byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Giacomo Conterno, Barolo Riserva 2013 Monfortino

Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af en Barolo Monfortino Riser- va Speciale i 1978. Planterne var da 4 år gamle og den- ne forunderlige og fuldkomne vin viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Frit svingende gæringstemperatur og den lange fadlagring er blandt vinens mange særkendetegn: 1974 versionen blev lag- ret 10 år på botti og Sheldon Wasserman beretter, at han i november 1984 smagte Monfortino 1970 fra fad. Ellers har 8 år og senere 7 år været den typiske lag- ringsperiode. Roberto har også arbejdet med at gøre vinen tidligere tilgængelig, samtidig med at væsens- karakteren bevares og det er som om der er tilføjet en ekstra snert af elegance, der kompletterer den monu- mentale kraftfuldhed og helt unikke sammensætning af duft- og smagsproducerende stoffer. Monfortino er med sikker hånd bragt ind i det 21. århundrede.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af en Barolo Monfortino Riser- va Speciale i 1978. Planterne var da 4 år gamle og den- ne forunderlige og fuldkomne vin viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Frit svingende gæringstemperatur og den lange fadlagring er blandt vinens mange særkendetegn: 1974 versionen blev lag- ret 10 år på botti og Sheldon Wasserman beretter, at han i november 1984 smagte Monfortino 1970 fra fad. Ellers har 8 år og senere 7 år været den typiske lag- ringsperiode. Roberto har også arbejdet med at gøre vinen tidligere tilgængelig, samtidig med at væsens- karakteren bevares og det er som om der er tilføjet en ekstra snert af elegance, der kompletterer den monu- mentale kraftfuldhed og helt unikke sammensætning af duft- og smagsproducerende stoffer. Monfortino er med sikker hånd bragt ind i det 21. århundrede.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

DKK  6.999,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af en Barolo Monfortino Riser- va Speciale i 1978. Planterne var da 4 år gamle og den- ne forunderlige og fuldkomne vin viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Frit svingende gæringstemperatur og den lange fadlagring er blandt vinens mange særkendetegn: 1974 versionen blev lag- ret 10 år på botti og Sheldon Wasserman beretter, at han i november 1984 smagte Monfortino 1970 fra fad. Ellers har 8 år og senere 7 år været den typiske lag- ringsperiode. Roberto har også arbejdet med at gøre vinen tidligere tilgængelig, samtidig med at væsens- karakteren bevares og det er som om der er tilføjet en ekstra snert af elegance, der kompletterer den monu- mentale kraftfuldhed og helt unikke sammensætning af duft- og smagsproducerende stoffer. Monfortino er med sikker hånd bragt ind i det 21. århundrede.


Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Alkohol 15%
Type Rødvin
Producent Giacomo Conterno
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barolo
Årgang 2013
Vintype Barolo
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ