Taurasi, den vel nok mest forkætrede store røde vin fra Syd-Italien, dyrkes i vulkansk, tufholdig jord, der også indeholder ler, bryozokalk og andet materiale. Caggiano har ca. 4 ha på Vigna Macchia dei Goti og Taurasi’en herfra er således en moderne fortolket enkeltmarksvin fra en af de mest anerkendte cru’er i området. Det er en majestætisk vin, der på en helt bemærkelsesværdig måde lader Aglianico komme til udtryk, individueret af et særligt territorio eller dyrkningshabitat. Spektret i duft og smag er slående, den er både potent, balanceret og raffineret og forlenet med en Nebbiolo-lignende tanninstruktur. Og så lagrer den til stor skønhed, hvis man kan gemme den.
I regionen Campania, lidt øst for Napoli, ligger Avellino-provinsen (Irpinia) betagende situeret i Amalfi-kystens bagland, og omfatter de tre vigtige klyngeliggende DOCG områder: Taurasi, Fiano di Avellino og Greco di Tufo. Selve Irpinia udgør et stærkt kuperet landskab, der i sig selv er usædvanligt smukt. Caggianos ejendom er grundlagt i 1990 af Antonio Caggiano og ligger velplaceret i selve Taurasi og råder nu over 26 ha vinmarker i centrale dele af Irpinia. Der produceres i omegnen af 150.000 flasker årligt, fordelt på 8 vine. Endskønt han stadig er aktiv, så er det nu Antonios søn Giuseppe, der leder vineriet, i tæt samarbejde med Professor Luigi Moio, der længe har været tilknyttet som konsulent.
Vinproduktionen hos Caggiano fokuserer på rent lokale druer og de tre DOCG områder i Irpinia, der er almindeligt anerkendt som nogle af Syd-Italiens mest interessante, også historisk set. Den blå drue Aglianico – der lidt fortærsket, men dog ganske rammende, kaldes Syd-Italiens Nebbiolo - anvendes til de røde vine fra Taurasi, der ubestrideligt giver nogle af Italiens mest ædle, længelevende, og storslåede vine. En afgørende grund til Caggianos succes skal findes i markarbejdet, hvor bl.a. beskære-saksen ligger godt i hånden, og der er en helt moderne Cantina eller vinkælder med alle nødvendige produktionsfaciliteter, som stod færdiggjort i 2006, og stilen hos Caggiano er en moderne fortolkning af traditionen, med vægt på typerigtige, rene, frugtbetonede vine, hvor nogle af de mest ambitiøse vine lagres på franske barriques.