byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Kilkerran WIP 5 Sherry Wood Single Malt Whisky 46%

Kilkerran Sherry Wood Glengyle, Campeltown Single Malt Whisky, 46% . Denne aftapning fra Glengyle har en fantastisk flot gylden farve. I næsen fornemmes chokolade og appelsin som det første indtryk. Den mørke chokolade, marcipanen og honningen trænger sig på og bliver blandet med indtryk af jordbær og sød ingefær. En meget kompleks aroma, der ikke stopper med at udvikle sig i glasset. I smagen fornemmes honning- og sirup/fudge-toner. En varm og velsmagende dram, der minder om en varm bagel med kanel og rosiner med smeltet smør på toppen. Eftersmagen er varmende og velafbalanceret med en rund finish, hvor chokoladen igen kommer til syne, og med overraskende få antydninger af røg og tørv. Kun 9000 flasker worldwide, og kun 600 af disse er kommet til Danmark. I 1872 blev det oprindelige Glengyle destilleri opført af William Mitchell, der var søn af Springbanks grundlægger Archibald Mitchell. Efter et ejerskifte i 1919 blev destilleriet lukket ned i 1925. Campbeltown var engang Skotlands whiskyhovedstad med mere end 30 legale destillerier hen mod slutningen af 1800-tallet. Men ligesom mange andre destillerier måtte Glengyle overgive sig på grund af de katastrofale økonomiske forhold i kølvandet på 1. verdenskrig. Spiritusforbuddet i USA bidrog til en forværring af krisen, og i 1934 var der kun to destillerier tilbage i Campbeltown; Glen Scotia og Springbank. Siden nedlukningen i 1925 har der i to omgange været gjort forsøg på at genstarte Glengyle. I 1941 og igen i 1957, men uden held. I 2000 lykkedes det Hedley Wright, der også ejer Springbank, at købe bygningerne med det formål at reetablere destilleriet. Det tog fire år at finde det nødvendige udstyr og at få bygningerne renoveret. En del af destilleriets udstyr er nyt, mens en del er anskaffet fra dels Craigellachie og dels det lukkede højlandsdestilleri Ben Wyvis, der opererede i perioden fra 1965-77 på grain-destilleriet Invergordon. Destilleriet fik sit oprindelige navn Glengyle, men desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tappe whiskyen under destilleriets navn. Der eksisterer allerede en blend med samme navn, hvorfor navnet Kilkerran blev valgt som navn for whiskyen fra Glengyle. Produktionen startede op i marts måned 2004, hvor den første sprit løb fra kedlerne efter færdiggørelsen af destilleriets renovering. I de første fire år producerede destilleriet 50.000 liter årligt. Efterfølgende er produktionen reduceret til omkring 20.000 liter årligt. Whiskyen produceres helt traditionelt. Byggen gulvmaltes på Springbank. Spiringen stoppes ved tørring med tørv i 6 timer og efterfølgende yderligere 30 timer med varm luft. Det giver et fenolindhold på 15ppm i den maltede byg. Destilleringsprocessen er dobbelt destillering, og den færdige "new make" påfyldes fadene ved 68%. Fadene lagres i Campbeltown hos søsterdestilleriet Springbank. Siden starten i 2004 er der kun tappet og frigivet nogle få eksemplarer, alle i yderst små mængder. I 2007 blev der frigivet en 3 år gammel single maltwhisky. Og siden WIP-serien (Work in Progress) med: WIP 1 i 2009 WIP 2 i 2010 WIP 3 i 2011 WIP 4 i 2012 og WIP 5 i 2013. I 2014 kommer WIP 6 og i 2015 WIP 7. Fra 2016 vil det være muligt at tappe den første 12 år gamle singlemalt. Og det er planen, at der vil være 2 forskellige 12 års i sortimentet. Èn fra sherryfade, der tappes ved 46%, og én fra bourbonfade, der tappes ved cask strength. Når disse aftapninger er frigivet i alle markeder, vil destilleriet frigive flere forskellige "limited editions", som f.eks. wood-finish, triple distilled og andre mere "eksperimenterende" aftapninger. Alle fade ejes af destilleriet/familien selv, og det vil således ikke blive muligt at finde Glengyle/Kilkerran som en uafhængig aftapning, hvilket gør destilleriets egne aftapninger endnu mere unikke.

Kilkerran Sherry Wood Glengyle, Campeltown Single Malt Whisky, 46% . Denne aftapning fra Glengyle har en fantastisk flot gylden farve. I næsen fornemmes chokolade og appelsin som det første indtryk. Den mørke chokolade, marcipanen og honningen trænger sig på og bliver blandet med indtryk af jordbær og sød ingefær. En meget kompleks aroma, der ikke stopper med at udvikle sig i glasset. I smagen fornemmes honning- og sirup/fudge-toner. En varm og velsmagende dram, der minder om en varm bagel med kanel og rosiner med smeltet smør på toppen. Eftersmagen er varmende og velafbalanceret med en rund finish, hvor chokoladen igen kommer til syne, og med overraskende få antydninger af røg og tørv. Kun 9000 flasker worldwide, og kun 600 af disse er kommet til Danmark. I 1872 blev det oprindelige Glengyle destilleri opført af William Mitchell, der var søn af Springbanks grundlægger Archibald Mitchell. Efter et ejerskifte i 1919 blev destilleriet lukket ned i 1925. Campbeltown var engang Skotlands whiskyhovedstad med mere end 30 legale destillerier hen mod slutningen af 1800-tallet. Men ligesom mange andre destillerier måtte Glengyle overgive sig på grund af de katastrofale økonomiske forhold i kølvandet på 1. verdenskrig. Spiritusforbuddet i USA bidrog til en forværring af krisen, og i 1934 var der kun to destillerier tilbage i Campbeltown; Glen Scotia og Springbank. Siden nedlukningen i 1925 har der i to omgange været gjort forsøg på at genstarte Glengyle. I 1941 og igen i 1957, men uden held. I 2000 lykkedes det Hedley Wright, der også ejer Springbank, at købe bygningerne med det formål at reetablere destilleriet. Det tog fire år at finde det nødvendige udstyr og at få bygningerne renoveret. En del af destilleriets udstyr er nyt, mens en del er anskaffet fra dels Craigellachie og dels det lukkede højlandsdestilleri Ben Wyvis, der opererede i perioden fra 1965-77 på grain-destilleriet Invergordon. Destilleriet fik sit oprindelige navn Glengyle, men desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tappe whiskyen under destilleriets navn. Der eksisterer allerede en blend med samme navn, hvorfor navnet Kilkerran blev valgt som navn for whiskyen fra Glengyle. Produktionen startede op i marts måned 2004, hvor den første sprit løb fra kedlerne efter færdiggørelsen af destilleriets renovering. I de første fire år producerede destilleriet 50.000 liter årligt. Efterfølgende er produktionen reduceret til omkring 20.000 liter årligt. Whiskyen produceres helt traditionelt. Byggen gulvmaltes på Springbank. Spiringen stoppes ved tørring med tørv i 6 timer og efterfølgende yderligere 30 timer med varm luft. Det giver et fenolindhold på 15ppm i den maltede byg. Destilleringsprocessen er dobbelt destillering, og den færdige "new make" påfyldes fadene ved 68%. Fadene lagres i Campbeltown hos søsterdestilleriet Springbank. Siden starten i 2004 er der kun tappet og frigivet nogle få eksemplarer, alle i yderst små mængder. I 2007 blev der frigivet en 3 år gammel single maltwhisky. Og siden WIP-serien (Work in Progress) med: WIP 1 i 2009 WIP 2 i 2010 WIP 3 i 2011 WIP 4 i 2012 og WIP 5 i 2013. I 2014 kommer WIP 6 og i 2015 WIP 7. Fra 2016 vil det være muligt at tappe den første 12 år gamle singlemalt. Og det er planen, at der vil være 2 forskellige 12 års i sortimentet. Èn fra sherryfade, der tappes ved 46%, og én fra bourbonfade, der tappes ved cask strength. Når disse aftapninger er frigivet i alle markeder, vil destilleriet frigive flere forskellige "limited editions", som f.eks. wood-finish, triple distilled og andre mere "eksperimenterende" aftapninger. Alle fade ejes af destilleriet/familien selv, og det vil således ikke blive muligt at finde Glengyle/Kilkerran som en uafhængig aftapning, hvilket gør destilleriets egne aftapninger endnu mere unikke.

DKK  450,00

Udsolgt | Ikke på lager

Se Fragtpriser

Kilkerran Sherry Wood Glengyle, Campeltown Single Malt Whisky, 46% . Denne aftapning fra Glengyle har en fantastisk flot gylden farve. I næsen fornemmes chokolade og appelsin som det første indtryk. Den mørke chokolade, marcipanen og honningen trænger sig på og bliver blandet med indtryk af jordbær og sød ingefær. En meget kompleks aroma, der ikke stopper med at udvikle sig i glasset. I smagen fornemmes honning- og sirup/fudge-toner. En varm og velsmagende dram, der minder om en varm bagel med kanel og rosiner med smeltet smør på toppen. Eftersmagen er varmende og velafbalanceret med en rund finish, hvor chokoladen igen kommer til syne, og med overraskende få antydninger af røg og tørv. Kun 9000 flasker worldwide, og kun 600 af disse er kommet til Danmark. I 1872 blev det oprindelige Glengyle destilleri opført af William Mitchell, der var søn af Springbanks grundlægger Archibald Mitchell. Efter et ejerskifte i 1919 blev destilleriet lukket ned i 1925. Campbeltown var engang Skotlands whiskyhovedstad med mere end 30 legale destillerier hen mod slutningen af 1800-tallet. Men ligesom mange andre destillerier måtte Glengyle overgive sig på grund af de katastrofale økonomiske forhold i kølvandet på 1. verdenskrig. Spiritusforbuddet i USA bidrog til en forværring af krisen, og i 1934 var der kun to destillerier tilbage i Campbeltown; Glen Scotia og Springbank. Siden nedlukningen i 1925 har der i to omgange været gjort forsøg på at genstarte Glengyle. I 1941 og igen i 1957, men uden held. I 2000 lykkedes det Hedley Wright, der også ejer Springbank, at købe bygningerne med det formål at reetablere destilleriet. Det tog fire år at finde det nødvendige udstyr og at få bygningerne renoveret. En del af destilleriets udstyr er nyt, mens en del er anskaffet fra dels Craigellachie og dels det lukkede højlandsdestilleri Ben Wyvis, der opererede i perioden fra 1965-77 på grain-destilleriet Invergordon. Destilleriet fik sit oprindelige navn Glengyle, men desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tappe whiskyen under destilleriets navn. Der eksisterer allerede en blend med samme navn, hvorfor navnet Kilkerran blev valgt som navn for whiskyen fra Glengyle. Produktionen startede op i marts måned 2004, hvor den første sprit løb fra kedlerne efter færdiggørelsen af destilleriets renovering. I de første fire år producerede destilleriet 50.000 liter årligt. Efterfølgende er produktionen reduceret til omkring 20.000 liter årligt. Whiskyen produceres helt traditionelt. Byggen gulvmaltes på Springbank. Spiringen stoppes ved tørring med tørv i 6 timer og efterfølgende yderligere 30 timer med varm luft. Det giver et fenolindhold på 15ppm i den maltede byg. Destilleringsprocessen er dobbelt destillering, og den færdige "new make" påfyldes fadene ved 68%. Fadene lagres i Campbeltown hos søsterdestilleriet Springbank. Siden starten i 2004 er der kun tappet og frigivet nogle få eksemplarer, alle i yderst små mængder. I 2007 blev der frigivet en 3 år gammel single maltwhisky. Og siden WIP-serien (Work in Progress) med: WIP 1 i 2009 WIP 2 i 2010 WIP 3 i 2011 WIP 4 i 2012 og WIP 5 i 2013. I 2014 kommer WIP 6 og i 2015 WIP 7. Fra 2016 vil det være muligt at tappe den første 12 år gamle singlemalt. Og det er planen, at der vil være 2 forskellige 12 års i sortimentet. Èn fra sherryfade, der tappes ved 46%, og én fra bourbonfade, der tappes ved cask strength. Når disse aftapninger er frigivet i alle markeder, vil destilleriet frigive flere forskellige "limited editions", som f.eks. wood-finish, triple distilled og andre mere "eksperimenterende" aftapninger. Alle fade ejes af destilleriet/familien selv, og det vil således ikke blive muligt at finde Glengyle/Kilkerran som en uafhængig aftapning, hvilket gør destilleriets egne aftapninger endnu mere unikke.

Alkohol 46%
Type Whisky
Producent Kilkerran
Land Skotland
Størrelse 70 cl
Whiskytype Single Malt Whisky
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ