byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Langhe Rosso 2019 Cino DOC, Cascina Ballarin

Vinen er blevet navngivet ”Cino” til minde om bedstefaderen Giovannis bror, som hed Lorenzo, men som alle kaldte ”Onkel Cino”, og som ejede den største vinmark, der leverer druer til denne vin. Langhe Rosso Cino er produceret på Barbera, Nebbiolo og Dolcetto-druer høstet på forskellige parceller på ejendommen nær La Morra, Monforte d’Alba og Novello, hvor vinstokkene er fra 20 til 40 år gamle. Parcellerne vender mod syd, ligger i en højde fra 200-230 m. Undergrunden består hovedsageligt af kalksten og blå mergel. Druesorterne er gæret separat på ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og derefter lagret i 6 måneder på samme type tanke og 6 måneder på flasker, inden vinen forlader kælderen.


Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk og frugtrig aroma med toner af kirsebær og blommer, men også mere delikate toner af roser. I smagen er Cino ret charmerende og frugtrig, med en flot ren stil og samtidig en god fylde. Cino kan serveres til f.eks. salater med skinke, røget andebryst eller bacon, ukomplicerede pasta- eller risottoretter med fjerkræ, svine- eller kalvekød og til hvidskimmeloste.

Vinen er blevet navngivet ”Cino” til minde om bedstefaderen Giovannis bror, som hed Lorenzo, men som alle kaldte ”Onkel Cino”, og som ejede den største vinmark, der leverer druer til denne vin. Langhe Rosso Cino er produceret på Barbera, Nebbiolo og Dolcetto-druer høstet på forskellige parceller på ejendommen nær La Morra, Monforte d’Alba og Novello, hvor vinstokkene er fra 20 til 40 år gamle. Parcellerne vender mod syd, ligger i en højde fra 200-230 m. Undergrunden består hovedsageligt af kalksten og blå mergel. Druesorterne er gæret separat på ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og derefter lagret i 6 måneder på samme type tanke og 6 måneder på flasker, inden vinen forlader kælderen.


Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk og frugtrig aroma med toner af kirsebær og blommer, men også mere delikate toner af roser. I smagen er Cino ret charmerende og frugtrig, med en flot ren stil og samtidig en god fylde. Cino kan serveres til f.eks. salater med skinke, røget andebryst eller bacon, ukomplicerede pasta- eller risottoretter med fjerkræ, svine- eller kalvekød og til hvidskimmeloste.

DKK  115,00

Ikke på Lager | Lev. 3-5 hverdage

Se Fragtpriser

Vinen er blevet navngivet ”Cino” til minde om bedstefaderen Giovannis bror, som hed Lorenzo, men som alle kaldte ”Onkel Cino”, og som ejede den største vinmark, der leverer druer til denne vin. Langhe Rosso Cino er produceret på Barbera, Nebbiolo og Dolcetto-druer høstet på forskellige parceller på ejendommen nær La Morra, Monforte d’Alba og Novello, hvor vinstokkene er fra 20 til 40 år gamle. Parcellerne vender mod syd, ligger i en højde fra 200-230 m. Undergrunden består hovedsageligt af kalksten og blå mergel. Druesorterne er gæret separat på ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og derefter lagret i 6 måneder på samme type tanke og 6 måneder på flasker, inden vinen forlader kælderen.


Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk og frugtrig aroma med toner af kirsebær og blommer, men også mere delikate toner af roser. I smagen er Cino ret charmerende og frugtrig, med en flot ren stil og samtidig en god fylde. Cino kan serveres til f.eks. salater med skinke, røget andebryst eller bacon, ukomplicerede pasta- eller risottoretter med fjerkræ, svine- eller kalvekød og til hvidskimmeloste.

Alkohol 12,50%
Type Rødvin
Producent Cascina Ballarin
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Langhe
Årgang 2019
Størrelse 75 cl
Druetype Barbera, Dolcetto, Nebbiolo
Vin til mad Ost, Pastaretter, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ