byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2019 Château Dereszla

Aszú teknikken er selvfølgeligt blevet lavet en del om siden det 17. årh. hvor den opstod, men i stor og hel består den i, at man høster særskilt de ca. 15% af klaserne, som bliver angrebet af den ædle råddenskab (botrytis) og senere tilsætter dem i den tør vin. Disse Aszu druer bliver indsamlet i specielle beholdere på 25 kg. – de såkaldte “puttonyos” – og derefter lagret på større beholdere. Man blander fra 3 til 6 puttonyos for 136 liter “basis vin” og opnår derved – efter macerering og presning – en Tokaj Aszu med forskellige sødmegrader. Vinen skal derefter modnes på fad og aftappes derefter i flasker, hvor antal puttonyos bliver oplyst.


Tokaji Aszú 5 Puttonyos fra Château Dereszia er sammensat af Furmint (70-75%) og Hárslevelü fra flere forskellige parceller. Til selve gæringen bruger man træfade af 225-500 l., mens man til modningen (2 år) bruger barriques af 225 l., hvoraf de 20-25% er nye.


Vinen har en meget flot harmoni, dybde og kompleksitet. I duften finder man nuancer af abrikoser, kvæde og lidt ristet mandler. I smagen har 5 Puttonyos masser af charmerende, delikate blomster- og bladenuancer. I eftersmagen kommer frugtsødmen flot frem, med toner af appelsin, vanilje, friske mandler – men også her har vinen en fantastisk friskhed og charme, som gør den enestående.


Serveres som aperitif eller til foie gras, desserter som souffléer, frugttærter eller sorbet af eksotiske frugter.

Aszú teknikken er selvfølgeligt blevet lavet en del om siden det 17. årh. hvor den opstod, men i stor og hel består den i, at man høster særskilt de ca. 15% af klaserne, som bliver angrebet af den ædle råddenskab (botrytis) og senere tilsætter dem i den tør vin. Disse Aszu druer bliver indsamlet i specielle beholdere på 25 kg. – de såkaldte “puttonyos” – og derefter lagret på større beholdere. Man blander fra 3 til 6 puttonyos for 136 liter “basis vin” og opnår derved – efter macerering og presning – en Tokaj Aszu med forskellige sødmegrader. Vinen skal derefter modnes på fad og aftappes derefter i flasker, hvor antal puttonyos bliver oplyst.


Tokaji Aszú 5 Puttonyos fra Château Dereszia er sammensat af Furmint (70-75%) og Hárslevelü fra flere forskellige parceller. Til selve gæringen bruger man træfade af 225-500 l., mens man til modningen (2 år) bruger barriques af 225 l., hvoraf de 20-25% er nye.


Vinen har en meget flot harmoni, dybde og kompleksitet. I duften finder man nuancer af abrikoser, kvæde og lidt ristet mandler. I smagen har 5 Puttonyos masser af charmerende, delikate blomster- og bladenuancer. I eftersmagen kommer frugtsødmen flot frem, med toner af appelsin, vanilje, friske mandler – men også her har vinen en fantastisk friskhed og charme, som gør den enestående.


Serveres som aperitif eller til foie gras, desserter som souffléer, frugttærter eller sorbet af eksotiske frugter.

DKK  379,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Aszú teknikken er selvfølgeligt blevet lavet en del om siden det 17. årh. hvor den opstod, men i stor og hel består den i, at man høster særskilt de ca. 15% af klaserne, som bliver angrebet af den ædle råddenskab (botrytis) og senere tilsætter dem i den tør vin. Disse Aszu druer bliver indsamlet i specielle beholdere på 25 kg. – de såkaldte “puttonyos” – og derefter lagret på større beholdere. Man blander fra 3 til 6 puttonyos for 136 liter “basis vin” og opnår derved – efter macerering og presning – en Tokaj Aszu med forskellige sødmegrader. Vinen skal derefter modnes på fad og aftappes derefter i flasker, hvor antal puttonyos bliver oplyst.


Tokaji Aszú 5 Puttonyos fra Château Dereszia er sammensat af Furmint (70-75%) og Hárslevelü fra flere forskellige parceller. Til selve gæringen bruger man træfade af 225-500 l., mens man til modningen (2 år) bruger barriques af 225 l., hvoraf de 20-25% er nye.


Vinen har en meget flot harmoni, dybde og kompleksitet. I duften finder man nuancer af abrikoser, kvæde og lidt ristet mandler. I smagen har 5 Puttonyos masser af charmerende, delikate blomster- og bladenuancer. I eftersmagen kommer frugtsødmen flot frem, med toner af appelsin, vanilje, friske mandler – men også her har vinen en fantastisk friskhed og charme, som gør den enestående.


Serveres som aperitif eller til foie gras, desserter som souffléer, frugttærter eller sorbet af eksotiske frugter.

Alkohol 11,50%
Type Dessertvin
Land Ungarn
Årgang 2019
Størrelse 50 cl
Vin til mad Dessert
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ