I glasset fremstår Poggiarellinos Rosso di Montalcino flot og mørk. Duften er rig på moden bærfrugt med strejf af viol, grafit og mineraler. Smagen er intens og mættet med frugt, og understøttet af en fin tannin. En meget helstøbt vin, som snarere end at være en ”mini-brunello” byder på en lysere og mere elegant side af Sangiovese-druen, end man finder i Poggiarellinos Brunello di Montalcino. En af de to-tre allerbedste Rosso di Montalcino-vine, der laves.
Kraftigt fjerkræ, fugle- og dyrevildt, lam…
Nyd vinen af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med kraftigt fjerkræ (såsom andesteg), fugle- og dyrevildt, lam eller det bedste oksekød.
850 kasser vin om året
Poggiarellino ejes og ledes af Anna og Lodovico Ginotti; et elskeligt ægtepar i 60’erne, som fremstiller vin og olivenolie i et tempo, som ville gøre de fleste slow-food tilhængere utålmodige. Vingården råder over mikroskopiske 2 hektar vinmarker, og den årlige produktion begrænser sig til hhv 500 og 350 kasser Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino.
Så naturligt som overhovedet muligt
Produktionen foregår så naturligt, som det overhovedet er muligt. Arbejdet i marken foregår ved håndkraft, og der opereres i vid udstrækning efter forskrifterne for økologi og biodynamik. Vinstokkene er op til 50 år gamle, og de yder et lavt udbytte af en tårnhøj kvalitet. Al fadlagring foregår på de traditionelle botti frem for moderne barriques, for man ønsker ikke at tilsløre den vin, som marken har skabt.
Forskellen på Rosso og Brunello di Montalcino
Poggiarellino fremstiller to vine; Rosso di Montalcino og Brunello di Montalcino. De to vine fremstilles på 100% Sangiovese fra præcis den samme mark. Den eneste forskel ligger i fad- og flaskelagringen; Brunelloen skal mindst fadlagres 24 måneder, og må tidligst frigives i januar fem år efter høståret, mens Rossoen frigives efter 12 måneders fadlagring og seks måneders flaskelagring.