byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Talinay Pinot Noir 2017, Limari Valley, Vina Tabali

★★★★★, Jyllands-Posten: "Fra Chiles kølige kyst; kalket, saftig, elegant, tør, velstruktureret."


94 point + "Best Red Wines", Tim Atkin MW: Felipe Müller's top Pinot is made with massal selections from Vosne-Romanée and Gevrey-Chambertin in Burgundy grown in high-density vineyard on limestone soils. With chalky red berry flavours, fine tannins and ethereal aromas, it's a winderfully complex red with good ageing potential."

Med Talinay i glasset får du en vin med den klassiske glødende og transparente Pinot Noir farve. Duften er kompleks og mineralsk med en intens duft af røde bær. Smagen er fyldig, rig med Pinot Noir druens silkeagtige tekstur og en lang, frisk og delikat eftersmag. Uden sammenligning Chiles bedste og mest "Burgundiske" Pinot Noir. 


Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er billigere at dyrke vindruer i topklasse i Chile, end det er i de klassiske europæiske vinområder. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet ud af, at det bedste sted man i så fald kan plante at plante sine vinstokke er i Limarí-distriktet, langt mod nord i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.


Kalk og stillehavsblæst
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en udtalt kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og koncentration, som er uden sidestykke i Chile. Da Limarí-distriktet påvirkes af de markante, kølende vinde fra Stillehavet, besidder vinene samtidig en unik friskhed og balance. 


Talinay - fra Chile-kystens køligste vinmark
Talinay er Chiles mest ambitiøse Pinot Noir. Druerne er plantet i Tabalis Salala vinmark, der ligger i en lille dal med fri passage for de kølende briser fra Stillehavet. Som den eneste vinmark i Chile består jordbunden her af kalk og limsten, som vi kender det fra Bourgogne i Frankrig. Vinstokkene er manuelle udtag af stiklinger (sélection massale) fra Vosne-Romanée og Gevrey Chambertin i Bourgogne og er plantet med høj tæthed. Den maksimale gennemsnitstemperatur om sommeren når aldrig over 23,5 grader. Druerne modnes derfor langsomt og bevarer dermed friskheden i aromaerne optimalt. Alt håndhøstes og druerne lægges i små kasser, der kan stables så alle druer når intakte til kælderen. Gæringen foregår med traditionnel pigeage, som vi kender det fra Bourgogne, hvor drueskindet mekanisk stødes ned i den gærende most, for at øge ekstraktionen. Efter endt gæring lagres den unge vin i 12 måneder på fade af 100 % fransk eg.

★★★★★, Jyllands-Posten: "Fra Chiles kølige kyst; kalket, saftig, elegant, tør, velstruktureret."


94 point + "Best Red Wines", Tim Atkin MW: Felipe Müller's top Pinot is made with massal selections from Vosne-Romanée and Gevrey-Chambertin in Burgundy grown in high-density vineyard on limestone soils. With chalky red berry flavours, fine tannins and ethereal aromas, it's a winderfully complex red with good ageing potential."

Med Talinay i glasset får du en vin med den klassiske glødende og transparente Pinot Noir farve. Duften er kompleks og mineralsk med en intens duft af røde bær. Smagen er fyldig, rig med Pinot Noir druens silkeagtige tekstur og en lang, frisk og delikat eftersmag. Uden sammenligning Chiles bedste og mest "Burgundiske" Pinot Noir. 


Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er billigere at dyrke vindruer i topklasse i Chile, end det er i de klassiske europæiske vinområder. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet ud af, at det bedste sted man i så fald kan plante at plante sine vinstokke er i Limarí-distriktet, langt mod nord i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.


Kalk og stillehavsblæst
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en udtalt kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og koncentration, som er uden sidestykke i Chile. Da Limarí-distriktet påvirkes af de markante, kølende vinde fra Stillehavet, besidder vinene samtidig en unik friskhed og balance. 


Talinay - fra Chile-kystens køligste vinmark
Talinay er Chiles mest ambitiøse Pinot Noir. Druerne er plantet i Tabalis Salala vinmark, der ligger i en lille dal med fri passage for de kølende briser fra Stillehavet. Som den eneste vinmark i Chile består jordbunden her af kalk og limsten, som vi kender det fra Bourgogne i Frankrig. Vinstokkene er manuelle udtag af stiklinger (sélection massale) fra Vosne-Romanée og Gevrey Chambertin i Bourgogne og er plantet med høj tæthed. Den maksimale gennemsnitstemperatur om sommeren når aldrig over 23,5 grader. Druerne modnes derfor langsomt og bevarer dermed friskheden i aromaerne optimalt. Alt håndhøstes og druerne lægges i små kasser, der kan stables så alle druer når intakte til kælderen. Gæringen foregår med traditionnel pigeage, som vi kender det fra Bourgogne, hvor drueskindet mekanisk stødes ned i den gærende most, for at øge ekstraktionen. Efter endt gæring lagres den unge vin i 12 måneder på fade af 100 % fransk eg.

DKK  169,00
Fra DKK  139,00
Spar DKK  30,00
PRISMATCH
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  169,00
Pris pr. stk v/2 stk.  DKK  139,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

★★★★★, Jyllands-Posten: "Fra Chiles kølige kyst; kalket, saftig, elegant, tør, velstruktureret."


94 point + "Best Red Wines", Tim Atkin MW: Felipe Müller's top Pinot is made with massal selections from Vosne-Romanée and Gevrey-Chambertin in Burgundy grown in high-density vineyard on limestone soils. With chalky red berry flavours, fine tannins and ethereal aromas, it's a winderfully complex red with good ageing potential."

Med Talinay i glasset får du en vin med den klassiske glødende og transparente Pinot Noir farve. Duften er kompleks og mineralsk med en intens duft af røde bær. Smagen er fyldig, rig med Pinot Noir druens silkeagtige tekstur og en lang, frisk og delikat eftersmag. Uden sammenligning Chiles bedste og mest "Burgundiske" Pinot Noir. 


Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er billigere at dyrke vindruer i topklasse i Chile, end det er i de klassiske europæiske vinområder. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet ud af, at det bedste sted man i så fald kan plante at plante sine vinstokke er i Limarí-distriktet, langt mod nord i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.


Kalk og stillehavsblæst
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en udtalt kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og koncentration, som er uden sidestykke i Chile. Da Limarí-distriktet påvirkes af de markante, kølende vinde fra Stillehavet, besidder vinene samtidig en unik friskhed og balance. 


Talinay - fra Chile-kystens køligste vinmark
Talinay er Chiles mest ambitiøse Pinot Noir. Druerne er plantet i Tabalis Salala vinmark, der ligger i en lille dal med fri passage for de kølende briser fra Stillehavet. Som den eneste vinmark i Chile består jordbunden her af kalk og limsten, som vi kender det fra Bourgogne i Frankrig. Vinstokkene er manuelle udtag af stiklinger (sélection massale) fra Vosne-Romanée og Gevrey Chambertin i Bourgogne og er plantet med høj tæthed. Den maksimale gennemsnitstemperatur om sommeren når aldrig over 23,5 grader. Druerne modnes derfor langsomt og bevarer dermed friskheden i aromaerne optimalt. Alt håndhøstes og druerne lægges i små kasser, der kan stables så alle druer når intakte til kælderen. Gæringen foregår med traditionnel pigeage, som vi kender det fra Bourgogne, hvor drueskindet mekanisk stødes ned i den gærende most, for at øge ekstraktionen. Efter endt gæring lagres den unge vin i 12 måneder på fade af 100 % fransk eg.

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Vina Tabali
Land Chile
Årgang 2017
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fjerkræ, Oksekød, Ost, Pizza, Svinekød, Tapas
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ