byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Cielo e Terra Appassionatamente 2015 Rosso, Veneto

Appassionatamente er lavet på en sammensætning af Merlot (ca. 50%), Corvina og Sangiovese, som kan variere efter årgang. Druerne hentes fra flere parceller i Veneto, hvor vinstokkene er i gennemsnit ca. 18 år gamle og vokser hovedsageligt på kalk-, sand- og stenholdig jordbund. Udvalgte klaser af Merlot og Corvina bliver selekteret på vinstokkene og håndplukkes i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen. Her bliver de lagt til tørre på træreoler, hvor de i løbet af en måned taber ca. 30% af deres vand og får en høj sukkerfoncentration. Sangiovese og de reterende klaser af de andre druesorter bliver vinificeret normalt. Gæringen foregår på ståltanke, og den malolaktiske gæring efterfulgt af en modning i 4 måneder foregår derefter for 70% i samme type tanke og 30% i brugte træfade. Sammenstikningen foretages nogle uger før aftapningen.


Resultatet bliver en meget sammensat, harmonisk og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en "fed" velouragtig stil, som er klassisk for Appassiomento-vine.
Vinen har en dyb, blank, rubinrød farve, og i den åbne og umiddelbare duft finder man lækre, frugtrige nuancer af mørke bær med "syltede" toner. Smagen er intens, med god velour og meget indtagende nuancer af mørke kirsebær, blommer, eksotisk træ og let krydrede toner til sidst. Man fornemmer god frugtsødme i eftersmagen, men også struktur og god tannin, som gør vin meget afbalanceret. Den har et godt modningspotentiale men giver allerede meget fra sig i sin ungdom.


Distriktet


enetos tradition for at anvende forskellige lokale druer i vinene blev allerede beskrevet i det 1. årh. f. Kr. af romerne, som i øvrigt menes at have indført appassimento teknikken i området med en delvis tørring af druerne inden gæring. Det er ofte netop de såkaldte Ripasso, Amarone eller Recioto vine, man tænker på, nar man taler om vinene i Veneto, men området er først og fremmest leverandør af populære, umiddelbare og frugtrige vine som de hvide Soave eller Bianco di Custoza og de røde Bardolino og Valpolicella-Vine.
Området ligger syd for Alto Adige-Trentino i Norditalien og strækker sig fra Gardasøen mod vest til byen Venedig mod øst. Det giver store forskelle i dyrkningsforhold, både klima-og jordbundsmæssigt og betyder derfor store stilvariationer. Også mere "beskedne" DOC eller IGT Veneto-vine kan være spændende - alt efter producenten! Der eksperimenteres både med områdets oprindelige druer og med mere "moderne" krysninger, og man kan derfor blive overrasket med ganske spændende vine, både hvide-, rosé- og rødvine samt mousserende.


Producenten


Det er 4. generation af familien Cielo (grundlagt i 1908), som står bag vinerierne Freschello, Bio Bio (Økologisk) og Cielo dal 1908. Hovedparten af merkerne er dyrket konventionelt, dog lægges der større og større vægt på økologisk dyrkning og produktion. Firmaet har nu i 10 år dyrket ca. 60 ha. vinmarker økologisk på Cantine Colli Berici i Veneto (Cielo e Terra).
For den økologiske serie kontrolleres dyrkning og vinificering efter EU's økologiske forskrifter (2092/91) af det italienske kontrolorgan, CCPB. Cielo e Terra arbejder samtidigt på at udbrede økologisk dyrkning hos flere af vinbønderne i området, som leverer druer til kooperativet. Et potentiale på 4.000 ha. står til rådighed! Firmaet Cielo e Terra er kendt for at producere Value for Money!

Appassionatamente er lavet på en sammensætning af Merlot (ca. 50%), Corvina og Sangiovese, som kan variere efter årgang. Druerne hentes fra flere parceller i Veneto, hvor vinstokkene er i gennemsnit ca. 18 år gamle og vokser hovedsageligt på kalk-, sand- og stenholdig jordbund. Udvalgte klaser af Merlot og Corvina bliver selekteret på vinstokkene og håndplukkes i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen. Her bliver de lagt til tørre på træreoler, hvor de i løbet af en måned taber ca. 30% af deres vand og får en høj sukkerfoncentration. Sangiovese og de reterende klaser af de andre druesorter bliver vinificeret normalt. Gæringen foregår på ståltanke, og den malolaktiske gæring efterfulgt af en modning i 4 måneder foregår derefter for 70% i samme type tanke og 30% i brugte træfade. Sammenstikningen foretages nogle uger før aftapningen.


Resultatet bliver en meget sammensat, harmonisk og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en "fed" velouragtig stil, som er klassisk for Appassiomento-vine.
Vinen har en dyb, blank, rubinrød farve, og i den åbne og umiddelbare duft finder man lækre, frugtrige nuancer af mørke bær med "syltede" toner. Smagen er intens, med god velour og meget indtagende nuancer af mørke kirsebær, blommer, eksotisk træ og let krydrede toner til sidst. Man fornemmer god frugtsødme i eftersmagen, men også struktur og god tannin, som gør vin meget afbalanceret. Den har et godt modningspotentiale men giver allerede meget fra sig i sin ungdom.


Distriktet


enetos tradition for at anvende forskellige lokale druer i vinene blev allerede beskrevet i det 1. årh. f. Kr. af romerne, som i øvrigt menes at have indført appassimento teknikken i området med en delvis tørring af druerne inden gæring. Det er ofte netop de såkaldte Ripasso, Amarone eller Recioto vine, man tænker på, nar man taler om vinene i Veneto, men området er først og fremmest leverandør af populære, umiddelbare og frugtrige vine som de hvide Soave eller Bianco di Custoza og de røde Bardolino og Valpolicella-Vine.
Området ligger syd for Alto Adige-Trentino i Norditalien og strækker sig fra Gardasøen mod vest til byen Venedig mod øst. Det giver store forskelle i dyrkningsforhold, både klima-og jordbundsmæssigt og betyder derfor store stilvariationer. Også mere "beskedne" DOC eller IGT Veneto-vine kan være spændende - alt efter producenten! Der eksperimenteres både med områdets oprindelige druer og med mere "moderne" krysninger, og man kan derfor blive overrasket med ganske spændende vine, både hvide-, rosé- og rødvine samt mousserende.


Producenten


Det er 4. generation af familien Cielo (grundlagt i 1908), som står bag vinerierne Freschello, Bio Bio (Økologisk) og Cielo dal 1908. Hovedparten af merkerne er dyrket konventionelt, dog lægges der større og større vægt på økologisk dyrkning og produktion. Firmaet har nu i 10 år dyrket ca. 60 ha. vinmarker økologisk på Cantine Colli Berici i Veneto (Cielo e Terra).
For den økologiske serie kontrolleres dyrkning og vinificering efter EU's økologiske forskrifter (2092/91) af det italienske kontrolorgan, CCPB. Cielo e Terra arbejder samtidigt på at udbrede økologisk dyrkning hos flere af vinbønderne i området, som leverer druer til kooperativet. Et potentiale på 4.000 ha. står til rådighed! Firmaet Cielo e Terra er kendt for at producere Value for Money!

DKK  135,00
Fra DKK  99,00
Spar DKK  36,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  135,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  99,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Appassionatamente er lavet på en sammensætning af Merlot (ca. 50%), Corvina og Sangiovese, som kan variere efter årgang. Druerne hentes fra flere parceller i Veneto, hvor vinstokkene er i gennemsnit ca. 18 år gamle og vokser hovedsageligt på kalk-, sand- og stenholdig jordbund. Udvalgte klaser af Merlot og Corvina bliver selekteret på vinstokkene og håndplukkes i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen. Her bliver de lagt til tørre på træreoler, hvor de i løbet af en måned taber ca. 30% af deres vand og får en høj sukkerfoncentration. Sangiovese og de reterende klaser af de andre druesorter bliver vinificeret normalt. Gæringen foregår på ståltanke, og den malolaktiske gæring efterfulgt af en modning i 4 måneder foregår derefter for 70% i samme type tanke og 30% i brugte træfade. Sammenstikningen foretages nogle uger før aftapningen.


Resultatet bliver en meget sammensat, harmonisk og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en "fed" velouragtig stil, som er klassisk for Appassiomento-vine.
Vinen har en dyb, blank, rubinrød farve, og i den åbne og umiddelbare duft finder man lækre, frugtrige nuancer af mørke bær med "syltede" toner. Smagen er intens, med god velour og meget indtagende nuancer af mørke kirsebær, blommer, eksotisk træ og let krydrede toner til sidst. Man fornemmer god frugtsødme i eftersmagen, men også struktur og god tannin, som gør vin meget afbalanceret. Den har et godt modningspotentiale men giver allerede meget fra sig i sin ungdom.


Distriktet


enetos tradition for at anvende forskellige lokale druer i vinene blev allerede beskrevet i det 1. årh. f. Kr. af romerne, som i øvrigt menes at have indført appassimento teknikken i området med en delvis tørring af druerne inden gæring. Det er ofte netop de såkaldte Ripasso, Amarone eller Recioto vine, man tænker på, nar man taler om vinene i Veneto, men området er først og fremmest leverandør af populære, umiddelbare og frugtrige vine som de hvide Soave eller Bianco di Custoza og de røde Bardolino og Valpolicella-Vine.
Området ligger syd for Alto Adige-Trentino i Norditalien og strækker sig fra Gardasøen mod vest til byen Venedig mod øst. Det giver store forskelle i dyrkningsforhold, både klima-og jordbundsmæssigt og betyder derfor store stilvariationer. Også mere "beskedne" DOC eller IGT Veneto-vine kan være spændende - alt efter producenten! Der eksperimenteres både med områdets oprindelige druer og med mere "moderne" krysninger, og man kan derfor blive overrasket med ganske spændende vine, både hvide-, rosé- og rødvine samt mousserende.


Producenten


Det er 4. generation af familien Cielo (grundlagt i 1908), som står bag vinerierne Freschello, Bio Bio (Økologisk) og Cielo dal 1908. Hovedparten af merkerne er dyrket konventionelt, dog lægges der større og større vægt på økologisk dyrkning og produktion. Firmaet har nu i 10 år dyrket ca. 60 ha. vinmarker økologisk på Cantine Colli Berici i Veneto (Cielo e Terra).
For den økologiske serie kontrolleres dyrkning og vinificering efter EU's økologiske forskrifter (2092/91) af det italienske kontrolorgan, CCPB. Cielo e Terra arbejder samtidigt på at udbrede økologisk dyrkning hos flere af vinbønderne i området, som leverer druer til kooperativet. Et potentiale på 4.000 ha. står til rådighed! Firmaet Cielo e Terra er kendt for at producere Value for Money!

Type Rødvin
Land Italien
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Corvina, Merlot, Sangiovese
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ