byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

IL Poggio 2017 Chianti Classico Gran Selezione DOCG, Castello di Monsanto

Legendarisk enkeltmarks Chianti lavet 90% Sangiovese og lidt Canaiolo og Colorino, lagret 20 mdr på mindre egefade. Mængden af nyt fad har været aftagende de senere år. Flot madvin til enkle kraftige kødretter. Prøv f.eks. til klassisk toscansk flæskesteg"Arista" med citron og rosmarin eller en t-bone fra grillen med citron eller balsamico. Il Poggio er en nærmest udødelig vin, der overrasker i sin evne til udvikle sig over tid; man smager en årgang og tænker "den skal lige bruge to år på at åbne sig". To år senere tænker man det samme. Il Poggio skal typisk være 10-12 år gammel, før den for alvor viser, hvad den kan. Den smager dog heldigvis også helt forrygende selv når den er for ung.


96 p. og 5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2017)





Il Poggio-marken leverer år efter år vidunderlig vin fra zonens øverste hylde, og det gælder selv i de svære år som 2017. Det slår denne vin atter to streger under. Familien har lavet den siden 1962, og den er - berettiget - en af områdets ikoniske vine - ikke mindst kendt for sin utrolige holdbarhed. 1968’eren var stadig i fuldt vigør, da jeg var heldig at smage den for et par år siden. 2017 har måske ikke samme monumentale skarphed og faste kerne som eksempelvis 2010’eren, men mindre kan også gøre det, og man kan bruge lang tid på at dykke ned i 2017’erens vanedannede univers. Fuldkommen ubesværet intensitet og nerve her. Lækker, tobakket frugtsødme går hånd i hånd med muldet kompleksitet fra start til slut. Smagen er forbandet harmonisk, ingen hårde kanter her, og finalen har de sødeste tanniner. Noget af en præstation, det må jeg sige. - Morten Bundgaard




 



 
 

Legendarisk enkeltmarks Chianti lavet 90% Sangiovese og lidt Canaiolo og Colorino, lagret 20 mdr på mindre egefade. Mængden af nyt fad har været aftagende de senere år. Flot madvin til enkle kraftige kødretter. Prøv f.eks. til klassisk toscansk flæskesteg"Arista" med citron og rosmarin eller en t-bone fra grillen med citron eller balsamico. Il Poggio er en nærmest udødelig vin, der overrasker i sin evne til udvikle sig over tid; man smager en årgang og tænker "den skal lige bruge to år på at åbne sig". To år senere tænker man det samme. Il Poggio skal typisk være 10-12 år gammel, før den for alvor viser, hvad den kan. Den smager dog heldigvis også helt forrygende selv når den er for ung.


96 p. og 5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2017)





Il Poggio-marken leverer år efter år vidunderlig vin fra zonens øverste hylde, og det gælder selv i de svære år som 2017. Det slår denne vin atter to streger under. Familien har lavet den siden 1962, og den er - berettiget - en af områdets ikoniske vine - ikke mindst kendt for sin utrolige holdbarhed. 1968’eren var stadig i fuldt vigør, da jeg var heldig at smage den for et par år siden. 2017 har måske ikke samme monumentale skarphed og faste kerne som eksempelvis 2010’eren, men mindre kan også gøre det, og man kan bruge lang tid på at dykke ned i 2017’erens vanedannede univers. Fuldkommen ubesværet intensitet og nerve her. Lækker, tobakket frugtsødme går hånd i hånd med muldet kompleksitet fra start til slut. Smagen er forbandet harmonisk, ingen hårde kanter her, og finalen har de sødeste tanniner. Noget af en præstation, det må jeg sige. - Morten Bundgaard




 



 
 

DKK  625,00
Fra DKK  499,00
Spar DKK  126,00
PRISMATCH
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  625,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  499,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Legendarisk enkeltmarks Chianti lavet 90% Sangiovese og lidt Canaiolo og Colorino, lagret 20 mdr på mindre egefade. Mængden af nyt fad har været aftagende de senere år. Flot madvin til enkle kraftige kødretter. Prøv f.eks. til klassisk toscansk flæskesteg"Arista" med citron og rosmarin eller en t-bone fra grillen med citron eller balsamico. Il Poggio er en nærmest udødelig vin, der overrasker i sin evne til udvikle sig over tid; man smager en årgang og tænker "den skal lige bruge to år på at åbne sig". To år senere tænker man det samme. Il Poggio skal typisk være 10-12 år gammel, før den for alvor viser, hvad den kan. Den smager dog heldigvis også helt forrygende selv når den er for ung.


96 p. og 5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2017)





Il Poggio-marken leverer år efter år vidunderlig vin fra zonens øverste hylde, og det gælder selv i de svære år som 2017. Det slår denne vin atter to streger under. Familien har lavet den siden 1962, og den er - berettiget - en af områdets ikoniske vine - ikke mindst kendt for sin utrolige holdbarhed. 1968’eren var stadig i fuldt vigør, da jeg var heldig at smage den for et par år siden. 2017 har måske ikke samme monumentale skarphed og faste kerne som eksempelvis 2010’eren, men mindre kan også gøre det, og man kan bruge lang tid på at dykke ned i 2017’erens vanedannede univers. Fuldkommen ubesværet intensitet og nerve her. Lækker, tobakket frugtsødme går hånd i hånd med muldet kompleksitet fra start til slut. Smagen er forbandet harmonisk, ingen hårde kanter her, og finalen har de sødeste tanniner. Noget af en præstation, det må jeg sige. - Morten Bundgaard




 



 
 

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Land Italien
Område Toscana
Underområde Chianti
Årgang 2017
Vintype Chianti Classico
Størrelse 75 cl
Druetype Canaiolo, Sangiovese
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ