byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Giacomo Conterno, Barolo Francia 2017 DOCG

Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af to Baroli i 1978. Planterne var da 4 år gamle og vinene viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Navnet Barolo Cas- cina Francia anvendtes første gang i 1979 og er senere, fra og med 2010, ændret til Barolo Francia. 1978’erne var monumentale og siden har Barolo-fortolkningerne fra dette territorio været blandt de mest estimerede og eftertragtede blandt cognoscenti. Marken giver dybe, intense, velduftende og meget velstrukturerede, tradi- tionelle Serralunga-Baroli. Barolo Francia er en selek- tion af druer fra Francia, der gæres med temperatur- kontrol og lagres ca. 48 måneder på botti. Under Ro- bertos myndighed er denne Barolo blevet endnu re- nere og mere præcis i udtrykket og vel også tidligere tilgængelig, uden der på nogen måde er gået på kom- promis med vinens mytiske og sjælfulde karakter.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af to Baroli i 1978. Planterne var da 4 år gamle og vinene viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Navnet Barolo Cas- cina Francia anvendtes første gang i 1979 og er senere, fra og med 2010, ændret til Barolo Francia. 1978’erne var monumentale og siden har Barolo-fortolkningerne fra dette territorio været blandt de mest estimerede og eftertragtede blandt cognoscenti. Marken giver dybe, intense, velduftende og meget velstrukturerede, tradi- tionelle Serralunga-Baroli. Barolo Francia er en selek- tion af druer fra Francia, der gæres med temperatur- kontrol og lagres ca. 48 måneder på botti. Under Ro- bertos myndighed er denne Barolo blevet endnu re- nere og mere præcis i udtrykket og vel også tidligere tilgængelig, uden der på nogen måde er gået på kom- promis med vinens mytiske og sjælfulde karakter.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

DKK  2.500,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af to Baroli i 1978. Planterne var da 4 år gamle og vinene viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Navnet Barolo Cas- cina Francia anvendtes første gang i 1979 og er senere, fra og med 2010, ændret til Barolo Francia. 1978’erne var monumentale og siden har Barolo-fortolkningerne fra dette territorio været blandt de mest estimerede og eftertragtede blandt cognoscenti. Marken giver dybe, intense, velduftende og meget velstrukturerede, tradi- tionelle Serralunga-Baroli. Barolo Francia er en selek- tion af druer fra Francia, der gæres med temperatur- kontrol og lagres ca. 48 måneder på botti. Under Ro- bertos myndighed er denne Barolo blevet endnu re- nere og mere præcis i udtrykket og vel også tidligere tilgængelig, uden der på nogen måde er gået på kom- promis med vinens mytiske og sjælfulde karakter.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Alkohol 15%
Type Rødvin
Producent Giacomo Conterno
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barolo
Årgang 2017
Vintype Barolo
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ