byder velkommen

husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Pingus 2016, Dominio De Pingus Ribera Del Duero

Peter Sisseck er navnet på den 43-årige danske vinmager, som i løbet af kun 10 år er blevet verdenskendt for vinen Pingus. En vin, der i dag har opnået kultagtig status. På vingården Dominio de Pingus i Ribera del Duero i det nordlige Spanien sætter Peter Sisseck stadig nye standarder for, hvordan udsøgt vin kan produceres.


Da Peter Sisseck overtog styringen på Pingus, var det første han gjorde at fyre alle, der vidste noget om vin. Han ville nemlig starte med en renvasket tavle og derfra lave det bedste, han med moderne teknik kunne opnå. Få år efter kom den internationalt kendte vinguru Robert Parker forbi og tildelte Peter Sisseck’s vin 100 point.  Dermed var lykken gjort, og priserne er siden steget med raketfart. I dag sælges udvalgte årgange for mere end 10.000 kroner pr. flaske! Alle tænkelige moderne metoder som bl. a. lavt udbytte og undladelse af filtrering anvendes for at lave en koncentreret og fyldig rødvin. Druen er den spanske nationaldrue Tempranillo.


Pingus, som får 200 pct. nye egetræsfade, hvilket betyder, at vinen efter lagring på helt nye fade omstikkes én gang mere til på helt nye træfade. Frugtkoncentrationen i vinen er så tæt og rig, at vinen på ingen måde kommer til at fremstå med for megen træsmag. Det er helt klart en elite-vin, som beriger én med en oplevelse for livet. Den berømte vin Pingus laves som bekendt af den danske vinmager Peter Sisseck på hans ejendom Dominio de Pingus i det nordspanske Ribera del Duero. Han fremstiller kun cirka 6000 flasker om året, og priserne for en flaske ligger typisk på mellem 5000 og 10.000 kr. alt efter årgang. Flor de Pingus er en anden vin fra hans lille vingård, men den må ikke opfattes som en 2. vin til Pingus. Druerne kommer fra nogle helt andre marker, og de to vine vinificeres hver for sig. 


Peter Sisseck’s dogmeregler er baserede på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet dækker over det plantenære klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han formulerer sine dogmeregler således: • Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. • Druesorten skal være den lokale Tempranillo. • Udbyttet skal være lavt.• Drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv. • Afstilkning skal foregå i hånden. • Gæringsbeholderne skal være små. • Gæringen skal være relativ kold. • Obligatorisk anvendelse af helt nye egetræsfade. • Ingen klaring og filtrering af vinen.

Peter Sisseck er navnet på den 43-årige danske vinmager, som i løbet af kun 10 år er blevet verdenskendt for vinen Pingus. En vin, der i dag har opnået kultagtig status. På vingården Dominio de Pingus i Ribera del Duero i det nordlige Spanien sætter Peter Sisseck stadig nye standarder for, hvordan udsøgt vin kan produceres.


Da Peter Sisseck overtog styringen på Pingus, var det første han gjorde at fyre alle, der vidste noget om vin. Han ville nemlig starte med en renvasket tavle og derfra lave det bedste, han med moderne teknik kunne opnå. Få år efter kom den internationalt kendte vinguru Robert Parker forbi og tildelte Peter Sisseck’s vin 100 point.  Dermed var lykken gjort, og priserne er siden steget med raketfart. I dag sælges udvalgte årgange for mere end 10.000 kroner pr. flaske! Alle tænkelige moderne metoder som bl. a. lavt udbytte og undladelse af filtrering anvendes for at lave en koncentreret og fyldig rødvin. Druen er den spanske nationaldrue Tempranillo.


Pingus, som får 200 pct. nye egetræsfade, hvilket betyder, at vinen efter lagring på helt nye fade omstikkes én gang mere til på helt nye træfade. Frugtkoncentrationen i vinen er så tæt og rig, at vinen på ingen måde kommer til at fremstå med for megen træsmag. Det er helt klart en elite-vin, som beriger én med en oplevelse for livet. Den berømte vin Pingus laves som bekendt af den danske vinmager Peter Sisseck på hans ejendom Dominio de Pingus i det nordspanske Ribera del Duero. Han fremstiller kun cirka 6000 flasker om året, og priserne for en flaske ligger typisk på mellem 5000 og 10.000 kr. alt efter årgang. Flor de Pingus er en anden vin fra hans lille vingård, men den må ikke opfattes som en 2. vin til Pingus. Druerne kommer fra nogle helt andre marker, og de to vine vinificeres hver for sig. 


Peter Sisseck’s dogmeregler er baserede på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet dækker over det plantenære klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han formulerer sine dogmeregler således: • Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. • Druesorten skal være den lokale Tempranillo. • Udbyttet skal være lavt.• Drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv. • Afstilkning skal foregå i hånden. • Gæringsbeholderne skal være små. • Gæringen skal være relativ kold. • Obligatorisk anvendelse af helt nye egetræsfade. • Ingen klaring og filtrering af vinen.

DKK  7.995,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Peter Sisseck er navnet på den 43-årige danske vinmager, som i løbet af kun 10 år er blevet verdenskendt for vinen Pingus. En vin, der i dag har opnået kultagtig status. På vingården Dominio de Pingus i Ribera del Duero i det nordlige Spanien sætter Peter Sisseck stadig nye standarder for, hvordan udsøgt vin kan produceres.


Da Peter Sisseck overtog styringen på Pingus, var det første han gjorde at fyre alle, der vidste noget om vin. Han ville nemlig starte med en renvasket tavle og derfra lave det bedste, han med moderne teknik kunne opnå. Få år efter kom den internationalt kendte vinguru Robert Parker forbi og tildelte Peter Sisseck’s vin 100 point.  Dermed var lykken gjort, og priserne er siden steget med raketfart. I dag sælges udvalgte årgange for mere end 10.000 kroner pr. flaske! Alle tænkelige moderne metoder som bl. a. lavt udbytte og undladelse af filtrering anvendes for at lave en koncentreret og fyldig rødvin. Druen er den spanske nationaldrue Tempranillo.


Pingus, som får 200 pct. nye egetræsfade, hvilket betyder, at vinen efter lagring på helt nye fade omstikkes én gang mere til på helt nye træfade. Frugtkoncentrationen i vinen er så tæt og rig, at vinen på ingen måde kommer til at fremstå med for megen træsmag. Det er helt klart en elite-vin, som beriger én med en oplevelse for livet. Den berømte vin Pingus laves som bekendt af den danske vinmager Peter Sisseck på hans ejendom Dominio de Pingus i det nordspanske Ribera del Duero. Han fremstiller kun cirka 6000 flasker om året, og priserne for en flaske ligger typisk på mellem 5000 og 10.000 kr. alt efter årgang. Flor de Pingus er en anden vin fra hans lille vingård, men den må ikke opfattes som en 2. vin til Pingus. Druerne kommer fra nogle helt andre marker, og de to vine vinificeres hver for sig. 


Peter Sisseck’s dogmeregler er baserede på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet dækker over det plantenære klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han formulerer sine dogmeregler således: • Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. • Druesorten skal være den lokale Tempranillo. • Udbyttet skal være lavt.• Drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv. • Afstilkning skal foregå i hånden. • Gæringsbeholderne skal være små. • Gæringen skal være relativ kold. • Obligatorisk anvendelse af helt nye egetræsfade. • Ingen klaring og filtrering af vinen.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Producent Dominio Pingus
Land Spanien
Område Ribera Del Duero
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Tempranillo
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ