Nuits-Saint-Georges 1er Cru 2020 Aux Argillas, Edouard Delaunay

Edouard Delaunay henter druerne til denne Nuits-St-Georges 1. Cru på en enkelt lille parcel i den kun 1,9 ha. store 1. Cru ”Aux Argillas” vinmark, som ligger umiddelbar nord for selve byen. Længere oppe ad skråningen ligger den betydeligt større (7,8 ha.) nabomark ”Les Argillats”, som kun er klassificeret som ”lieu-dit”. Begge marker er opkaldt efter deres undergrund med stort indhold af ler (”argile” på fransk), noget som giver køligere jord, og generelt mere strukturerede vine. Alle parceller på 1. Cru ”Aux Argillas” vender mod syd, og får derfor en god eksponering mod solen, samtidigt med at kølige vestenvinde i dalen sikrer en god afkøling. Det fører til længere modning af druerne, og derfor mere aroma og friskhed samt god syre til vinene.


Efter en selektering af klaserne både under håndplukningen og ved ankomsten til kælderen, gennemgår druerne en skånsom afstilkning, hvor 10% af klaserne forbliver hele. Den spontane gæring med druernes egne gærceller fortages på gæringskar med to daglige omrøringer. Efter presningen overføres vinen til klassiske egefade fra Citeaux, Nevers og Chatillon-skoven (228 l., 60% nye), hvor den først gennemgår en malolaktisk gæring og derefter bliver modnet i 20 måneder. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.


Vinen har en flot, rubinrød, næsten sort farve. Duften er intens og kompleks med nuancer af mynte, eukalyptus, skovbund, mokka, kakaobønner, men også valnødder og kirsebærsten. Smagen er både fyldig, struktureret og velouragtig, med masser af frugttoner. Delikat, frisk og charmerende. Milde toner af krydderier (bl.a. hvidt peber) matcher den mineralske og en smule eksotiske finish ganske godt. Vinen har et kæmpe modningspotentiale.

Nyhed

Edouard Delaunay henter druerne til denne Nuits-St-Georges 1. Cru på en enkelt lille parcel i den kun 1,9 ha. store 1. Cru ”Aux Argillas” vinmark, som ligger umiddelbar nord for selve byen. Længere oppe ad skråningen ligger den betydeligt større (7,8 ha.) nabomark ”Les Argillats”, som kun er klassificeret som ”lieu-dit”. Begge marker er opkaldt efter deres undergrund med stort indhold af ler (”argile” på fransk), noget som giver køligere jord, og generelt mere strukturerede vine. Alle parceller på 1. Cru ”Aux Argillas” vender mod syd, og får derfor en god eksponering mod solen, samtidigt med at kølige vestenvinde i dalen sikrer en god afkøling. Det fører til længere modning af druerne, og derfor mere aroma og friskhed samt god syre til vinene.


Efter en selektering af klaserne både under håndplukningen og ved ankomsten til kælderen, gennemgår druerne en skånsom afstilkning, hvor 10% af klaserne forbliver hele. Den spontane gæring med druernes egne gærceller fortages på gæringskar med to daglige omrøringer. Efter presningen overføres vinen til klassiske egefade fra Citeaux, Nevers og Chatillon-skoven (228 l., 60% nye), hvor den først gennemgår en malolaktisk gæring og derefter bliver modnet i 20 måneder. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.


Vinen har en flot, rubinrød, næsten sort farve. Duften er intens og kompleks med nuancer af mynte, eukalyptus, skovbund, mokka, kakaobønner, men også valnødder og kirsebærsten. Smagen er både fyldig, struktureret og velouragtig, med masser af frugttoner. Delikat, frisk og charmerende. Milde toner af krydderier (bl.a. hvidt peber) matcher den mineralske og en smule eksotiske finish ganske godt. Vinen har et kæmpe modningspotentiale.

DKK  999,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Edouard Delaunay henter druerne til denne Nuits-St-Georges 1. Cru på en enkelt lille parcel i den kun 1,9 ha. store 1. Cru ”Aux Argillas” vinmark, som ligger umiddelbar nord for selve byen. Længere oppe ad skråningen ligger den betydeligt større (7,8 ha.) nabomark ”Les Argillats”, som kun er klassificeret som ”lieu-dit”. Begge marker er opkaldt efter deres undergrund med stort indhold af ler (”argile” på fransk), noget som giver køligere jord, og generelt mere strukturerede vine. Alle parceller på 1. Cru ”Aux Argillas” vender mod syd, og får derfor en god eksponering mod solen, samtidigt med at kølige vestenvinde i dalen sikrer en god afkøling. Det fører til længere modning af druerne, og derfor mere aroma og friskhed samt god syre til vinene.


Efter en selektering af klaserne både under håndplukningen og ved ankomsten til kælderen, gennemgår druerne en skånsom afstilkning, hvor 10% af klaserne forbliver hele. Den spontane gæring med druernes egne gærceller fortages på gæringskar med to daglige omrøringer. Efter presningen overføres vinen til klassiske egefade fra Citeaux, Nevers og Chatillon-skoven (228 l., 60% nye), hvor den først gennemgår en malolaktisk gæring og derefter bliver modnet i 20 måneder. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.


Vinen har en flot, rubinrød, næsten sort farve. Duften er intens og kompleks med nuancer af mynte, eukalyptus, skovbund, mokka, kakaobønner, men også valnødder og kirsebærsten. Smagen er både fyldig, struktureret og velouragtig, med masser af frugttoner. Delikat, frisk og charmerende. Milde toner af krydderier (bl.a. hvidt peber) matcher den mineralske og en smule eksotiske finish ganske godt. Vinen har et kæmpe modningspotentiale.

Alkohol 14,50%
Type Rødvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Årgang 2020
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Lam, Oksekød, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ