byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Cornas, Les Ruchets 2006 Jean-Luc Colombo

Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på "chaillot", Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.


Cornas – keltisk for brændt jord
På Keltisk betyder Cornas ”brændt jord” – og det er ikke for ingenting! Appellationen omfatter bare 116 hektar, og den årlige produktion er mindre end et pænt slot i Bordeaux. Markerne er syd-sydøstvendte og  ligger i, hvad der bedst kan beskrives som et amfiteater, der beskytter mod kølige vinde og med stejle terrasseformede marker. Jordbunden er en blanding af kalk, granit og visse steder også ler. Klimaet er influeret af Middelhavet, og samlet giver det perfekte betingelser for Syrah druen, som er enehersker i Cornas.

Vins Jean-Luc Colombo - A FAMILY STORY
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, som de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.

I pagt med naturen
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, at Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.

Cornas, Les Ruchets
Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på "chaillot", Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.

Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på "chaillot", Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.


Cornas – keltisk for brændt jord
På Keltisk betyder Cornas ”brændt jord” – og det er ikke for ingenting! Appellationen omfatter bare 116 hektar, og den årlige produktion er mindre end et pænt slot i Bordeaux. Markerne er syd-sydøstvendte og  ligger i, hvad der bedst kan beskrives som et amfiteater, der beskytter mod kølige vinde og med stejle terrasseformede marker. Jordbunden er en blanding af kalk, granit og visse steder også ler. Klimaet er influeret af Middelhavet, og samlet giver det perfekte betingelser for Syrah druen, som er enehersker i Cornas.

Vins Jean-Luc Colombo - A FAMILY STORY
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, som de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.

I pagt med naturen
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, at Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.

Cornas, Les Ruchets
Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på "chaillot", Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.

DKK  845,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på "chaillot", Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.


Cornas – keltisk for brændt jord
På Keltisk betyder Cornas ”brændt jord” – og det er ikke for ingenting! Appellationen omfatter bare 116 hektar, og den årlige produktion er mindre end et pænt slot i Bordeaux. Markerne er syd-sydøstvendte og  ligger i, hvad der bedst kan beskrives som et amfiteater, der beskytter mod kølige vinde og med stejle terrasseformede marker. Jordbunden er en blanding af kalk, granit og visse steder også ler. Klimaet er influeret af Middelhavet, og samlet giver det perfekte betingelser for Syrah druen, som er enehersker i Cornas.

Vins Jean-Luc Colombo - A FAMILY STORY
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, som de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.

I pagt med naturen
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, at Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.

Cornas, Les Ruchets
Jean-Luc Colombo's "flagskib" og den vin, det hele startede med: Les Ruchets (Bistaderne) er lavet på druerne fra en enkelt mark, der ligger på "chaillot", Cornas' berømte stejle granitholdige terrasser omgivet af enebær og egetræer. Vinstokkene er her op til 90 år gamle, og markerne er sydøstvendte. Druerne håndhøstes i små kurve, og vinifikationen foregår ved lave temperaturer – heraf maceration på skallerne i en måned. Efter endt gæring fadlagres den unge vin i 23 måneder.

Alkohol 13%
Type Rødvin
Producent Jean-Luc Colombo
Land Frankrig
Område Rhône
Underområde Côtes du Rhône
Årgang 2006
Størrelse 75 cl
Druetype Syrah/Shiraz
Vin til mad Fjerkræ, Julemad, Lam, Oksekød, Ost, Pizza, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ