byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Gourmandi Nages, Château de Nages ØKO

”Gourmandi” (ordet henviser her til vinens sødme) laves på druerne Viognier, Roussanne og Colombard, som høstes på Château de Nages, men da AOP Costières de Nîmes ikke indbefatter sødlige hvidvine, er vinen klassificeret som Vin de France. Når man laver en sød hvidvin, er det afgørende, at druerne høstes meget sunde for at undgå såkaldte ”bi-gæringer” og dermed uren smag til følge. Derfor fjerner man en del af bladene i perioden op til høsten for at tillade mere luft (blæst) omkring klaserne og holde dem fri for skimmelsygdomme m.m.


Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration med deres skind for at fremme aroma-, smags- og farveekstrakten. Gæringen foregår på ståltanke, med druernes egen gær og uden tilsætning af svovl og standses ved nedkøling til 1°C, når alkoholprocenten når 10%. Man bevarer således en del af mostens naturlige sukkerindhold (ca. 50 g./ls). Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering. Udtrykket ”Sans artifice” (uden kunstgreb) på etiketten pointerer, at vinen er lavet efter naturvin-principper.


”Gourmandi” har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man druens klassiske, eksotiske aromaer af abrikos, gul fersken, klementin og en smule vanilje. Smagen er afrundet, med god frugtsødme og friskhed samt et godt bid. Meget forfriskende og appetitvækkende. Perfekt som aperitif, til asiatiske retter, til desserter med frugt, vanilje, karamel eller hvid chokolade, til is eller sorbet, frugtsalater eller blåskimmeloste.

”Gourmandi” (ordet henviser her til vinens sødme) laves på druerne Viognier, Roussanne og Colombard, som høstes på Château de Nages, men da AOP Costières de Nîmes ikke indbefatter sødlige hvidvine, er vinen klassificeret som Vin de France. Når man laver en sød hvidvin, er det afgørende, at druerne høstes meget sunde for at undgå såkaldte ”bi-gæringer” og dermed uren smag til følge. Derfor fjerner man en del af bladene i perioden op til høsten for at tillade mere luft (blæst) omkring klaserne og holde dem fri for skimmelsygdomme m.m.


Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration med deres skind for at fremme aroma-, smags- og farveekstrakten. Gæringen foregår på ståltanke, med druernes egen gær og uden tilsætning af svovl og standses ved nedkøling til 1°C, når alkoholprocenten når 10%. Man bevarer således en del af mostens naturlige sukkerindhold (ca. 50 g./ls). Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering. Udtrykket ”Sans artifice” (uden kunstgreb) på etiketten pointerer, at vinen er lavet efter naturvin-principper.


”Gourmandi” har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man druens klassiske, eksotiske aromaer af abrikos, gul fersken, klementin og en smule vanilje. Smagen er afrundet, med god frugtsødme og friskhed samt et godt bid. Meget forfriskende og appetitvækkende. Perfekt som aperitif, til asiatiske retter, til desserter med frugt, vanilje, karamel eller hvid chokolade, til is eller sorbet, frugtsalater eller blåskimmeloste.

DKK  129,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

”Gourmandi” (ordet henviser her til vinens sødme) laves på druerne Viognier, Roussanne og Colombard, som høstes på Château de Nages, men da AOP Costières de Nîmes ikke indbefatter sødlige hvidvine, er vinen klassificeret som Vin de France. Når man laver en sød hvidvin, er det afgørende, at druerne høstes meget sunde for at undgå såkaldte ”bi-gæringer” og dermed uren smag til følge. Derfor fjerner man en del af bladene i perioden op til høsten for at tillade mere luft (blæst) omkring klaserne og holde dem fri for skimmelsygdomme m.m.


Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration med deres skind for at fremme aroma-, smags- og farveekstrakten. Gæringen foregår på ståltanke, med druernes egen gær og uden tilsætning af svovl og standses ved nedkøling til 1°C, når alkoholprocenten når 10%. Man bevarer således en del af mostens naturlige sukkerindhold (ca. 50 g./ls). Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering. Udtrykket ”Sans artifice” (uden kunstgreb) på etiketten pointerer, at vinen er lavet efter naturvin-principper.


”Gourmandi” har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man druens klassiske, eksotiske aromaer af abrikos, gul fersken, klementin og en smule vanilje. Smagen er afrundet, med god frugtsødme og friskhed samt et godt bid. Meget forfriskende og appetitvækkende. Perfekt som aperitif, til asiatiske retter, til desserter med frugt, vanilje, karamel eller hvid chokolade, til is eller sorbet, frugtsalater eller blåskimmeloste.

Alkohol 10%
Type Dessertvin
Producent Château de Nages
Land Frankrig
Årgang NV
Størrelse 75 cl
Druetype Colombard, Rousanne, Viognier
Vin til mad Dessert
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ