byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Balsion 18 Meses 2020 Bodegas Resalte, Ribera Del Duero







Vinen har en flot klar, intens rød farve, og duften er stor og kraftfuld med en kompleks pallette af krydderier, ristede toner og hint af cedertræ. En elegant smag med modne røde frugter der komplementeres flot af syre der giver vinen karakter.


Det anbefales, at vinen serveres ved 18° - 20°C. Vinen går helt fantastisk til stege såsom okse eller lam, gryderetter, vildt og tunge modne oste.


Balsion 18 meses er produceret på 100% håndhøstede Tempranillo druer som kommer fra 20 år gamle vinstokke der vokser i en kalk-/ler-/sandholdig og stenet jord. Forinden selve gæringsprocessen, ligger druerne til kold udblødning, hvor saften trækker en masse farve og smag ud af drueskallerne. Vinen gærer herefter på ståltanke ved temperaturer på max. 30ºC. Under gæringsprocessen bliver der gentagne gange rørt rundt i mosten for at fordele og integrere al smag og farve ud i helt vinen. Herefter får vinen 18 måneders lagring på henholdsvis 80% franske og 20% amerikanske egetræsfade.


Vinhuset - baggrund


Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.


Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000.


Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Udover det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende!


Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.
Selv om Resaltes historie er kort, så er listen af præmierede vine allerede lang. Den seriøse tilgang til både arbejdet i marken og vineriet giver fantastiske kvaliteter til endnu rimeligere priser. Vi er ikke i tvivl om, at om blot få år så er topvinene fra dette up coming-vinhus i Ribera del Duero i et helt andet leje. Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos wine maker, Enrique Andrades, der en ung og ”up coming” ønolog i Ribera del Duero.


Vin – produktion


Hos Bodegas Resalte ved man, at streng kontrol og omhyggeligt markarbejde giver gode sunde druer. Det kræver mange manuelle arbejdstimer i marken da beskæring og udtynding på de helt rigtige tidspunkter er af vital betydning. Således får man de bedste træk og egenskaber frem i sorten, og her ligger nøglen til at skabe store vine.  Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos winemaker Enrique Andrades, en passioneret ønolog der virkelig forstår at få Ribera del Duero terroir’et frem i vinene.


Somrene er varme og vintrene iskolde og tørre. Samme mønster gælder for de daglige temperaturer; varmt om dagen, koldt om natten. Perfekt for især aromaerne i vinene. Inden høsten finder den såkaldte ”veraison” sted. Det er på det tidspunkt, hvor druerne ikke længere gror sig større men i stedet bruger kræfterne på at skifte farve fra grøn til lilla. Det indleder samtidig nedtællingen til høsten.  Især på de yngre marker udtyndes der i klaserne for at minimere udbyttet og optimere kvaliteten.    At høste på det helt rigtige tidspunkt er altafgørende. Hos Resalte starter høsten præcist den dag, hvor druerne viser deres fulde potentiale. Ud over de kemiske analyser, smager ønolog Enrique Andrades også på druerne. Daglige målinger og smagning af druerne på Resaltes forskellige parceller giver det tekniske team de oplysninger, der skal afgøre hvornår høsten skal begynde.  Der bliver kun høstet manuelt og i små 15 kg kasser. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet. Fra de fjerntliggende marker bliver vinen kørt til vineriet i kølebiler. Når druerne ankommer til bodegaen begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidation. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper og det engagement, der bliver lagt i produktionen af deres vine.


Når druerne er lagt på transportbåndet, kontrolleres de manuelt og afstilkes, inden de kommer ned i ”OVI-tanken”, som er en rustfri ståltank med plads til 3 tons druer.  Ståltanken er, ved hjælp af tøris (CO2), helt iltfri. Herfra løftes OVI-tanken henover de store ståltanke hvor gæringen finder sted. Druerne lukkes ud af bunden på tanken, og hver tank indeholder kun druer fra en enkelt mark. For Resalte er det vigtigt, at hver mark får mulighed for at udvikle sine karakteristika under gæringen.  Aftapningen foregår også under den absolut skarpeste kontrol. Flaskerne bliver omhyggeligt vasket og fyldt med nitrogen for at undgå iltning under aftapningen. Endelig bliver propperne sat i under vakuum. Det sikrer, at der ikke er overtryk imellem kork og vin, hvilket ellers kan være et problem ved store temperaturudsving under transporten eller ved længere opbevaring.













Vinen har en flot klar, intens rød farve, og duften er stor og kraftfuld med en kompleks pallette af krydderier, ristede toner og hint af cedertræ. En elegant smag med modne røde frugter der komplementeres flot af syre der giver vinen karakter.


Det anbefales, at vinen serveres ved 18° - 20°C. Vinen går helt fantastisk til stege såsom okse eller lam, gryderetter, vildt og tunge modne oste.


Balsion 18 meses er produceret på 100% håndhøstede Tempranillo druer som kommer fra 20 år gamle vinstokke der vokser i en kalk-/ler-/sandholdig og stenet jord. Forinden selve gæringsprocessen, ligger druerne til kold udblødning, hvor saften trækker en masse farve og smag ud af drueskallerne. Vinen gærer herefter på ståltanke ved temperaturer på max. 30ºC. Under gæringsprocessen bliver der gentagne gange rørt rundt i mosten for at fordele og integrere al smag og farve ud i helt vinen. Herefter får vinen 18 måneders lagring på henholdsvis 80% franske og 20% amerikanske egetræsfade.


Vinhuset - baggrund


Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.


Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000.


Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Udover det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende!


Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.
Selv om Resaltes historie er kort, så er listen af præmierede vine allerede lang. Den seriøse tilgang til både arbejdet i marken og vineriet giver fantastiske kvaliteter til endnu rimeligere priser. Vi er ikke i tvivl om, at om blot få år så er topvinene fra dette up coming-vinhus i Ribera del Duero i et helt andet leje. Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos wine maker, Enrique Andrades, der en ung og ”up coming” ønolog i Ribera del Duero.


Vin – produktion


Hos Bodegas Resalte ved man, at streng kontrol og omhyggeligt markarbejde giver gode sunde druer. Det kræver mange manuelle arbejdstimer i marken da beskæring og udtynding på de helt rigtige tidspunkter er af vital betydning. Således får man de bedste træk og egenskaber frem i sorten, og her ligger nøglen til at skabe store vine.  Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos winemaker Enrique Andrades, en passioneret ønolog der virkelig forstår at få Ribera del Duero terroir’et frem i vinene.


Somrene er varme og vintrene iskolde og tørre. Samme mønster gælder for de daglige temperaturer; varmt om dagen, koldt om natten. Perfekt for især aromaerne i vinene. Inden høsten finder den såkaldte ”veraison” sted. Det er på det tidspunkt, hvor druerne ikke længere gror sig større men i stedet bruger kræfterne på at skifte farve fra grøn til lilla. Det indleder samtidig nedtællingen til høsten.  Især på de yngre marker udtyndes der i klaserne for at minimere udbyttet og optimere kvaliteten.    At høste på det helt rigtige tidspunkt er altafgørende. Hos Resalte starter høsten præcist den dag, hvor druerne viser deres fulde potentiale. Ud over de kemiske analyser, smager ønolog Enrique Andrades også på druerne. Daglige målinger og smagning af druerne på Resaltes forskellige parceller giver det tekniske team de oplysninger, der skal afgøre hvornår høsten skal begynde.  Der bliver kun høstet manuelt og i små 15 kg kasser. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet. Fra de fjerntliggende marker bliver vinen kørt til vineriet i kølebiler. Når druerne ankommer til bodegaen begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidation. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper og det engagement, der bliver lagt i produktionen af deres vine.


Når druerne er lagt på transportbåndet, kontrolleres de manuelt og afstilkes, inden de kommer ned i ”OVI-tanken”, som er en rustfri ståltank med plads til 3 tons druer.  Ståltanken er, ved hjælp af tøris (CO2), helt iltfri. Herfra løftes OVI-tanken henover de store ståltanke hvor gæringen finder sted. Druerne lukkes ud af bunden på tanken, og hver tank indeholder kun druer fra en enkelt mark. For Resalte er det vigtigt, at hver mark får mulighed for at udvikle sine karakteristika under gæringen.  Aftapningen foregår også under den absolut skarpeste kontrol. Flaskerne bliver omhyggeligt vasket og fyldt med nitrogen for at undgå iltning under aftapningen. Endelig bliver propperne sat i under vakuum. Det sikrer, at der ikke er overtryk imellem kork og vin, hvilket ellers kan være et problem ved store temperaturudsving under transporten eller ved længere opbevaring.







DKK  199,00
Fra DKK  139,00
Spar DKK  60,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  199,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  139,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser






Vinen har en flot klar, intens rød farve, og duften er stor og kraftfuld med en kompleks pallette af krydderier, ristede toner og hint af cedertræ. En elegant smag med modne røde frugter der komplementeres flot af syre der giver vinen karakter.


Det anbefales, at vinen serveres ved 18° - 20°C. Vinen går helt fantastisk til stege såsom okse eller lam, gryderetter, vildt og tunge modne oste.


Balsion 18 meses er produceret på 100% håndhøstede Tempranillo druer som kommer fra 20 år gamle vinstokke der vokser i en kalk-/ler-/sandholdig og stenet jord. Forinden selve gæringsprocessen, ligger druerne til kold udblødning, hvor saften trækker en masse farve og smag ud af drueskallerne. Vinen gærer herefter på ståltanke ved temperaturer på max. 30ºC. Under gæringsprocessen bliver der gentagne gange rørt rundt i mosten for at fordele og integrere al smag og farve ud i helt vinen. Herefter får vinen 18 måneders lagring på henholdsvis 80% franske og 20% amerikanske egetræsfade.


Vinhuset - baggrund


Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.


Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000.


Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Udover det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende!


Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.
Selv om Resaltes historie er kort, så er listen af præmierede vine allerede lang. Den seriøse tilgang til både arbejdet i marken og vineriet giver fantastiske kvaliteter til endnu rimeligere priser. Vi er ikke i tvivl om, at om blot få år så er topvinene fra dette up coming-vinhus i Ribera del Duero i et helt andet leje. Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos wine maker, Enrique Andrades, der en ung og ”up coming” ønolog i Ribera del Duero.


Vin – produktion


Hos Bodegas Resalte ved man, at streng kontrol og omhyggeligt markarbejde giver gode sunde druer. Det kræver mange manuelle arbejdstimer i marken da beskæring og udtynding på de helt rigtige tidspunkter er af vital betydning. Således får man de bedste træk og egenskaber frem i sorten, og her ligger nøglen til at skabe store vine.  Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos winemaker Enrique Andrades, en passioneret ønolog der virkelig forstår at få Ribera del Duero terroir’et frem i vinene.


Somrene er varme og vintrene iskolde og tørre. Samme mønster gælder for de daglige temperaturer; varmt om dagen, koldt om natten. Perfekt for især aromaerne i vinene. Inden høsten finder den såkaldte ”veraison” sted. Det er på det tidspunkt, hvor druerne ikke længere gror sig større men i stedet bruger kræfterne på at skifte farve fra grøn til lilla. Det indleder samtidig nedtællingen til høsten.  Især på de yngre marker udtyndes der i klaserne for at minimere udbyttet og optimere kvaliteten.    At høste på det helt rigtige tidspunkt er altafgørende. Hos Resalte starter høsten præcist den dag, hvor druerne viser deres fulde potentiale. Ud over de kemiske analyser, smager ønolog Enrique Andrades også på druerne. Daglige målinger og smagning af druerne på Resaltes forskellige parceller giver det tekniske team de oplysninger, der skal afgøre hvornår høsten skal begynde.  Der bliver kun høstet manuelt og i små 15 kg kasser. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet. Fra de fjerntliggende marker bliver vinen kørt til vineriet i kølebiler. Når druerne ankommer til bodegaen begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidation. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper og det engagement, der bliver lagt i produktionen af deres vine.


Når druerne er lagt på transportbåndet, kontrolleres de manuelt og afstilkes, inden de kommer ned i ”OVI-tanken”, som er en rustfri ståltank med plads til 3 tons druer.  Ståltanken er, ved hjælp af tøris (CO2), helt iltfri. Herfra løftes OVI-tanken henover de store ståltanke hvor gæringen finder sted. Druerne lukkes ud af bunden på tanken, og hver tank indeholder kun druer fra en enkelt mark. For Resalte er det vigtigt, at hver mark får mulighed for at udvikle sine karakteristika under gæringen.  Aftapningen foregår også under den absolut skarpeste kontrol. Flaskerne bliver omhyggeligt vasket og fyldt med nitrogen for at undgå iltning under aftapningen. Endelig bliver propperne sat i under vakuum. Det sikrer, at der ikke er overtryk imellem kork og vin, hvilket ellers kan være et problem ved store temperaturudsving under transporten eller ved længere opbevaring.







Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Bodegas Resalte
Land Spanien
Område Ribera Del Duero
Årgang 2020
Størrelse 75 cl
Druetype Tempranillo
Vin til mad Oksekød, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ