byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Nervi Gattinara, Vigna Valferana 2016 Conterno

Gattinara Vigna Valferana fremstilles af druer fra 5,3 ha på denne velansete cru, der har været kendt i hvert fald siden 1228. Valferana er afledt af Val Florana, Jerndalen, og vinen er første gang aftappet og etiketteret separat i 1970 og marken har et selv for dette område usædvanligt højt indhold af jern og mangan og yder en vidunderligt finessepræget og stilfuld, intens vin på Nebbiolo, som er ganske anderledes end den bredere, majestætisk anlagte Gattinara fra Molsino. Gattinara har i udgangspunktet en mildere tanninstruktur og mere syre end det ses i de store vine fra Barolo som Gattinara fra Nervi allerede nu let udfordrer.


Nervi er grundlagt i 1906 og er den ældste eksisterende ejendom i Gattinara, med 28,5 ha jord fordelt på nogle af de vigtigste marker i den blot 94,5 ha store DOCG-dyrkningszone, der ligger for foden af Europas næsthøjeste bjerg, Monte Rosa. Bjergmassivet beskytter markerne mod kolde nordenvinde, men sikrer også en konstant alpin brise og passende nedbør. Geologisk ligger Gattinara i hjertet af en 280 mio år gammel udslukt vulkan. Jorden har et stort indhold af ler, der er sammenligneligt med det man finder i Serralunga d’Alba i Barolo og er derudover rig på vulkansk materiale og har et højt indhold af jern, men jorden er også kalkfattig, hvilket er med til at sikre vine med fin syreprofil og nerve. Gattinara-vinene er derfor ranke og har en markant tanninstruktur og frigives sent, og dette er glimrende udtrykt i Nervis motto: Nectar in tempore, således, at vinen skal bruge tid for at transformeres til en guddommelig drik. Gattinara har historisk rivaliseret Barolo, både hvad angår kvalitet og evne til at lagre og der findes mange fine gamle årgange fra Nervi, eksempelvis de store vine fra 1958, 1961 og 1964, der stadig er flotte. Med marker på Casacce, Garavoglie, Valferana og Molsino er potentialet enormt og Nervi blev i 2011 købt af norske Erling Astrup, der forinden havde spurgt Roberto Conterno fra Giacomo Conterno til råds. Roberto så mulighederne og bistod også efterfølgende med råd og yderligere kvalitetsløft, og købte i april 2018 90% af ejendommen og 2018 er første årgang, hvor han og sønnen Gabriele har den fulde ledelse: Man vil selvsagt kunne forvente den velkendte kompromisløse tilgang og man vil kunne forvente prisstigninger.

Gattinara Vigna Valferana fremstilles af druer fra 5,3 ha på denne velansete cru, der har været kendt i hvert fald siden 1228. Valferana er afledt af Val Florana, Jerndalen, og vinen er første gang aftappet og etiketteret separat i 1970 og marken har et selv for dette område usædvanligt højt indhold af jern og mangan og yder en vidunderligt finessepræget og stilfuld, intens vin på Nebbiolo, som er ganske anderledes end den bredere, majestætisk anlagte Gattinara fra Molsino. Gattinara har i udgangspunktet en mildere tanninstruktur og mere syre end det ses i de store vine fra Barolo som Gattinara fra Nervi allerede nu let udfordrer.


Nervi er grundlagt i 1906 og er den ældste eksisterende ejendom i Gattinara, med 28,5 ha jord fordelt på nogle af de vigtigste marker i den blot 94,5 ha store DOCG-dyrkningszone, der ligger for foden af Europas næsthøjeste bjerg, Monte Rosa. Bjergmassivet beskytter markerne mod kolde nordenvinde, men sikrer også en konstant alpin brise og passende nedbør. Geologisk ligger Gattinara i hjertet af en 280 mio år gammel udslukt vulkan. Jorden har et stort indhold af ler, der er sammenligneligt med det man finder i Serralunga d’Alba i Barolo og er derudover rig på vulkansk materiale og har et højt indhold af jern, men jorden er også kalkfattig, hvilket er med til at sikre vine med fin syreprofil og nerve. Gattinara-vinene er derfor ranke og har en markant tanninstruktur og frigives sent, og dette er glimrende udtrykt i Nervis motto: Nectar in tempore, således, at vinen skal bruge tid for at transformeres til en guddommelig drik. Gattinara har historisk rivaliseret Barolo, både hvad angår kvalitet og evne til at lagre og der findes mange fine gamle årgange fra Nervi, eksempelvis de store vine fra 1958, 1961 og 1964, der stadig er flotte. Med marker på Casacce, Garavoglie, Valferana og Molsino er potentialet enormt og Nervi blev i 2011 købt af norske Erling Astrup, der forinden havde spurgt Roberto Conterno fra Giacomo Conterno til råds. Roberto så mulighederne og bistod også efterfølgende med råd og yderligere kvalitetsløft, og købte i april 2018 90% af ejendommen og 2018 er første årgang, hvor han og sønnen Gabriele har den fulde ledelse: Man vil selvsagt kunne forvente den velkendte kompromisløse tilgang og man vil kunne forvente prisstigninger.

DKK  1.199,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Gattinara Vigna Valferana fremstilles af druer fra 5,3 ha på denne velansete cru, der har været kendt i hvert fald siden 1228. Valferana er afledt af Val Florana, Jerndalen, og vinen er første gang aftappet og etiketteret separat i 1970 og marken har et selv for dette område usædvanligt højt indhold af jern og mangan og yder en vidunderligt finessepræget og stilfuld, intens vin på Nebbiolo, som er ganske anderledes end den bredere, majestætisk anlagte Gattinara fra Molsino. Gattinara har i udgangspunktet en mildere tanninstruktur og mere syre end det ses i de store vine fra Barolo som Gattinara fra Nervi allerede nu let udfordrer.


Nervi er grundlagt i 1906 og er den ældste eksisterende ejendom i Gattinara, med 28,5 ha jord fordelt på nogle af de vigtigste marker i den blot 94,5 ha store DOCG-dyrkningszone, der ligger for foden af Europas næsthøjeste bjerg, Monte Rosa. Bjergmassivet beskytter markerne mod kolde nordenvinde, men sikrer også en konstant alpin brise og passende nedbør. Geologisk ligger Gattinara i hjertet af en 280 mio år gammel udslukt vulkan. Jorden har et stort indhold af ler, der er sammenligneligt med det man finder i Serralunga d’Alba i Barolo og er derudover rig på vulkansk materiale og har et højt indhold af jern, men jorden er også kalkfattig, hvilket er med til at sikre vine med fin syreprofil og nerve. Gattinara-vinene er derfor ranke og har en markant tanninstruktur og frigives sent, og dette er glimrende udtrykt i Nervis motto: Nectar in tempore, således, at vinen skal bruge tid for at transformeres til en guddommelig drik. Gattinara har historisk rivaliseret Barolo, både hvad angår kvalitet og evne til at lagre og der findes mange fine gamle årgange fra Nervi, eksempelvis de store vine fra 1958, 1961 og 1964, der stadig er flotte. Med marker på Casacce, Garavoglie, Valferana og Molsino er potentialet enormt og Nervi blev i 2011 købt af norske Erling Astrup, der forinden havde spurgt Roberto Conterno fra Giacomo Conterno til råds. Roberto så mulighederne og bistod også efterfølgende med råd og yderligere kvalitetsløft, og købte i april 2018 90% af ejendommen og 2018 er første årgang, hvor han og sønnen Gabriele har den fulde ledelse: Man vil selvsagt kunne forvente den velkendte kompromisløse tilgang og man vil kunne forvente prisstigninger.

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Nervi
Land Italien
Område Piemonte
Årgang 2016
Størrelse 75 cl
Druetype Nebbiolo
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ