92 point, RobertParker.com: ”The 2016 Mercurey 1er Cru Clos du Château de Montaigu is the king of the cellar, unfurling in the glass with a complex bouquet of ripe cherries, wild berries, grilled meat and incipient hints of rich forest floor. It's medium to full-bodied, with the most mid-palate amplitude and structural elegance of all the domaine's wines, its fine-grained tannins largely concealed by a deep core of juicy fruit.”
90 point, Burghound.com: "… pretty red and dark pinot fruit-scented nose. The cool, refined and attractively energetic middle weight flavors possess excellent mid-palate concentration and ample minerality on the sneaky long finish that clearly signals that this wine is built-to-age."
Uhyre elegant 1. Cru fra monopol-mark. Vinen viser begyndende modenhed i den intense og dybe duft. Fyldig og intens smag med elegante, spicy noter.
Domaine du Meix Foulot er eneejer af dette 1,9 ha. store Clos. Vinstokkene er mellem 20 og 70 år gamle. Jorden i dette Clos er meget varieret og kompleks, og giver en vin, der på en gang er elegant og rund, men med underliggende styrke og struktur. Agnes vinificerer på den naturlige gær, med både pigeage og remontage, og efterfølgende lang maceration.
Den unge vi lagres på fad, heraf typisk 20 % ny eg. Resultatet er en Mercurey 1. Cru i topklasse, med en intens duft af røde bær og frugter, en fyldig og rund smag med underliggende styrke, og et delikat strejf af peber.
Historisk Domaine i Mercurey
Domaine du Meix Foulot befinder sig for foden af ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens hertuger af Bourgogne. Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956. 20 hektar og perfektioneret fra A-Z Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar. Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene. I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet. Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z. Klassisk vinifikation og terroir drevne vine Markerne drives med respekt for naturen, efter den nær økologiske "lutte raisonné" metode. Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk. De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg. 2009 Mercurey 1. Cru Clos du Château de Montaigu