byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Springbank 2004 Gaja Barolo, 9 År Campeltown Single Malt 54,7%

Springbank 2004 GAJA BAROLO / 9 Years Old Campeltown Single Malt En 2004 vintage Springbank aftapning på 9 år. De første fire år er lagret i brugte refill bourbon fade, mens den endelige fem år modning finder sted i fade, der tidligere blev brugt til Barolo fra den legendariske producer Gaja.


Springbank 9 Years Barolo Wood er en udgivelse i serien af ”Wood Expressions” fra Springbank. Her sættes fokus på lagring i forskellige typer fade, og denne gang er det den italienske rødvin, Barolo, der er under luppen. Whiskyen har tilbragt 4 år på bourbonfade, før den hviler hele 5 år på Barolo-fade fra topproducenten Gaja! Der er altså nærmere tale om en ”double maturation” end en finish. Tappet ved fadstyrke 54,7%, uden farvestof eller kølefiltrering.


Farve: Nøddebrun
Duft: Næsen mødes først af syrlige noter af mandariner og smør, ler og muld, lidt ananas og rabarber. Interessant!
Smagsnoter: Smagen er stor, spicy og udtryksfuld, med noter af peber, solbær, citronskal og ingefær.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Springbank 2004 GAJA BAROLO / 9 Years Old Campeltown Single Malt En 2004 vintage Springbank aftapning på 9 år. De første fire år er lagret i brugte refill bourbon fade, mens den endelige fem år modning finder sted i fade, der tidligere blev brugt til Barolo fra den legendariske producer Gaja.


Springbank 9 Years Barolo Wood er en udgivelse i serien af ”Wood Expressions” fra Springbank. Her sættes fokus på lagring i forskellige typer fade, og denne gang er det den italienske rødvin, Barolo, der er under luppen. Whiskyen har tilbragt 4 år på bourbonfade, før den hviler hele 5 år på Barolo-fade fra topproducenten Gaja! Der er altså nærmere tale om en ”double maturation” end en finish. Tappet ved fadstyrke 54,7%, uden farvestof eller kølefiltrering.


Farve: Nøddebrun
Duft: Næsen mødes først af syrlige noter af mandariner og smør, ler og muld, lidt ananas og rabarber. Interessant!
Smagsnoter: Smagen er stor, spicy og udtryksfuld, med noter af peber, solbær, citronskal og ingefær.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

DKK  1.895,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Springbank 2004 GAJA BAROLO / 9 Years Old Campeltown Single Malt En 2004 vintage Springbank aftapning på 9 år. De første fire år er lagret i brugte refill bourbon fade, mens den endelige fem år modning finder sted i fade, der tidligere blev brugt til Barolo fra den legendariske producer Gaja.


Springbank 9 Years Barolo Wood er en udgivelse i serien af ”Wood Expressions” fra Springbank. Her sættes fokus på lagring i forskellige typer fade, og denne gang er det den italienske rødvin, Barolo, der er under luppen. Whiskyen har tilbragt 4 år på bourbonfade, før den hviler hele 5 år på Barolo-fade fra topproducenten Gaja! Der er altså nærmere tale om en ”double maturation” end en finish. Tappet ved fadstyrke 54,7%, uden farvestof eller kølefiltrering.


Farve: Nøddebrun
Duft: Næsen mødes først af syrlige noter af mandariner og smør, ler og muld, lidt ananas og rabarber. Interessant!
Smagsnoter: Smagen er stor, spicy og udtryksfuld, med noter af peber, solbær, citronskal og ingefær.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.


Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.


Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Alkohol 54,7%
Type Whisky
Producent Springbank
Land Skotland
Område Campbeltown
Alder 9 år
Størrelse 70 cl
Whiskytype Single Malt Whisky
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ