byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Meursault Les Grands Charrons 2022 Domaine Phlilippe Bouzereau

Meursault “Les Grands Charrons” fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 2,46 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.


Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.


Vinen har et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget klassisk Meursault, med både koncentration og finesse. Her finder man sprøde, eksotiske nuancer af citrusfrugter samt mere cremede toner af ferskner, mandler og en smule vanilje. Smagen er meget kompleks og intens med en sprød, mineralsk og krydret finish. Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot til fjerkræ og kalv. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.


I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.


Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to,når man længere!"



Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt!

Meursault “Les Grands Charrons” fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 2,46 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.


Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.


Vinen har et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget klassisk Meursault, med både koncentration og finesse. Her finder man sprøde, eksotiske nuancer af citrusfrugter samt mere cremede toner af ferskner, mandler og en smule vanilje. Smagen er meget kompleks og intens med en sprød, mineralsk og krydret finish. Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot til fjerkræ og kalv. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.


I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.


Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to,når man længere!"



Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt!

DKK  619,00
Fra DKK  579,00
Spar DKK  40,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  619,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  579,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Meursault “Les Grands Charrons” fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 2,46 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.


Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.


Vinen har et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget klassisk Meursault, med både koncentration og finesse. Her finder man sprøde, eksotiske nuancer af citrusfrugter samt mere cremede toner af ferskner, mandler og en smule vanilje. Smagen er meget kompleks og intens med en sprød, mineralsk og krydret finish. Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot til fjerkræ og kalv. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.


I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.


Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to,når man længere!"



Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt!

Alkohol 13%
Type Hvidvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Meursault
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Ost, Skaldyr, Sushi, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ