byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

La Grange Murger 2021 Pouilly-Fuissé, Domaine du Roc des Boutires

”Top 10 Burgundy producers to watch”, Tim Atkin MW i Decanter


Enkeltmarks Pouilly-Fuissé fra den højtbeliggende "La Grange Murger" foran Solutré klippen.


Det ypperste fra Pouilly-Fuissé
Når familien Parinet fra Château du Moulin à Vent etablerer sig i Pouilly-Fuissé, mener de det for alvor, og vinene fra Domaine du Roc des Boutires er et seriøst bud på det ypperste fra Pouilly-Fuissé.


4,2 hektarer fordelt på 14 terroirs
Domaine du Roc des Boutires ligger i hjertet af Pouilly, en af de fire byer, som lægger navn til Pouilly-Fuissé AOC. De to byer, Pouilly og Fuissé, ligger centralt i appellationen og er leverandører af 2/3 af de terroirs, som snart får 1er cru status. Domænets 4,2 hektarer ligger på en øst-vest orienteret skråning i den bedste del af appellationen, hvor jordbunden består af kalksten dannet i den jurassiske periode. Hvis det virker bekendt, er det fordi, selvsamme jordbund er den, der lægger grund til størsteparten af Bourgognes 1er Crus og Grands Crus. Domaine du Roc des Boutires råder over 14 forskellige terroirs, som ligger i 210 – 430 meters højde. Det er herfra, at grundlaget til domainets unikke vin har sit udspring.


Nænsom og naturlig behandling fra vinstok til flaske
Størstedelen af Chardonnay-stokkene blev plantet i begyndelsen af 1970’erne og har nu en ideel alder på ca. 45 år. Vinene fremstilles parcel for parcel, hvilket er en hjørnesten for den ansvarlige vinmager, Brice Laffond, og Parinet-familien. Høsten, som overstås på 4 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres nænsomt til vineriet i små 40 liters kasser  og fortsætter via tyngdekraft til tanke, hvor de presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere vinen. Vinen hviler på gærresterne uden nogen form for indgreb, da mosten allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som stammer fra lave udbytter. Den malolaktiske gæring foregår naturligt i egetræsfade. Årgangens
profil bestemmer, hvilke former for og varighed af egetræsfade og ståltanke, der anvendes til lagring af vinen, før den tappes på flaske

”Top 10 Burgundy producers to watch”, Tim Atkin MW i Decanter


Enkeltmarks Pouilly-Fuissé fra den højtbeliggende "La Grange Murger" foran Solutré klippen.


Det ypperste fra Pouilly-Fuissé
Når familien Parinet fra Château du Moulin à Vent etablerer sig i Pouilly-Fuissé, mener de det for alvor, og vinene fra Domaine du Roc des Boutires er et seriøst bud på det ypperste fra Pouilly-Fuissé.


4,2 hektarer fordelt på 14 terroirs
Domaine du Roc des Boutires ligger i hjertet af Pouilly, en af de fire byer, som lægger navn til Pouilly-Fuissé AOC. De to byer, Pouilly og Fuissé, ligger centralt i appellationen og er leverandører af 2/3 af de terroirs, som snart får 1er cru status. Domænets 4,2 hektarer ligger på en øst-vest orienteret skråning i den bedste del af appellationen, hvor jordbunden består af kalksten dannet i den jurassiske periode. Hvis det virker bekendt, er det fordi, selvsamme jordbund er den, der lægger grund til størsteparten af Bourgognes 1er Crus og Grands Crus. Domaine du Roc des Boutires råder over 14 forskellige terroirs, som ligger i 210 – 430 meters højde. Det er herfra, at grundlaget til domainets unikke vin har sit udspring.


Nænsom og naturlig behandling fra vinstok til flaske
Størstedelen af Chardonnay-stokkene blev plantet i begyndelsen af 1970’erne og har nu en ideel alder på ca. 45 år. Vinene fremstilles parcel for parcel, hvilket er en hjørnesten for den ansvarlige vinmager, Brice Laffond, og Parinet-familien. Høsten, som overstås på 4 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres nænsomt til vineriet i små 40 liters kasser  og fortsætter via tyngdekraft til tanke, hvor de presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere vinen. Vinen hviler på gærresterne uden nogen form for indgreb, da mosten allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som stammer fra lave udbytter. Den malolaktiske gæring foregår naturligt i egetræsfade. Årgangens
profil bestemmer, hvilke former for og varighed af egetræsfade og ståltanke, der anvendes til lagring af vinen, før den tappes på flaske

DKK  399,00
Fra DKK  379,00
Spar DKK  20,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  399,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  379,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

”Top 10 Burgundy producers to watch”, Tim Atkin MW i Decanter


Enkeltmarks Pouilly-Fuissé fra den højtbeliggende "La Grange Murger" foran Solutré klippen.


Det ypperste fra Pouilly-Fuissé
Når familien Parinet fra Château du Moulin à Vent etablerer sig i Pouilly-Fuissé, mener de det for alvor, og vinene fra Domaine du Roc des Boutires er et seriøst bud på det ypperste fra Pouilly-Fuissé.


4,2 hektarer fordelt på 14 terroirs
Domaine du Roc des Boutires ligger i hjertet af Pouilly, en af de fire byer, som lægger navn til Pouilly-Fuissé AOC. De to byer, Pouilly og Fuissé, ligger centralt i appellationen og er leverandører af 2/3 af de terroirs, som snart får 1er cru status. Domænets 4,2 hektarer ligger på en øst-vest orienteret skråning i den bedste del af appellationen, hvor jordbunden består af kalksten dannet i den jurassiske periode. Hvis det virker bekendt, er det fordi, selvsamme jordbund er den, der lægger grund til størsteparten af Bourgognes 1er Crus og Grands Crus. Domaine du Roc des Boutires råder over 14 forskellige terroirs, som ligger i 210 – 430 meters højde. Det er herfra, at grundlaget til domainets unikke vin har sit udspring.


Nænsom og naturlig behandling fra vinstok til flaske
Størstedelen af Chardonnay-stokkene blev plantet i begyndelsen af 1970’erne og har nu en ideel alder på ca. 45 år. Vinene fremstilles parcel for parcel, hvilket er en hjørnesten for den ansvarlige vinmager, Brice Laffond, og Parinet-familien. Høsten, som overstås på 4 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres nænsomt til vineriet i små 40 liters kasser  og fortsætter via tyngdekraft til tanke, hvor de presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere vinen. Vinen hviler på gærresterne uden nogen form for indgreb, da mosten allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som stammer fra lave udbytter. Den malolaktiske gæring foregår naturligt i egetræsfade. Årgangens
profil bestemmer, hvilke former for og varighed af egetræsfade og ståltanke, der anvendes til lagring af vinen, før den tappes på flaske

Alkohol 13%
Type Hvidvin
Producent Domaine du Roc du Boutieres
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Pouilly-Fuissé
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Salater, Skaldyr, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ