92 point, Vinous: "The 2015 Morellino di Scansano Colli dell'Uccellina is another gorgeous wine from La Selva. Rich, boisterous and super-expressive, the 2015 hits all the right notes. Sweet dark cherry, tobacco, new leather and licorice all race out of the glass in this deeply expressive Morellino.
Her får du en vin med mange facetter, som er kompakt og kraftig med modne, mørke frugter og krydderier. Syren er frisk og livlig, og tanninerne er delikate og afrundede. Den smager fortræffeligt til pastaretter, roastbeef, vildt og oste.
Fra nord til syd
Grundlæggeren af Cantina La Selva, tyskeren Karl Egger, investerede i 1981 i landområder nær kysten i det sydlige Toscana, mens det stadig var til at få for penge. Hans vision var at skabe et lukket, økologisk system uden negativ indflydelse på omgivelserne samtidig med at bidrage til vækst for den lokale befolkning. I dag er mere end 60 personer beskæftiget med at dyrke hele 450 hektar land med forskellige afgrøder, som forædles efter bedst tænkelige metoder. Køer og geder græsser og leverer organisk gødning. Den optimale, naturlige balance opnås gennem specifikke biotoper for insekter, fugle og andre dyr. Og solceller producerer den nødvendige energi. Schweizeren Roland Krebser kom til i 2003 og overtog ansvaret for de 25 hektar vinmarker, som dyrkes økologisk.
Mest muligt terroir udtryk
Visionen er at udtrykke terroiret i det størst mulige omfang. Med afsæt i lokale traditioner dyrker La Selva druesorter såsom Morellino (Maremmas synonym for Sangiovese), Malvasia Nera, Vermentino, Ansonica og Ciliegiolo, da de udfolder sig på smukkeste vis i den rigtige kombination af jordbundstype (galestro og alberese rig på mineraler), klima og lokale forhold. For at fremelske økologiske druer af den højeste kvalitet, er vinstokkene plantet med høj tæthed, og udbytterne er lave. Det særlige mikroklima i de kystnære bakker nær det Tyrrhenske hav resulterer i bløde vine med en særdeles rig og tæt frugt, som omsluttes af harmoniske tanniner.
Colli dell' Uccellina Riserva
Vinstokkene til Colli dell' Uccellina Riserva gror på to specifikke vinmarker tæt på Middelhavet i nationalparken "Parco dell'Uccellina". Vinen er et blend af 85% Morellino og 15% Merlot, som efter gæring lagrer 12 måneder på franske Allier barriques efterfulgt af 12 måneder på flaske, før vinen frigives. Det giver en vin med mange facetter. Den er kompakt og kraftig med modne, mørke frugter og krydderier. Syren er frisk og livlig, og tanninerne er delikate og afrundede. Nyd den til pastaretter, roastbeef, vildt og oste.