byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Barolo 2018 Cerequio DOCG, Roberto Voerzio

Voerzio Barolo Cerequio. Særdeles velanset MGA, der giver et majestætisk udtryk. Noget af det bedste fra La Morra


Rubinrød henimod granat. Imposant Barolo med struktur og stor smagsfylde og en unik karakter. Dyb ekstrakt, fremragende balance. Udvikles til ubestridelig storhed og er en absolut reference-Barolo fra denne mark


Barolo Cerequio er fremstillet første gang i 1988 og Robertos fortolkning af denne historiske og særdeles velansete MGA er slående og med den forventede struktur – Cerequio giver måske den mest markante tanninrygrad af alle La Morras MGA’er. Det er en Barolo, der har brug for tid til at udfolde sin aromatiske profil, der undertiden kan virke lidt introvert til en begyndelse, for senere at udfoldes og samles til noget storladent: Cerequio giver, ud over en vis strenghed, også en Barolo med et majestætisk udtryk og med en helt egen ynde og egne proportioner. Det er en usædvanlig kraftfuld La Morra Barolo, distinkt forskellig fra den finesseprægede Barolo La Serra og den aromatisk komplette og balancerede Barolo Brunate.


POTENTIALE: Tålmodighed belønnes, 7-15+ år fra høsten


Roberto Voerzio grundlagde ejendommen i 1986, efter uenigheder med sin bror Gianni, der også etablerede sig for sig selv samme år. Roberto råder efterhånden over en imponerende samling af topmarker, ca. 21 ha i alt, men produktionen er særdeles beskeden, blot i omegnen af 50.000 flasker årligt. Roberto og sønnen Davide synes drevne af en ubetvingelig længsel og stræben efter kvalitet og driver et særdeles manuelt arbejdsintensivt landbrug med et ekstremt fokus på den enkelte vinplante: hver plante gødes individuelt efter behov, der arbejdes med 5 – 8 skud pr. plante og udtyndingen i juli måned efterlader 5 klaser på hver. I august udtyndes igen, idet hver klase trimmes og den nederste del af drueklasen bortskæres, således at der opnås en ideel modning af den enkelte drue og alle duft- og smagsgivende stoffer koncentreres. For Nebbiolo da Barolo høstes ca. 500 gram pr. plante og mellem 20-24 hl/ha. I kælderen arbejdes der med macerationstider for Barolo på 20-25 dage, hvilket er en relativt traditionel indstilling, mens der anvendes både barriques og større botti til lagring. Tendensen er, at andelen af nye små fade markant reduceres. Alle Baroli er majestætiske og fulde af ekstrakt og balance og de udfolder på næsten dramatisk vis druens karakter, individueret af hvad der ubestrideligt må betragtes som uofficielle Grand Cru marker. Roberto er en mesterlig viticoltore, vindyrker, og vinmager, og som fortolker af nogle af Barolos mest prestigiøse marker overgås han af ingen og matches af få. Vinene er kostbare, men helt enestående.

Voerzio Barolo Cerequio. Særdeles velanset MGA, der giver et majestætisk udtryk. Noget af det bedste fra La Morra


Rubinrød henimod granat. Imposant Barolo med struktur og stor smagsfylde og en unik karakter. Dyb ekstrakt, fremragende balance. Udvikles til ubestridelig storhed og er en absolut reference-Barolo fra denne mark


Barolo Cerequio er fremstillet første gang i 1988 og Robertos fortolkning af denne historiske og særdeles velansete MGA er slående og med den forventede struktur – Cerequio giver måske den mest markante tanninrygrad af alle La Morras MGA’er. Det er en Barolo, der har brug for tid til at udfolde sin aromatiske profil, der undertiden kan virke lidt introvert til en begyndelse, for senere at udfoldes og samles til noget storladent: Cerequio giver, ud over en vis strenghed, også en Barolo med et majestætisk udtryk og med en helt egen ynde og egne proportioner. Det er en usædvanlig kraftfuld La Morra Barolo, distinkt forskellig fra den finesseprægede Barolo La Serra og den aromatisk komplette og balancerede Barolo Brunate.


POTENTIALE: Tålmodighed belønnes, 7-15+ år fra høsten


Roberto Voerzio grundlagde ejendommen i 1986, efter uenigheder med sin bror Gianni, der også etablerede sig for sig selv samme år. Roberto råder efterhånden over en imponerende samling af topmarker, ca. 21 ha i alt, men produktionen er særdeles beskeden, blot i omegnen af 50.000 flasker årligt. Roberto og sønnen Davide synes drevne af en ubetvingelig længsel og stræben efter kvalitet og driver et særdeles manuelt arbejdsintensivt landbrug med et ekstremt fokus på den enkelte vinplante: hver plante gødes individuelt efter behov, der arbejdes med 5 – 8 skud pr. plante og udtyndingen i juli måned efterlader 5 klaser på hver. I august udtyndes igen, idet hver klase trimmes og den nederste del af drueklasen bortskæres, således at der opnås en ideel modning af den enkelte drue og alle duft- og smagsgivende stoffer koncentreres. For Nebbiolo da Barolo høstes ca. 500 gram pr. plante og mellem 20-24 hl/ha. I kælderen arbejdes der med macerationstider for Barolo på 20-25 dage, hvilket er en relativt traditionel indstilling, mens der anvendes både barriques og større botti til lagring. Tendensen er, at andelen af nye små fade markant reduceres. Alle Baroli er majestætiske og fulde af ekstrakt og balance og de udfolder på næsten dramatisk vis druens karakter, individueret af hvad der ubestrideligt må betragtes som uofficielle Grand Cru marker. Roberto er en mesterlig viticoltore, vindyrker, og vinmager, og som fortolker af nogle af Barolos mest prestigiøse marker overgås han af ingen og matches af få. Vinene er kostbare, men helt enestående.

DKK  2.695,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Voerzio Barolo Cerequio. Særdeles velanset MGA, der giver et majestætisk udtryk. Noget af det bedste fra La Morra


Rubinrød henimod granat. Imposant Barolo med struktur og stor smagsfylde og en unik karakter. Dyb ekstrakt, fremragende balance. Udvikles til ubestridelig storhed og er en absolut reference-Barolo fra denne mark


Barolo Cerequio er fremstillet første gang i 1988 og Robertos fortolkning af denne historiske og særdeles velansete MGA er slående og med den forventede struktur – Cerequio giver måske den mest markante tanninrygrad af alle La Morras MGA’er. Det er en Barolo, der har brug for tid til at udfolde sin aromatiske profil, der undertiden kan virke lidt introvert til en begyndelse, for senere at udfoldes og samles til noget storladent: Cerequio giver, ud over en vis strenghed, også en Barolo med et majestætisk udtryk og med en helt egen ynde og egne proportioner. Det er en usædvanlig kraftfuld La Morra Barolo, distinkt forskellig fra den finesseprægede Barolo La Serra og den aromatisk komplette og balancerede Barolo Brunate.


POTENTIALE: Tålmodighed belønnes, 7-15+ år fra høsten


Roberto Voerzio grundlagde ejendommen i 1986, efter uenigheder med sin bror Gianni, der også etablerede sig for sig selv samme år. Roberto råder efterhånden over en imponerende samling af topmarker, ca. 21 ha i alt, men produktionen er særdeles beskeden, blot i omegnen af 50.000 flasker årligt. Roberto og sønnen Davide synes drevne af en ubetvingelig længsel og stræben efter kvalitet og driver et særdeles manuelt arbejdsintensivt landbrug med et ekstremt fokus på den enkelte vinplante: hver plante gødes individuelt efter behov, der arbejdes med 5 – 8 skud pr. plante og udtyndingen i juli måned efterlader 5 klaser på hver. I august udtyndes igen, idet hver klase trimmes og den nederste del af drueklasen bortskæres, således at der opnås en ideel modning af den enkelte drue og alle duft- og smagsgivende stoffer koncentreres. For Nebbiolo da Barolo høstes ca. 500 gram pr. plante og mellem 20-24 hl/ha. I kælderen arbejdes der med macerationstider for Barolo på 20-25 dage, hvilket er en relativt traditionel indstilling, mens der anvendes både barriques og større botti til lagring. Tendensen er, at andelen af nye små fade markant reduceres. Alle Baroli er majestætiske og fulde af ekstrakt og balance og de udfolder på næsten dramatisk vis druens karakter, individueret af hvad der ubestrideligt må betragtes som uofficielle Grand Cru marker. Roberto er en mesterlig viticoltore, vindyrker, og vinmager, og som fortolker af nogle af Barolos mest prestigiøse marker overgås han af ingen og matches af få. Vinene er kostbare, men helt enestående.

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Roberto Voerzio
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barolo
Årgang 2018
Vintype Barolo
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ