byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Chablis Les Bouguerots Grand Cru 2020, Domaine Laroche

”Les Bouguerots” (eller Côte Bouguerots) udgør egentligt den nederste del af Grand Cru-vinmarken ”Les Bougros” mod åen Sereins, og betragtes i dag som et sub-climat af Bougros (som udgør i alt 15,85 ha.). Den sydligste del af skråningen tættest på åen er mere stejl (30%) og nyder en fantastisk eksponering mod solen. Desuden består undergrunden på Côte Bouguerots af ren aflejringskalk øverst og et lag ler i dybden, som danner naturlige vandreserver til de tørre perioder. Chardonnay-druerne herfra giver derfor vine med en fantastisk balance mellem stor frugtaroma, struktur og finesse.


Domaine Laroche ejer kun en lille parcel på 0,31 ha. i Les Bouguerots, og produktionen er derfor yderst begrænset. Man brugte i øvrigt stiklinger fra nogle af de ældste vinstokke på ejendommen til podning ved genbeplantningen efter købet af parcellen. Høsten foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af klaserne. De hele klaser presses skånsomt, og mosten får derefter en naturlig dekantering i 12-14 timer, inden vinen overføres til træfade, hvor gæringen foregår i 2-3 uger. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen først modnet i 5 måneder i de samme træfade, og derefter i 7 måneder (sur lie) på ståltanke. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.


Her er nøgleordene fylde, kompleksitet og charme. Duften er meget intens og luftig med en meget blomster- og frugtrig karakter, som er ret klassisk for netop Grand Cru ”Les Bouguerots”. I smagen er vinen intens og delikat, en smule mere afrundet og charmerende end Grand Cru ”Les Clos” fra samme producent. Den slutter med en dejlig mineralitet og et godt bid, og bliver ved med at charmere længe. Serveres til skaldyr eller fisk (fx røget laks), men også til fx kalv i lyse, cremede saucer.

”Les Bouguerots” (eller Côte Bouguerots) udgør egentligt den nederste del af Grand Cru-vinmarken ”Les Bougros” mod åen Sereins, og betragtes i dag som et sub-climat af Bougros (som udgør i alt 15,85 ha.). Den sydligste del af skråningen tættest på åen er mere stejl (30%) og nyder en fantastisk eksponering mod solen. Desuden består undergrunden på Côte Bouguerots af ren aflejringskalk øverst og et lag ler i dybden, som danner naturlige vandreserver til de tørre perioder. Chardonnay-druerne herfra giver derfor vine med en fantastisk balance mellem stor frugtaroma, struktur og finesse.


Domaine Laroche ejer kun en lille parcel på 0,31 ha. i Les Bouguerots, og produktionen er derfor yderst begrænset. Man brugte i øvrigt stiklinger fra nogle af de ældste vinstokke på ejendommen til podning ved genbeplantningen efter købet af parcellen. Høsten foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af klaserne. De hele klaser presses skånsomt, og mosten får derefter en naturlig dekantering i 12-14 timer, inden vinen overføres til træfade, hvor gæringen foregår i 2-3 uger. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen først modnet i 5 måneder i de samme træfade, og derefter i 7 måneder (sur lie) på ståltanke. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.


Her er nøgleordene fylde, kompleksitet og charme. Duften er meget intens og luftig med en meget blomster- og frugtrig karakter, som er ret klassisk for netop Grand Cru ”Les Bouguerots”. I smagen er vinen intens og delikat, en smule mere afrundet og charmerende end Grand Cru ”Les Clos” fra samme producent. Den slutter med en dejlig mineralitet og et godt bid, og bliver ved med at charmere længe. Serveres til skaldyr eller fisk (fx røget laks), men også til fx kalv i lyse, cremede saucer.

DKK  749,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

”Les Bouguerots” (eller Côte Bouguerots) udgør egentligt den nederste del af Grand Cru-vinmarken ”Les Bougros” mod åen Sereins, og betragtes i dag som et sub-climat af Bougros (som udgør i alt 15,85 ha.). Den sydligste del af skråningen tættest på åen er mere stejl (30%) og nyder en fantastisk eksponering mod solen. Desuden består undergrunden på Côte Bouguerots af ren aflejringskalk øverst og et lag ler i dybden, som danner naturlige vandreserver til de tørre perioder. Chardonnay-druerne herfra giver derfor vine med en fantastisk balance mellem stor frugtaroma, struktur og finesse.


Domaine Laroche ejer kun en lille parcel på 0,31 ha. i Les Bouguerots, og produktionen er derfor yderst begrænset. Man brugte i øvrigt stiklinger fra nogle af de ældste vinstokke på ejendommen til podning ved genbeplantningen efter købet af parcellen. Høsten foregår manuelt, og druerne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af klaserne. De hele klaser presses skånsomt, og mosten får derefter en naturlig dekantering i 12-14 timer, inden vinen overføres til træfade, hvor gæringen foregår i 2-3 uger. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen først modnet i 5 måneder i de samme træfade, og derefter i 7 måneder (sur lie) på ståltanke. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.


Her er nøgleordene fylde, kompleksitet og charme. Duften er meget intens og luftig med en meget blomster- og frugtrig karakter, som er ret klassisk for netop Grand Cru ”Les Bouguerots”. I smagen er vinen intens og delikat, en smule mere afrundet og charmerende end Grand Cru ”Les Clos” fra samme producent. Den slutter med en dejlig mineralitet og et godt bid, og bliver ved med at charmere længe. Serveres til skaldyr eller fisk (fx røget laks), men også til fx kalv i lyse, cremede saucer.

Alkohol 12,5%
Type Hvidvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Underområde Chablis
Årgang 2020
Størrelse 75 cl
Druetype Chardonnay
Vin til mad Fisk, Skaldyr, Sushi
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ