byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Montecillo Blanco Fermentado Rioja 2022 Bodegas Montecillo

Bodegas Montecillo høster druerne til deres Rioja Blanco fra vinmarker i Rioja Alta. Viura (35%) vinstokkene er over 60 år gamle og vokser i en højde af ca. 600 m.o.h. Tempranillo Blanco (35%) vokser på en undergrund domineret af ler, og Sauvignon Blanc på mere kalkholdig jord i den østlige del af distriktet, i 700 m.o.h., med lidt køligere forhold. Druesorterne bliver vinificeret separat, og denne diversitet giver mulighed for en perfekt harmoni.


Høsten foregår manuelt og man foretager straks en afstilkning og skånsom masning ved ankomsten til kælderen. Derefter gennemgår druerne en kølig skindmacerering i nogle timer, inden de skånsomt bliver presset. Efterfølgende foretages en gæring af mosten på ståltank og flextank. Alt dette for at opnå så meget aroma-, duft- og smagsekstrakt som muligt. Gæringen afsluttes på nye, let-ristede, franske barriques. Derefter gennemgår Viura og Tempranillo Blanco en malolaktisk gæring, før vinen modnes yderligere i 4 måneder på sit ”lie” (bundfald), med løbende omrøring. Det endelige blend foretages lige før aftapning.


Vinen har en lysgylden farve med grønlige limenuancer. I duften finder man sprøde og eksotiske aromaer af citrus samt modne toner af pære og mango. Den besidder en lækker mineralitet, byder på tørhed, struktur og en flot finale med lette ristede toner og vanilje. Vinen udvikler sig flot og elegant. Server den til skaldyr, fisk, supper og til pastaretter eller oste som fx Manchego.

Tilbud

Bodegas Montecillo høster druerne til deres Rioja Blanco fra vinmarker i Rioja Alta. Viura (35%) vinstokkene er over 60 år gamle og vokser i en højde af ca. 600 m.o.h. Tempranillo Blanco (35%) vokser på en undergrund domineret af ler, og Sauvignon Blanc på mere kalkholdig jord i den østlige del af distriktet, i 700 m.o.h., med lidt køligere forhold. Druesorterne bliver vinificeret separat, og denne diversitet giver mulighed for en perfekt harmoni.


Høsten foregår manuelt og man foretager straks en afstilkning og skånsom masning ved ankomsten til kælderen. Derefter gennemgår druerne en kølig skindmacerering i nogle timer, inden de skånsomt bliver presset. Efterfølgende foretages en gæring af mosten på ståltank og flextank. Alt dette for at opnå så meget aroma-, duft- og smagsekstrakt som muligt. Gæringen afsluttes på nye, let-ristede, franske barriques. Derefter gennemgår Viura og Tempranillo Blanco en malolaktisk gæring, før vinen modnes yderligere i 4 måneder på sit ”lie” (bundfald), med løbende omrøring. Det endelige blend foretages lige før aftapning.


Vinen har en lysgylden farve med grønlige limenuancer. I duften finder man sprøde og eksotiske aromaer af citrus samt modne toner af pære og mango. Den besidder en lækker mineralitet, byder på tørhed, struktur og en flot finale med lette ristede toner og vanilje. Vinen udvikler sig flot og elegant. Server den til skaldyr, fisk, supper og til pastaretter eller oste som fx Manchego.

Normalpris: DKK  149,00
Specialpris DKK  109,00
Spar DKK  40,00
PRISMATCH

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Bodegas Montecillo høster druerne til deres Rioja Blanco fra vinmarker i Rioja Alta. Viura (35%) vinstokkene er over 60 år gamle og vokser i en højde af ca. 600 m.o.h. Tempranillo Blanco (35%) vokser på en undergrund domineret af ler, og Sauvignon Blanc på mere kalkholdig jord i den østlige del af distriktet, i 700 m.o.h., med lidt køligere forhold. Druesorterne bliver vinificeret separat, og denne diversitet giver mulighed for en perfekt harmoni.


Høsten foregår manuelt og man foretager straks en afstilkning og skånsom masning ved ankomsten til kælderen. Derefter gennemgår druerne en kølig skindmacerering i nogle timer, inden de skånsomt bliver presset. Efterfølgende foretages en gæring af mosten på ståltank og flextank. Alt dette for at opnå så meget aroma-, duft- og smagsekstrakt som muligt. Gæringen afsluttes på nye, let-ristede, franske barriques. Derefter gennemgår Viura og Tempranillo Blanco en malolaktisk gæring, før vinen modnes yderligere i 4 måneder på sit ”lie” (bundfald), med løbende omrøring. Det endelige blend foretages lige før aftapning.


Vinen har en lysgylden farve med grønlige limenuancer. I duften finder man sprøde og eksotiske aromaer af citrus samt modne toner af pære og mango. Den besidder en lækker mineralitet, byder på tørhed, struktur og en flot finale med lette ristede toner og vanilje. Vinen udvikler sig flot og elegant. Server den til skaldyr, fisk, supper og til pastaretter eller oste som fx Manchego.

Alkohol 13%
Type Hvidvin
Producent Bodegas Montecillo
Land Spanien
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Sauvignon Blanc, Tempranillo
Vin til mad Fisk, Skaldyr
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ