne konstatering indvarslede et stilskift i vinene fra Santa Duc. De små fade blev skiftet ud med store fade og vinene var stadig koncentrerede, men der kom mere friskhed og syre i dem.
 
2009 var også året, hvor Santa Duc begyndte at arbejde mod en økologisk certificering, der trådte i kraft i 2012 - et naturligt skridt, da Yves alligevel havde arbejdet økologisk, siden han overtog ejendommen i 1985. 2012 var også året, hvor det lykkedes Yves at købe en parcel i Chateauneuf-du-Pape - ikke nemt at få lov til, når man kommer fra Gigondas. Første årgang af Habemus Papam var 2010. Siden er det blevet til flere parceller, så huset i dag ejer tæt på 4 ha og producerer 4 forskellige vine i Chateauneuf.


Vejen mod biodynamik
 
Skridtet fra økologi er gået videre, så Santa Duc fra 2017-årgangen er certificeret biodynamisk.
 
2017 er også på andre måder en milepæl for Santa Duc, da Yves Gras’ søn Benjamin overtog ansvaret for vinene. Benjamin er uddannet ønolog i Bourgogne og har som led i sin uddannelse efterfølgende haft et år hos Domaine de la Romanée Conti. Verdens mest berømte vinproducent er selvfølgelig også verdens mest eftertragtede lærested, og de tager én praktikant om året. Benjamin var den heldige, og i det år var han en del af familien Villaine og havde daglig omgang med verdens mest eftertragtede vine.
 
Benjamin har stået for transformationen til biodynamik og han har været med til at indføre amforaer af terrakotta-ler til fremstilling og lagring af vinene.
 
Resultatet er større friskhed, renhed og definition. På mange måder er den transformation, der startede omkring 2009 nu fuldbyrdet. Efter en række år med pæne anmeldelser, hvor vinjournalisterne måske ikke helt kunne forstå hvad der var ved at ske hos Santa Duc, så bliver vinene nu rost til skyerne over én kam af de førende internationale medier; Wine Advocate, Vinous, Jancis Robinson og James Suckling giver alle fantastiske ratings til domainets vine

DKK  260,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

6 stjerner Winelab.dk (årgang 2017) "...Elegant og sødmefuld duft af brombær, solbær og lidt skovbund. Den ekstreme elegancen går i den grad igen i smagen, hvor diskret præg af kirsebærbolcher og et let tannisk bid er i perfekt harmoni. Smuk nærmest svævende tyngde. Det er en virkelig god Gigondas i min bog. Vinhuset Santa Duc oplever jeg bare blive bedre og bedre med årene. Jeg er vild med den super elegante og letdrikkelige stil...."


Fremragende Gigondas fra gamle vinstokke på 8 forskellige topmarker i Gigondas. Et lieux-dit er en navngiven mark på fransk og "Aux lieux dits" betyder fra forskellige marker. Grenache domineret blanding med Mourvedre, Syrah og Cinsault fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år. Lagret på blanding af store fade og amforaer af terrakotta.


Intens næse med mørke bær, kirsch, tørre krydderurter, peber og lakrids. Dyb, intens og varm smag med tætpakket moden frugt og en lang, fast finish med peber, lakrids og oliven. Til kraftige og intense kødretter med oksekød, lam, and eller vildt. Gerne langtids braisserede retter med masser saft, kraft og krydderi.


GEMMEPOTENTIALE: 2019-2029


Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
 
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og marker til at opbygge en succesrig negociantvirksomhed, der bl.a. har resulteret i Bichels store salgssucces "les Plans", der år efter år har leveret en usvigelig sikker høj kvalitet til en pris, hvor alle kan være med. Les Plans dukker sjældent op i de internationale vinmedier, men når vi sender den ind til de danske avisers tests af hverdagsvine, kommer den næsten altid ud som vinder - senest i Politiken i uge 42, hvor den blev "Ugens Vin".
 
Moden i 90'erne var stor koncentration i vinene kombineret med lagring på nye, små egetræsfade, men da vi havde besøg af Yves i 2009, sagde han, at han selv havde svært ved at drikke et helt glas af sin egen topvin Gigondas Hautes Garrigues. Denne konstatering indvarslede et stilskift i vinene fra Santa Duc. De små fade blev skiftet ud med store fade og vinene var stadig koncentrerede, men der kom mere friskhed og syre i dem.
 
2009 var også året, hvor Santa Duc begyndte at arbejde mod en økologisk certificering, der trådte i kraft i 2012 - et naturligt skridt, da Yves alligevel havde arbejdet økologisk, siden han overtog ejendommen i 1985. 2012 var også året, hvor det lykkedes Yves at købe en parcel i Chateauneuf-du-Pape - ikke nemt at få lov til, når man kommer fra Gigondas. Første årgang af Habemus Papam var 2010. Siden er det blevet til flere parceller, så huset i dag ejer tæt på 4 ha og producerer 4 forskellige vine i Chateauneuf.


Vejen mod biodynamik
 
Skridtet fra økologi er gået videre, så Santa Duc fra 2017-årgangen er certificeret biodynamisk.
 
2017 er også på andre måder en milepæl for Santa Duc, da Yves Gras’ søn Benjamin overtog ansvaret for vinene. Benjamin er uddannet ønolog i Bourgogne og har som led i sin uddannelse efterfølgende haft et år hos Domaine de la Romanée Conti. Verdens mest berømte vinproducent er selvfølgelig også verdens mest eftertragtede lærested, og de tager én praktikant om året. Benjamin var den heldige, og i det år var han en del af familien Villaine og havde daglig omgang med verdens mest eftertragtede vine.
 
Benjamin har stået for transformationen til biodynamik og han har været med til at indføre amforaer af terrakotta-ler til fremstilling og lagring af vinene.
 
Resultatet er større friskhed, renhed og definition. På mange måder er den transformation, der startede omkring 2009 nu fuldbyrdet. Efter en række år med pæne anmeldelser, hvor vinjournalisterne måske ikke helt kunne forstå hvad der var ved at ske hos Santa Duc, så bliver vinene nu rost til skyerne over én kam af de førende internationale medier; Wine Advocate, Vinous, Jancis Robinson og James Suckling giver alle fantastiske ratings til domainets vine

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Domaine Santa Duc
Land Frankrig
Område Rhône
Årgang 2018
Vintype Gigondas
Størrelse 75 cl
Druetype Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Svinekød, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ