byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Solaia 2016 IGT, Tenuta Tignanello - Antinori, Toscana

100 Point - JamesSuckling.com


De maksimale 3 glas i Gambero Rosso 2020


99 Point - Antonio Galloni, Vinous.com


Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag.


JamesSuckling.com: ”Speechless here. I thought the 2015 was already perfect but this is perfect, too. But in a different way. It is so structured and multidimensional. Full-bodied, powerful and intense with incredible tannin backbone and depth. The dark-berry, wet-earth, oyster-shell and mushroom flavors are phenomenal.”


Antonio Galloni - Vinous.com: "Like Tignanello, the 2016 Solaia is a wine of extraordinary nuance and finesse. Super-ripe blackberry, plum jam, espresso, menthol, licorice and sweet spice build as the sublime 2016 shows off its personality and breeding. The 2016 somehow manages to be incredibly deep and also light on its feet. Sweet floral and spice notes add the closing shades of nuance to an exotic, beguilingly beautiful Solaia endowed with an eternal finish and mind-blowing beauty. The 2016 is an epic Solaia. That's all there is to it."


Tenuta Tignanello - ikonisk topejendom i Chianti Classico


Antinoris fantastiske ejendom, Tenuta Tignanello, befinder sig  i hjertet af Chianti Classico området, ca. 30 km syd for byen Firenze. Denne ejendoms 127 hektar vinmarker har mere end nogen anden af Antinoris ejendomme udtrykt familiens arbejde og filosofi om at forene udvikling og modernitet med tradition. Ejendommens topvine, Solaia og Tignanello, er af den internationale presse blevet udråbt "de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien". Tenuta Tignanello ejendommen fungerer samtidig som "laboratorium" for Antinoris eksperimentelle arbejde, der sigter på at forbedre dyrknings- og vinifikations metoderne.


Solaia - "den solbeskinnede"


I 1971 fremstillede Antinori for første gang "supertoscaneren" Tignanello, overvejende af Sangiovese med et tilskud af Cabernet Sauvignon. I 1978 fulgte Solaia, "den solbeskinnede", der kommer fra en helt special 20 ha. stor parcel på Tenuta Tignanello. Her er det Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen, og vinen måtte i lighed med  Tignanello nøjes med betegnelsen IGT, på trods af at den rangerer blandt Italiens- og verdens bedste vine, og anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien.


Rig, kompleks og mineralsk verdensklassevin


Siden begyndelsen af 80'rne har druesammensætningen typisk været 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese og 5% Cabernet Franc. De enkelte druesorter høstes og gæres separat. Den efterfølgende lagring sker udelukkende på helt nye barriques, og varer typisk i 14 måneder. Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag. Server Solaia til de fineste udskæringer af kalv, okse og lam.

100 Point - JamesSuckling.com


De maksimale 3 glas i Gambero Rosso 2020


99 Point - Antonio Galloni, Vinous.com


Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag.


JamesSuckling.com: ”Speechless here. I thought the 2015 was already perfect but this is perfect, too. But in a different way. It is so structured and multidimensional. Full-bodied, powerful and intense with incredible tannin backbone and depth. The dark-berry, wet-earth, oyster-shell and mushroom flavors are phenomenal.”


Antonio Galloni - Vinous.com: "Like Tignanello, the 2016 Solaia is a wine of extraordinary nuance and finesse. Super-ripe blackberry, plum jam, espresso, menthol, licorice and sweet spice build as the sublime 2016 shows off its personality and breeding. The 2016 somehow manages to be incredibly deep and also light on its feet. Sweet floral and spice notes add the closing shades of nuance to an exotic, beguilingly beautiful Solaia endowed with an eternal finish and mind-blowing beauty. The 2016 is an epic Solaia. That's all there is to it."


Tenuta Tignanello - ikonisk topejendom i Chianti Classico


Antinoris fantastiske ejendom, Tenuta Tignanello, befinder sig  i hjertet af Chianti Classico området, ca. 30 km syd for byen Firenze. Denne ejendoms 127 hektar vinmarker har mere end nogen anden af Antinoris ejendomme udtrykt familiens arbejde og filosofi om at forene udvikling og modernitet med tradition. Ejendommens topvine, Solaia og Tignanello, er af den internationale presse blevet udråbt "de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien". Tenuta Tignanello ejendommen fungerer samtidig som "laboratorium" for Antinoris eksperimentelle arbejde, der sigter på at forbedre dyrknings- og vinifikations metoderne.


Solaia - "den solbeskinnede"


I 1971 fremstillede Antinori for første gang "supertoscaneren" Tignanello, overvejende af Sangiovese med et tilskud af Cabernet Sauvignon. I 1978 fulgte Solaia, "den solbeskinnede", der kommer fra en helt special 20 ha. stor parcel på Tenuta Tignanello. Her er det Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen, og vinen måtte i lighed med  Tignanello nøjes med betegnelsen IGT, på trods af at den rangerer blandt Italiens- og verdens bedste vine, og anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien.


Rig, kompleks og mineralsk verdensklassevin


Siden begyndelsen af 80'rne har druesammensætningen typisk været 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese og 5% Cabernet Franc. De enkelte druesorter høstes og gæres separat. Den efterfølgende lagring sker udelukkende på helt nye barriques, og varer typisk i 14 måneder. Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag. Server Solaia til de fineste udskæringer af kalv, okse og lam.

DKK  2.999,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

100 Point - JamesSuckling.com


De maksimale 3 glas i Gambero Rosso 2020


99 Point - Antonio Galloni, Vinous.com


Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag.


JamesSuckling.com: ”Speechless here. I thought the 2015 was already perfect but this is perfect, too. But in a different way. It is so structured and multidimensional. Full-bodied, powerful and intense with incredible tannin backbone and depth. The dark-berry, wet-earth, oyster-shell and mushroom flavors are phenomenal.”


Antonio Galloni - Vinous.com: "Like Tignanello, the 2016 Solaia is a wine of extraordinary nuance and finesse. Super-ripe blackberry, plum jam, espresso, menthol, licorice and sweet spice build as the sublime 2016 shows off its personality and breeding. The 2016 somehow manages to be incredibly deep and also light on its feet. Sweet floral and spice notes add the closing shades of nuance to an exotic, beguilingly beautiful Solaia endowed with an eternal finish and mind-blowing beauty. The 2016 is an epic Solaia. That's all there is to it."


Tenuta Tignanello - ikonisk topejendom i Chianti Classico


Antinoris fantastiske ejendom, Tenuta Tignanello, befinder sig  i hjertet af Chianti Classico området, ca. 30 km syd for byen Firenze. Denne ejendoms 127 hektar vinmarker har mere end nogen anden af Antinoris ejendomme udtrykt familiens arbejde og filosofi om at forene udvikling og modernitet med tradition. Ejendommens topvine, Solaia og Tignanello, er af den internationale presse blevet udråbt "de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien". Tenuta Tignanello ejendommen fungerer samtidig som "laboratorium" for Antinoris eksperimentelle arbejde, der sigter på at forbedre dyrknings- og vinifikations metoderne.


Solaia - "den solbeskinnede"


I 1971 fremstillede Antinori for første gang "supertoscaneren" Tignanello, overvejende af Sangiovese med et tilskud af Cabernet Sauvignon. I 1978 fulgte Solaia, "den solbeskinnede", der kommer fra en helt special 20 ha. stor parcel på Tenuta Tignanello. Her er det Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen, og vinen måtte i lighed med  Tignanello nøjes med betegnelsen IGT, på trods af at den rangerer blandt Italiens- og verdens bedste vine, og anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien.


Rig, kompleks og mineralsk verdensklassevin


Siden begyndelsen af 80'rne har druesammensætningen typisk været 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese og 5% Cabernet Franc. De enkelte druesorter høstes og gæres separat. Den efterfølgende lagring sker udelukkende på helt nye barriques, og varer typisk i 14 måneder. Solaia kombinerer sin intense frugt og varme, med en vidunderlig kompleksitet og mineralitet. Der er lag på lag af modne røde frugter og krydderier, og et dybt blomsterpræg føjer yderligere kompleksitet til vinen. Smagen er uovertruffen, fyldig, rund og let sødmefuld med flotte afrundede tanniner. Smagen er rig, blød og spændstig og munder ud i en flot og vedvarende eftersmag. Server Solaia til de fineste udskæringer af kalv, okse og lam.

Alkohol 14%
Type Rødvin
Producent Antinori
Land Italien
Område Toscana
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ