byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Atypique 2018 IGP Domaine de la Cendrillon ØKO

Atypique har, som navnet antyder, en lidt atypisk druesammensætning, hvor Marcelan - en krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache specielt udviklet til Langedoc-egnen i slutningen af det 20. århundrede - dominerer og udgør over en tredjedel. De øvrige druer er Merlot og Mourvedre. Det resulterer i en vin med en intens rubinrød farve. I næsen byder den på intense noter af varme krydderier og modne, mørke frugter. I munden er den frisk og saftig med bløde tanniner. Her får du en ungdommelig vin med masser af karakter.


Askepots fortryllende vin
Domaine de la Cendrillon (Askepot) ligger i den lille landsby Ornaisons ved foden af Fontfroide-massivet i Corbières tæt på Narbonne. Vinfremstilling i området går tilbage til romertiden, men historien om Domaine de la Cendrillon stammer fra 1750, hvor Joyeux-familien overtager ejendommen. I dag er det 7. og 8. generation i skikkelse af far og søn, Robert og Hubert, som driver domænet.


50 hektar med 100% økologiske vinstokke
Domaine de la Cendrillon ejer 50 hektar med vinstokke. Ejendommen er totalrenoveret og delvist genplantet, så 15 hektar består af unge vinstokke (2 – 15 år gamle), hovedsageligt i Boutenac og Fontfroide, hvor jordbunden har et højt indhold af kalksten. Domænet blev økologisk ECOCERT-certificeret i 2013 ud fra en betragtning om, at sund vin baseret på en intens og smagfuld most kun kan opnås gennem et levende nærmiljø. Udover at dyrke økologisk, har de indført drypvanding, de sår græs i rækkerne mellem vinstokkene og bruger naturlig gødning fra får.     


Vine med originalitet
Joyeux-familien dyrker regionens klassiske druesorter i form af Syrah, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Petit Manseng og Marselan (krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache udviklet specielt til Languedoc-området i slutningen af det 20. århundrede), men har for nylig også plantet de to aromatiske, hvide druesorter: Albarinho og Verdejo. Variationer i jordbundstyper og de forskellige druesorter giver et bredt spektrum af farver, aromaer og nuancer at lege med i vinfremstillingen. Når druerne har opnået den optimale modenhed, høstes de høstes i hånden, parcel for parcel. Høstudbyttet holdes lavt og er typisk mellem 25 – 35 hl/ha. Ved hjemkomst til vingården sorteres druerne omhyggeligt, så kun de sundeste druer benyttes. Vinifikationen er nænsom, og alt efter vintypen, lagrer mosten på forskellige beholdere (stål, cement, egetræsfade) i varierende størrelser og i forskelligt antal måneder; typisk mellem 12 – 24 måneder. Fra mark til kælder er filosofien at udtrykke kompleksiteten af terroir og druer. Målet er at producere friske, balancerede, elegante vine med originalitet.

Atypique har, som navnet antyder, en lidt atypisk druesammensætning, hvor Marcelan - en krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache specielt udviklet til Langedoc-egnen i slutningen af det 20. århundrede - dominerer og udgør over en tredjedel. De øvrige druer er Merlot og Mourvedre. Det resulterer i en vin med en intens rubinrød farve. I næsen byder den på intense noter af varme krydderier og modne, mørke frugter. I munden er den frisk og saftig med bløde tanniner. Her får du en ungdommelig vin med masser af karakter.


Askepots fortryllende vin
Domaine de la Cendrillon (Askepot) ligger i den lille landsby Ornaisons ved foden af Fontfroide-massivet i Corbières tæt på Narbonne. Vinfremstilling i området går tilbage til romertiden, men historien om Domaine de la Cendrillon stammer fra 1750, hvor Joyeux-familien overtager ejendommen. I dag er det 7. og 8. generation i skikkelse af far og søn, Robert og Hubert, som driver domænet.


50 hektar med 100% økologiske vinstokke
Domaine de la Cendrillon ejer 50 hektar med vinstokke. Ejendommen er totalrenoveret og delvist genplantet, så 15 hektar består af unge vinstokke (2 – 15 år gamle), hovedsageligt i Boutenac og Fontfroide, hvor jordbunden har et højt indhold af kalksten. Domænet blev økologisk ECOCERT-certificeret i 2013 ud fra en betragtning om, at sund vin baseret på en intens og smagfuld most kun kan opnås gennem et levende nærmiljø. Udover at dyrke økologisk, har de indført drypvanding, de sår græs i rækkerne mellem vinstokkene og bruger naturlig gødning fra får.     


Vine med originalitet
Joyeux-familien dyrker regionens klassiske druesorter i form af Syrah, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Petit Manseng og Marselan (krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache udviklet specielt til Languedoc-området i slutningen af det 20. århundrede), men har for nylig også plantet de to aromatiske, hvide druesorter: Albarinho og Verdejo. Variationer i jordbundstyper og de forskellige druesorter giver et bredt spektrum af farver, aromaer og nuancer at lege med i vinfremstillingen. Når druerne har opnået den optimale modenhed, høstes de høstes i hånden, parcel for parcel. Høstudbyttet holdes lavt og er typisk mellem 25 – 35 hl/ha. Ved hjemkomst til vingården sorteres druerne omhyggeligt, så kun de sundeste druer benyttes. Vinifikationen er nænsom, og alt efter vintypen, lagrer mosten på forskellige beholdere (stål, cement, egetræsfade) i varierende størrelser og i forskelligt antal måneder; typisk mellem 12 – 24 måneder. Fra mark til kælder er filosofien at udtrykke kompleksiteten af terroir og druer. Målet er at producere friske, balancerede, elegante vine med originalitet.

DKK  89,00
Fra DKK  79,00
Spar DKK  10,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  89,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  79,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Atypique har, som navnet antyder, en lidt atypisk druesammensætning, hvor Marcelan - en krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache specielt udviklet til Langedoc-egnen i slutningen af det 20. århundrede - dominerer og udgør over en tredjedel. De øvrige druer er Merlot og Mourvedre. Det resulterer i en vin med en intens rubinrød farve. I næsen byder den på intense noter af varme krydderier og modne, mørke frugter. I munden er den frisk og saftig med bløde tanniner. Her får du en ungdommelig vin med masser af karakter.


Askepots fortryllende vin
Domaine de la Cendrillon (Askepot) ligger i den lille landsby Ornaisons ved foden af Fontfroide-massivet i Corbières tæt på Narbonne. Vinfremstilling i området går tilbage til romertiden, men historien om Domaine de la Cendrillon stammer fra 1750, hvor Joyeux-familien overtager ejendommen. I dag er det 7. og 8. generation i skikkelse af far og søn, Robert og Hubert, som driver domænet.


50 hektar med 100% økologiske vinstokke
Domaine de la Cendrillon ejer 50 hektar med vinstokke. Ejendommen er totalrenoveret og delvist genplantet, så 15 hektar består af unge vinstokke (2 – 15 år gamle), hovedsageligt i Boutenac og Fontfroide, hvor jordbunden har et højt indhold af kalksten. Domænet blev økologisk ECOCERT-certificeret i 2013 ud fra en betragtning om, at sund vin baseret på en intens og smagfuld most kun kan opnås gennem et levende nærmiljø. Udover at dyrke økologisk, har de indført drypvanding, de sår græs i rækkerne mellem vinstokkene og bruger naturlig gødning fra får.     


Vine med originalitet
Joyeux-familien dyrker regionens klassiske druesorter i form af Syrah, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Petit Manseng og Marselan (krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache udviklet specielt til Languedoc-området i slutningen af det 20. århundrede), men har for nylig også plantet de to aromatiske, hvide druesorter: Albarinho og Verdejo. Variationer i jordbundstyper og de forskellige druesorter giver et bredt spektrum af farver, aromaer og nuancer at lege med i vinfremstillingen. Når druerne har opnået den optimale modenhed, høstes de høstes i hånden, parcel for parcel. Høstudbyttet holdes lavt og er typisk mellem 25 – 35 hl/ha. Ved hjemkomst til vingården sorteres druerne omhyggeligt, så kun de sundeste druer benyttes. Vinifikationen er nænsom, og alt efter vintypen, lagrer mosten på forskellige beholdere (stål, cement, egetræsfade) i varierende størrelser og i forskelligt antal måneder; typisk mellem 12 – 24 måneder. Fra mark til kælder er filosofien at udtrykke kompleksiteten af terroir og druer. Målet er at producere friske, balancerede, elegante vine med originalitet.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Domaine de la Cendrillon
Land Frankrig
Årgang 2018
Størrelse 75 cl
Druetype Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot, Mourvèdre
Vin til mad Fjerkræ, Julemad, Krydret mad, Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter, Svinekød, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ