byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Stauning RYE Floor Malted Danish Rye Whisky 48% 70cl

En ægte klassiker, den første whisky der blev frigivet fra Stauning. Rye er en dansk whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med et strejf af moden frugt. Det er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en blid, frugtig og fyldig whisky.


Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Dette er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.


Fremstillet af lokal rug og byg dyrket i Vestjylland. Kornet bliver maltet på destilleriets eget malting gulv. På Stauning dobbeltdestilleres whiskyen i små pot stills opvarmet over åben ild og til sidst modnes den på nye amerikanske egetræsfade. For at bevare så mange smagsnuancr som muligt er den ufiltreret og bundfald kan forefindes.


Smagsnoter: I næsen finder man en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden smager man tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret karakter af peber med en sødmefuld finish af eksotisk frugt.


Værd at vide
Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

En ægte klassiker, den første whisky der blev frigivet fra Stauning. Rye er en dansk whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med et strejf af moden frugt. Det er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en blid, frugtig og fyldig whisky.


Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Dette er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.


Fremstillet af lokal rug og byg dyrket i Vestjylland. Kornet bliver maltet på destilleriets eget malting gulv. På Stauning dobbeltdestilleres whiskyen i små pot stills opvarmet over åben ild og til sidst modnes den på nye amerikanske egetræsfade. For at bevare så mange smagsnuancr som muligt er den ufiltreret og bundfald kan forefindes.


Smagsnoter: I næsen finder man en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden smager man tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret karakter af peber med en sødmefuld finish af eksotisk frugt.


Værd at vide
Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

DKK  495,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

En ægte klassiker, den første whisky der blev frigivet fra Stauning. Rye er en dansk whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med et strejf af moden frugt. Det er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en blid, frugtig og fyldig whisky.


Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Dette er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.


Fremstillet af lokal rug og byg dyrket i Vestjylland. Kornet bliver maltet på destilleriets eget malting gulv. På Stauning dobbeltdestilleres whiskyen i små pot stills opvarmet over åben ild og til sidst modnes den på nye amerikanske egetræsfade. For at bevare så mange smagsnuancr som muligt er den ufiltreret og bundfald kan forefindes.


Smagsnoter: I næsen finder man en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden smager man tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret karakter af peber med en sødmefuld finish af eksotisk frugt.


Værd at vide
Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

Alkohol 48%
Type Whisky
Producent Stauning
Land Danmark
Område Vestjylland
Størrelse 70 cl
Whiskytype Single Malt Whisky
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ