★★★★★★ - René Langdahl i Gastro: "Nå, kære læsere. Ripasso rimer på alt, der slutter med "asso". Genmacereret og dobbeltgæret corvina fra Valpolicella kaldes for ripasso, men vi ved godt alle sammen, at ordet og stilen er misbrugt, skamredet og smadret - desværre! Her har vi the real stuff! Venetos kirsebærduftende druesorter trukket med kvaset fra amaroneproduktionen i den sene vinter. Tydeligt rosinkrydret, nærmest som en tabbouleh, spændstighed fra friske corvina-druer, men 15 % fylde og varme. Stram og klart syrepræget."
Sikken vin! Duften emmer af røde bær, tørrede frugter og mineralske nuancer. Smagen er rig og fyldig, og munder ud i en lang, harmonisk eftersmag. Nyd denne forrygende vin af rummelige glas op til ti år fra høståret, som et glas til meditation eller som ledsager til retter med oksekød, lam, fugle- eller dyrevildt.
Let røgede, krydrede noter i næsen. En flot og meget elegant vin med flot ripasso karakter med lette rosin- og kulekrydderinoter i baggrunden. Flot bud på en julevin, som er lettere end amarone, men ellers kan meget af det samme."
Vin i fem generationer
Vinhuset Tedeschi blev grundlagt i 1824, da Nicolò Tedeschi satte alle sine sparepenge i nogle vinmarker. Samtidig gjorde han det til en familietradition at investere hver en spareskilling i marker, hver gang man fik chancen for at købe i allerbedste mikroklimaer. I dag ledes huset af Nicolòs tipoldebarn, Riccardo Tedeschi, som nyder godt af familiens jordbesiddelser i de allerbedste dele af Valpolicella og Soave.
De bedste marker
Tedeschis marker ligger på skråninger ved byen Pedemonte i midten af den sydlige del af Valpolicella Classico-distriktet. Jordbunden består af jernholdigt ler og pletvise forekomster af limsten. Leret giver druer med perfekt modenhed og stor smagsfylde, mens limstenen giver vinene syre og vibrerende spændstighed.