ALLE PRODUKTER

På Lager | Levering 1-3 hverdage

På Lager | Levering 1-3 hverdage



På Lager | Levering 1-3 hverdage

På Lager | Levering 1-3 hverdage



På Lager | Levering 1-3 hverdage

På Lager | Levering 1-3 hverdage


På Lager | Levering 1-3 hverdage


På Lager | Levering 1-3 hverdage

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Hvad er rødvin?
På mange måder er rødvin faktisk en gæret frugtsaft. Skallen på druerne sprækker og gærceller der så sidder på skallerne vil selv gå i gang med at gærer.
Rødvin har sine rødder i Frankrig, men det produceres over hele verden, fra Italien til Afrika og Australien. Rødvin kan har en lang historie bag sig, faktisk så viser historien at vinen går hele 6.000 år tilbage. Grækerne producerede vin 4500 før vor tid. Men det var først i løbet af 1600 og 1700 tallet at man begyndte at bruge træfade, flasker og korkpropper.
Rødvin er populært som aldrig før
Rødvin er den foretrukne vin hos danskerne. På trods af at vi ikke har nogen betydelig egenproduktion af rødvin her i landet. Propperne bliver åbnet som aldrig før. Rødvin hænger også unægtelig sammen med god mad. Faktisk siges det at vi skal ligge lige så meget fokus på hvad der er i vores glas, som vi gør på hvad der ligger på tallerkenen. Rødvinen er selvfølgelig rød pga. de blålige druer der bruges til at lave rødvin. Og netop den røde farve er altid den dominerende selvom rødvin kan få i mange nuancer fra rød/brun til rød/blå. Den røde farve kommer fra skallerne på vindruerne.
De blå druer kan f.eks. være Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel. Men rødvin laves ikke kun af blå druer, det kan også være grønne druer i visse rødvine. Derudover er der også mange andre farver.
Sådan laver man rødvin
At lave rødvin er en omfattende process. Rødvinsdruer høstes forskelligt alt efter deres modenhed. Druerne høstes som regel med maskiner. Efter høst, sorteres druerne, så man kun har de mest modne, sunde og rene druer. Derefter bliver druerne knust, fordi at skallerne kan give smag, og duft. Mosten får derefter lov til at gærer. Det er igennem denne gæringsproces at sukkeret bliver til alkohol.
Efter gæring kommer de fleste rødvine på fad. Som regel et egetræsfad. Fadet er med til at give smag, og nyere fad giver mere end gamle. Som regel har man også brugt piskede æggehvider til at hælde i fadet for at tiltrække urenheder, og filtrere rødvinen. Svovl anvendes også under hele processen som antibakteriel. Hvis man ikke bruger svovlen, vil vinen blive til eddike. Selv når vinen er aftappet bruges svovlen til at undgå at vinen gærer igen når den er kommet på flaske.
En let rødvin der skal drikkes ung aftappes efter nogle måneder. Andre gange ligger rødvine på lager i 12-18 måneder før de aftappes.
Herefter er det ikke alle der selv aftapper, nogle har ekstern aftapper.