byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Santenay Les Gravieres Premier Cru 2020 Pierre-Yves Colin-Morey

Pierre-Yves Colin behøver næppe den største præsentation. Han er det seneste årti gået hen og blevet en af de største stjerner i Bourgogne, og hans vine er blevet et absolut "must buy" for sommeliers, vinsamlere og Bourgogne-elskere. Han er den ældste søn af den berømte vinmager Marc Colin. Fra 1994 til 2005 arbejdede han på sin fars domaine, hvorefter han etablerede sit eget fra arvede familiemarker. Hans portefølje tæller i dag store terroirs fra marker han enten selv ejer eller købte druer fra fremragende parceller i Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Meursault, Puligny-Montrachet og endda Grand Crus Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Bâtard-Montrachet og Corton-Charlemagne. Pierre-Yves eminente brug af egetræ og vinenes rige tekstur, kombineret med stor mineralitet og citrus gør hans ekstremt udsøgte. Selvom det er svært at tro muligt, så bliver vinene bedre år efter år.


Den nye superstjerne i hvid Bourgogne



Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fordi efterspørgslen langt overstiger mængden.


Der skelnes ikke mellem egen frugt og indkøbt frugt, der udgør ca 30 %, for vinene. Kravene til kvaliteten af druerne er lige høj, og Pierre-Yves siger, at nogle af hans leverandører har endnu bedre frugt end ham selv, og han betaler også meget høje priser for den rigtige kvalitet. Hvert år er der noget af den færdige vin, der ikke lever op til den ønskede kvalitet, og det sælges så fra til negocianter.


Pierre-Yves er en mand med udsyn. Han har arbejdet hos fremtrædende producenter over hele verden inden han vendte hjem til Chassagne. Han smager til stadighed vine fra hele verden, og hans vinøse forbillede er tør Riesling. Han er ikke bange for at tage anderledes metoder i brug for at lave klassiske vine i netop den stil, han gerne vil have. Intense, mineralske, terroirprægede, rene og uden for meget præg af nyt fad. Han har indrettet sig i lokaler i Chassagnes industriområde for at få plads nok, han bruger fade på 350 liter i stedet for de normale 228 liter og endelig bruger han ikke batonnage, men lagrer til gengæld vinene længere end normen (16-18 måneder, hvilket så også betyder, at han skal have plads til to årgange ad gangen).


For at undgå problemer med oxidering, bruger han bredere propper og forsegler vinene med voks. 


Stilen kan være en anelse reduktiv, men med lidt luft er vinene eminent friske, syrerige og rene. De har en enorm intensitet og et flot gemmepotentiale.


Pierre-Yves Colin behøver næppe den største præsentation. Han er det seneste årti gået hen og blevet en af de største stjerner i Bourgogne, og hans vine er blevet et absolut "must buy" for sommeliers, vinsamlere og Bourgogne-elskere. Han er den ældste søn af den berømte vinmager Marc Colin. Fra 1994 til 2005 arbejdede han på sin fars domaine, hvorefter han etablerede sit eget fra arvede familiemarker. Hans portefølje tæller i dag store terroirs fra marker han enten selv ejer eller købte druer fra fremragende parceller i Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Meursault, Puligny-Montrachet og endda Grand Crus Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Bâtard-Montrachet og Corton-Charlemagne. Pierre-Yves eminente brug af egetræ og vinenes rige tekstur, kombineret med stor mineralitet og citrus gør hans ekstremt udsøgte. Selvom det er svært at tro muligt, så bliver vinene bedre år efter år.


Den nye superstjerne i hvid Bourgogne



Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fordi efterspørgslen langt overstiger mængden.


Der skelnes ikke mellem egen frugt og indkøbt frugt, der udgør ca 30 %, for vinene. Kravene til kvaliteten af druerne er lige høj, og Pierre-Yves siger, at nogle af hans leverandører har endnu bedre frugt end ham selv, og han betaler også meget høje priser for den rigtige kvalitet. Hvert år er der noget af den færdige vin, der ikke lever op til den ønskede kvalitet, og det sælges så fra til negocianter.


Pierre-Yves er en mand med udsyn. Han har arbejdet hos fremtrædende producenter over hele verden inden han vendte hjem til Chassagne. Han smager til stadighed vine fra hele verden, og hans vinøse forbillede er tør Riesling. Han er ikke bange for at tage anderledes metoder i brug for at lave klassiske vine i netop den stil, han gerne vil have. Intense, mineralske, terroirprægede, rene og uden for meget præg af nyt fad. Han har indrettet sig i lokaler i Chassagnes industriområde for at få plads nok, han bruger fade på 350 liter i stedet for de normale 228 liter og endelig bruger han ikke batonnage, men lagrer til gengæld vinene længere end normen (16-18 måneder, hvilket så også betyder, at han skal have plads til to årgange ad gangen).


For at undgå problemer med oxidering, bruger han bredere propper og forsegler vinene med voks. 


Stilen kan være en anelse reduktiv, men med lidt luft er vinene eminent friske, syrerige og rene. De har en enorm intensitet og et flot gemmepotentiale.


DKK  649,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Pierre-Yves Colin behøver næppe den største præsentation. Han er det seneste årti gået hen og blevet en af de største stjerner i Bourgogne, og hans vine er blevet et absolut "must buy" for sommeliers, vinsamlere og Bourgogne-elskere. Han er den ældste søn af den berømte vinmager Marc Colin. Fra 1994 til 2005 arbejdede han på sin fars domaine, hvorefter han etablerede sit eget fra arvede familiemarker. Hans portefølje tæller i dag store terroirs fra marker han enten selv ejer eller købte druer fra fremragende parceller i Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Meursault, Puligny-Montrachet og endda Grand Crus Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Bâtard-Montrachet og Corton-Charlemagne. Pierre-Yves eminente brug af egetræ og vinenes rige tekstur, kombineret med stor mineralitet og citrus gør hans ekstremt udsøgte. Selvom det er svært at tro muligt, så bliver vinene bedre år efter år.


Den nye superstjerne i hvid Bourgogne



Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fordi efterspørgslen langt overstiger mængden.


Der skelnes ikke mellem egen frugt og indkøbt frugt, der udgør ca 30 %, for vinene. Kravene til kvaliteten af druerne er lige høj, og Pierre-Yves siger, at nogle af hans leverandører har endnu bedre frugt end ham selv, og han betaler også meget høje priser for den rigtige kvalitet. Hvert år er der noget af den færdige vin, der ikke lever op til den ønskede kvalitet, og det sælges så fra til negocianter.


Pierre-Yves er en mand med udsyn. Han har arbejdet hos fremtrædende producenter over hele verden inden han vendte hjem til Chassagne. Han smager til stadighed vine fra hele verden, og hans vinøse forbillede er tør Riesling. Han er ikke bange for at tage anderledes metoder i brug for at lave klassiske vine i netop den stil, han gerne vil have. Intense, mineralske, terroirprægede, rene og uden for meget præg af nyt fad. Han har indrettet sig i lokaler i Chassagnes industriområde for at få plads nok, han bruger fade på 350 liter i stedet for de normale 228 liter og endelig bruger han ikke batonnage, men lagrer til gengæld vinene længere end normen (16-18 måneder, hvilket så også betyder, at han skal have plads til to årgange ad gangen).


For at undgå problemer med oxidering, bruger han bredere propper og forsegler vinene med voks. 


Stilen kan være en anelse reduktiv, men med lidt luft er vinene eminent friske, syrerige og rene. De har en enorm intensitet og et flot gemmepotentiale.


Alkohol 13%
Type Rødvin
Producent Pierre-Yves Colin-Morey
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Santenay
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ