byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Nik Weis Riesling 2022 Wiltinger Alte Reben, Mosel

Indsmigrende med let sødmefulde påmindelser, der forfriskende afbalanceres af druens naturligt høje syretal. Vinen har herlige citrusnoter og en næsten salt og læskende mineralite


På den marken Wiltinger Schlangengraben i Saar-dalen, tre kvarters kørsel syd for Nik Weis’ vingård St. Urbans-Hof, har Nik Weis en markparcel hvor der står meget gamle vinstokke plantet i 1905. Vinstokkene er upodede og gik således ram forbi, da phyloxera-vinlusens hærgen nåede til Mosel i begyndelsen af de 20. århundrede. Andre parceller på marken er plantet i 1920’erne og 1950’erne, så man kan vel med rette kalde vinen for Alte Reben.


Det er flydende kulturarv, det her! Nik Weis ligner hvad han er; en sund mand i sin bedste alder med sans for, hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en ubesværet spytklat fra Mosel-floden. Som tredje generation på St. Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker.
Fingeraftrykket fra Nik er florlette og ubesværede vine, der bare skyller ned og hvis duft af pære, hvide blomster og skifer man alligevel kan forsvinde i en hel aften. Hele 30 gange har St. Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Robert Parker og ligger dermed i den absolutte tyske elite.


Bum! Et brag af en riesling fra Mosels fyrtårn Nik Weis, den sollune skifers besynger fra St-Urbans Hof, der med hat og gummistøvler får rieslingdruerne til at synge nær Mosels bredder. Her stammer druerne fra Mehring, hvor hans svigerfar bor, og på basis af det perfekte råmateriale fra pragtåret 2015 har Nik drejet en vin uden brug af tilsat gær, uden anden klaring end den tyngdekraften leverer og uden at gøre stort andet, end hvad hans forfædre altid har gjort. Resultat: Ægte terroir-riesling med et ultraharmonisk forhold mellem syre og sødme (15 gram pr liter). Læskende og frisk med kun 10% alkohol. Genial sushivin? Jatak!

Indsmigrende med let sødmefulde påmindelser, der forfriskende afbalanceres af druens naturligt høje syretal. Vinen har herlige citrusnoter og en næsten salt og læskende mineralite


På den marken Wiltinger Schlangengraben i Saar-dalen, tre kvarters kørsel syd for Nik Weis’ vingård St. Urbans-Hof, har Nik Weis en markparcel hvor der står meget gamle vinstokke plantet i 1905. Vinstokkene er upodede og gik således ram forbi, da phyloxera-vinlusens hærgen nåede til Mosel i begyndelsen af de 20. århundrede. Andre parceller på marken er plantet i 1920’erne og 1950’erne, så man kan vel med rette kalde vinen for Alte Reben.


Det er flydende kulturarv, det her! Nik Weis ligner hvad han er; en sund mand i sin bedste alder med sans for, hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en ubesværet spytklat fra Mosel-floden. Som tredje generation på St. Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker.
Fingeraftrykket fra Nik er florlette og ubesværede vine, der bare skyller ned og hvis duft af pære, hvide blomster og skifer man alligevel kan forsvinde i en hel aften. Hele 30 gange har St. Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Robert Parker og ligger dermed i den absolutte tyske elite.


Bum! Et brag af en riesling fra Mosels fyrtårn Nik Weis, den sollune skifers besynger fra St-Urbans Hof, der med hat og gummistøvler får rieslingdruerne til at synge nær Mosels bredder. Her stammer druerne fra Mehring, hvor hans svigerfar bor, og på basis af det perfekte råmateriale fra pragtåret 2015 har Nik drejet en vin uden brug af tilsat gær, uden anden klaring end den tyngdekraften leverer og uden at gøre stort andet, end hvad hans forfædre altid har gjort. Resultat: Ægte terroir-riesling med et ultraharmonisk forhold mellem syre og sødme (15 gram pr liter). Læskende og frisk med kun 10% alkohol. Genial sushivin? Jatak!

DKK  259,00
Fra DKK  179,00
Spar DKK  80,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  259,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  179,00

Ikke på Lager | Lev. 5-8 hverdage

Se Fragtpriser

Indsmigrende med let sødmefulde påmindelser, der forfriskende afbalanceres af druens naturligt høje syretal. Vinen har herlige citrusnoter og en næsten salt og læskende mineralite


På den marken Wiltinger Schlangengraben i Saar-dalen, tre kvarters kørsel syd for Nik Weis’ vingård St. Urbans-Hof, har Nik Weis en markparcel hvor der står meget gamle vinstokke plantet i 1905. Vinstokkene er upodede og gik således ram forbi, da phyloxera-vinlusens hærgen nåede til Mosel i begyndelsen af de 20. århundrede. Andre parceller på marken er plantet i 1920’erne og 1950’erne, så man kan vel med rette kalde vinen for Alte Reben.


Det er flydende kulturarv, det her! Nik Weis ligner hvad han er; en sund mand i sin bedste alder med sans for, hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en ubesværet spytklat fra Mosel-floden. Som tredje generation på St. Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker.
Fingeraftrykket fra Nik er florlette og ubesværede vine, der bare skyller ned og hvis duft af pære, hvide blomster og skifer man alligevel kan forsvinde i en hel aften. Hele 30 gange har St. Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Robert Parker og ligger dermed i den absolutte tyske elite.


Bum! Et brag af en riesling fra Mosels fyrtårn Nik Weis, den sollune skifers besynger fra St-Urbans Hof, der med hat og gummistøvler får rieslingdruerne til at synge nær Mosels bredder. Her stammer druerne fra Mehring, hvor hans svigerfar bor, og på basis af det perfekte råmateriale fra pragtåret 2015 har Nik drejet en vin uden brug af tilsat gær, uden anden klaring end den tyngdekraften leverer og uden at gøre stort andet, end hvad hans forfædre altid har gjort. Resultat: Ægte terroir-riesling med et ultraharmonisk forhold mellem syre og sødme (15 gram pr liter). Læskende og frisk med kun 10% alkohol. Genial sushivin? Jatak!

Alkohol 11,5%
Type Hvidvin
Producent Nik Weis
Land Tyskland
Område Mosel
Årgang 2022
Størrelse 75 cl
Druetype Riesling
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Krydret mad, Skaldyr, Sushi, Svinekød, Tapas
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ