byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Gevrey-Chambertin 2015 Domaine Lupé-Cholet

Druerne til denne vin kommer fra flere parceller i såkaldte "climats" (navngivne vinmarker) i Gevrey-Chambertin, som Lupé-Cholet råder over: La Burie, Croix des Champs, Creux Brouillard, La Justice og Envosne. Diversiteten af jordbunden med hovedsageligt ler, kalk og småsten samt forskel i beliggenhed giver forskellige vinstilarter, hvilket giver perfekte muligheder for at danne den rette harmoni i vinen.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, og en 85-100% afstilkning. Den lange gæring foregår separat efter parcel, i klassiske, burgundiske, åbne gæringskar af træ, med temperaturregulering og daglige omrøringer. Man foretager derefter en let presning i luftpresse for at fremme en delikat og frugtrig stil. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, bliver Gevrey-Chambertin overført til træfade af 228 l. (Allier, Nevers og Vosges, 20-40% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring. Herefter modnes vinen i 15-20 måneder, alt efter årgang. Alt dette giver god kompleksitet og harmoni.

Gevrey-Chambertin fra Lupé-Cholet er en meget typisk vin for appellationen, med en udpræget aroma af optimalt modne druer og klassiske nuancer af kirsebær og hindbær. Smagen er meget fyldig og koncentreret og har samtidig stor elegance, med en meget diskret nuance af træ (vanilje). Den har tannin nok til endnu flere års udvikling, men dens frugtkoncentration og charme gør den allerede meget behagelig at drikke nu. Vinen kan drikkes til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den for eksempel til lam.

Druerne til denne vin kommer fra flere parceller i såkaldte "climats" (navngivne vinmarker) i Gevrey-Chambertin, som Lupé-Cholet råder over: La Burie, Croix des Champs, Creux Brouillard, La Justice og Envosne. Diversiteten af jordbunden med hovedsageligt ler, kalk og småsten samt forskel i beliggenhed giver forskellige vinstilarter, hvilket giver perfekte muligheder for at danne den rette harmoni i vinen.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, og en 85-100% afstilkning. Den lange gæring foregår separat efter parcel, i klassiske, burgundiske, åbne gæringskar af træ, med temperaturregulering og daglige omrøringer. Man foretager derefter en let presning i luftpresse for at fremme en delikat og frugtrig stil. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, bliver Gevrey-Chambertin overført til træfade af 228 l. (Allier, Nevers og Vosges, 20-40% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring. Herefter modnes vinen i 15-20 måneder, alt efter årgang. Alt dette giver god kompleksitet og harmoni.

Gevrey-Chambertin fra Lupé-Cholet er en meget typisk vin for appellationen, med en udpræget aroma af optimalt modne druer og klassiske nuancer af kirsebær og hindbær. Smagen er meget fyldig og koncentreret og har samtidig stor elegance, med en meget diskret nuance af træ (vanilje). Den har tannin nok til endnu flere års udvikling, men dens frugtkoncentration og charme gør den allerede meget behagelig at drikke nu. Vinen kan drikkes til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den for eksempel til lam.

DKK  499,00
Fra DKK  379,00
Spar DKK  120,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  499,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  379,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Druerne til denne vin kommer fra flere parceller i såkaldte "climats" (navngivne vinmarker) i Gevrey-Chambertin, som Lupé-Cholet råder over: La Burie, Croix des Champs, Creux Brouillard, La Justice og Envosne. Diversiteten af jordbunden med hovedsageligt ler, kalk og småsten samt forskel i beliggenhed giver forskellige vinstilarter, hvilket giver perfekte muligheder for at danne den rette harmoni i vinen.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, og en 85-100% afstilkning. Den lange gæring foregår separat efter parcel, i klassiske, burgundiske, åbne gæringskar af træ, med temperaturregulering og daglige omrøringer. Man foretager derefter en let presning i luftpresse for at fremme en delikat og frugtrig stil. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, bliver Gevrey-Chambertin overført til træfade af 228 l. (Allier, Nevers og Vosges, 20-40% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring. Herefter modnes vinen i 15-20 måneder, alt efter årgang. Alt dette giver god kompleksitet og harmoni.

Gevrey-Chambertin fra Lupé-Cholet er en meget typisk vin for appellationen, med en udpræget aroma af optimalt modne druer og klassiske nuancer af kirsebær og hindbær. Smagen er meget fyldig og koncentreret og har samtidig stor elegance, med en meget diskret nuance af træ (vanilje). Den har tannin nok til endnu flere års udvikling, men dens frugtkoncentration og charme gør den allerede meget behagelig at drikke nu. Vinen kan drikkes til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den for eksempel til lam.

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Domaine Lupé-Cholet
Land Frankrig
Område Bourgogne
Årgang 2015
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ