Vinen byder på masser af frugt: kirsebær og røde bær og et let strejf af vanilje. Smagen er frugtrig og vinen er præget af elegance og finesse med fine subtile aroma nuancer. Vinen er fast i karakteren og har et meget præcist udtryk.
PRODUCENTEN
Maison Albert SOUNIT ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvidvinene og rødvinene lagres på franske egetræsfade og aftapning sker uden filtrering.
OMRÅDET
Vine fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået ”i skyggen” af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits; - men netop derfor er der særligt gode køb at gøre netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, - og prisen ligger i et langt mere sympatisk leje!
”Les Chènes” marken ligger på den øst-syd-øst vendte skråning bag Rully, hvor en sand perlerække af Rully 1. Cru marker befinder sig. ”Les Chènes” er dog ikke klassificeret 1. Cru, men er beliggende lige overfor de to 1. Cru marker: Margotée og Grésigny.
VINIFICERING & MODNING
Jordbunden på skråningen "Les Chènes" består for oven næsten udelukkende af kalk, og lidt længere nede af skråningen, er kalkgrunden blandet med lidt mere ler. Netop den kalkrige jordbund giver de røde Rully vine en særlig fin frugt og finesse. Den er lavet på 35 år gamle vinstokke. Høstudbyttet er bevidst holdt nede på ca. 40 hl. pr. ha. ved kraftig beskæring for at opnå en naturlig koncentration.
Druerne er håndplukkede og ved ankomsten til cuveriet bliver alle druerne sorteret på sorteringsbord inden afstilkning og cuvage. Vinifikationen starter med nedkøling af druerne til ca 9 - 10°, hvor juicen gennemgår en kold maceration (5 – 7 dage), hvor de sarte frugtaromaer og farven ekstraheres. Herefter hæves temperaturen og den alkoholiske gæring vare ca. 7 – 9 dage. Efterfølgende mascererer vinen sammen med drueskaller og druekød i ca. 3 – 4 dage, inden vinen hældes på fad.
Vinen lagres i ca. 12 måneder på franske egetræsfade. Der anvendes forskellige fadstørrelser: barriques på 228 liter og store fade på 300 og 500 liter for at balancere fadpræget i forhold til vinen frugt. 40% af fadene er nye!
SMAGSNOTATER
Årgang 2009 byder på masser af frugt: kirsebær og røde bær og et let strejf af vanilje. Smagen er frugtrig og vinen er præget af elegance og finesse med fine subtile aroma nuancer. Vinen er fast i karakteren og har et meget præcist udtryk, som er klassisk for årgang 2009.
Maison Albert SOUNIT har købt druerne fra ”Les Chènes” vinmarken siden 2008; - men siden 2013 købte SOUNIT vinmarken på knap 2 ha. SOUNIT er eneste ejer af denne parcel, hvorfor den kan kaldes MONOPOLE. Fra og med 2013 indgår vinen i SOUNIT’s Domaine portefølje under Domaine Bernollin etiket.
SERVERINGSFORSLAG
Nyd den let afkølet i store glas ved ca. 16 grader, og lad vinen udvikle sig i glasset.