Kongsgaard Raw Gin er lavet på danske æbler som er velsignet med søde og rige aromaer som er mildt krydret. Dybt inde i de mørke skove, der omgiver Roskilde, finder du en majestætisk bygning af egetræ som engang stod høj og stærk. Det var fra dette sted i Kongsgaards store hal, de legendariske vikinger herskede og sagaer om kongeriget Danmark begyndte.
I dag ærer de deres forfædres traditioner og fremstiller og destillerer i små portioner.
Danske æbler er vlandt verdens bedste, berømt for den gode smag, de opnår på grund af det danske klima. De lange varme dage i modningssæsonen erstattes af kølige og klare sommeraftener. Dette giver den karakteristiske saftighed og en velafbalanceret blanding af sødme og surhed.
Kongsgaard Raw Gin er baseret på et blødt vinterhvede-destillat, som fremstilles på en traditionel 800 liters Cognac-"Charentais still”. Over en periode på 2 måneder vandes destillatet ned med kalkstensfiltreret vand fra Grande Champagne-distriktet i Cognac. Destillatør er australske Miko Abouaf.
Den silkebløde basisalkohol tilsættes herefter 11 udsøgte botaniske ingredienser: bulgarsk økologisk enebær, håndplukkede danske Holsteiner Cox-æbler, rå lakridsrod, harpiks, ristet egetræ, ingefær, korianderfrø, chufa (jordmandler), kanel, galangarod og hele friske citroner.
Resultatet taler for sig selv.