Gin Mare er muligvis en af verdens største Gin-brands og det er ikke uden grund.Med sine mediterranske botanicals og middelhavs urter, oser den af sol og sommer. Gin Mare lærte os at gin ikke bare er enebær og citrus frugter for spanierne har taget det bedste fra middelhavskøkkenet og proppet det i en super premium gin. Med Rosmarin, timian, oliven og basilikum er resultatet intet mindre end en genistreg. MG Destilerias står bag Gin Mare, som bliver produceret i et lille nedlagt kapel i den katalanske fiskerby Vilanova, kun 50 kilometer syd for Barcelona. Kapellet stod oprindelig ved stranden og blev anvendt af fiskere til at bede, inden de begav sig ud på de lange fisketure.
Nu er det helt andre bønner der bliver bedt hos Gin Mare, nemlig at de fortsat vil forkæle vores smagsløg med fantastisk Gin. Amen!
Gin Mare – udtalt Gin Ma-ray – bliver produceret af det Giró Ribot ejede Destilerias MG i et lille nedlagt kapel i den catalanske fiskerby Vilanova i la Geltrú, kun 50 kilometer syd for Barcelona. Kapellet stod oprindelig ved stranden og blev anvendt af fiskere til at bede, inden de begav sig ud på de lange fisketure. I det 18. århundrede flyttede munkene kapellet længere ind mod byen til den grund Giró Ribot familien har ejet siden 1950.
Gin Mare er en nyskabelse indenfor gin-kategorien. Med fokus på lokale råvarer har Gin Mare lade sig inspirere af middelhavskøkkenet og kombineret de seks traditionelle gin-ingredienser: enebær, korianderfrø, kardemomme, citronskal, appelsinskal og mandarinskal med de fire lokale middelhavs-ingredienser rosmarin, basilikum, timian og den lokale oliven sort Arbequina.
Alle ingredienser destilleres i seks forskellige ingrediensgrupper i en 250-liters specialdesignet destillator kaldet Florentine. Citrusskallerne udblødes (maceration) i et år før selve destillationen i 50% vol. neutral alkohol fra byg for til sidst at blive destilleret. Alle destillater blandes til sidst omhyggeligt med neutral alkohol og renset vand (purified water) til den færdige Gin Mare.
Den aromatiske enebær og rosmarin fanges øjeblikkelig i næsen. Begge er letgenkendelige og meget fremtrædende, Smagen er om mulig endnu kraftigere og aromatisk end duften. Rosmarin og timian dominerer smagsløgene i forsmagen. Enebærren er lidt mere afdæmpede. Herefter kommer varmen fra citrusskallerne og citrusmagen fra korianderfrøene. I den lange eftersmag ligger en behagelig og tydelig timian.