Pommard 2021 Domaine Philippe Bouzereau

Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed, og derfor ret elegante vine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.


Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men kun ganske let filtreret, for at bevare frugten og finessen.


Vinen har en flot, blank rubinrød farve. I duften er vinen ganske elegant og frugtig først, med kølige nuancer af ribs, hindbær og friskplukkede jordbær. Med iltningen udvikler vinen mere eksotiske og federe frugttoner. Smagen er sprød og struktureret, med en flot, afrundet tannin og et godt gemmepotentiale. Det er en charmerende Pommard, noget som er sjældent!


Server den til lam, fuglevildt og kraftige kødretter (fx en boeuf bourguignon) samt til klassiske Bourgogne-oste.


I århundreder har Pommard været betragtet som den typiske Bourgogne: dybrød i farven, kraftfuldt aromatisk, solid og pålidelig. Selv navnet Pommard har en generøs klang og fylder munden, som det fylder glasset.


Pommard, med sine smilende vinmarker, ligger mellem Beaune og Volnay, hvor Côte de Beaune drejer en smule mod Autun. Disse jorde tilhørte tidligere hertugerne af Bourgogne, religiøse ordener som Cîteaux-klosteret, eller gamle familier såsom Marey-Monge.


Allerede i middelalderen blev Pommard anset som Bourgognes blomst – den vin, alle andre blev målt imod. Appellationen, en af de første til at opnå AOC-status (1936), producerer udelukkende rødvine på Pinot Noir-druen.

Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed, og derfor ret elegante vine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.


Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men kun ganske let filtreret, for at bevare frugten og finessen.


Vinen har en flot, blank rubinrød farve. I duften er vinen ganske elegant og frugtig først, med kølige nuancer af ribs, hindbær og friskplukkede jordbær. Med iltningen udvikler vinen mere eksotiske og federe frugttoner. Smagen er sprød og struktureret, med en flot, afrundet tannin og et godt gemmepotentiale. Det er en charmerende Pommard, noget som er sjældent!


Server den til lam, fuglevildt og kraftige kødretter (fx en boeuf bourguignon) samt til klassiske Bourgogne-oste.


I århundreder har Pommard været betragtet som den typiske Bourgogne: dybrød i farven, kraftfuldt aromatisk, solid og pålidelig. Selv navnet Pommard har en generøs klang og fylder munden, som det fylder glasset.


Pommard, med sine smilende vinmarker, ligger mellem Beaune og Volnay, hvor Côte de Beaune drejer en smule mod Autun. Disse jorde tilhørte tidligere hertugerne af Bourgogne, religiøse ordener som Cîteaux-klosteret, eller gamle familier såsom Marey-Monge.


Allerede i middelalderen blev Pommard anset som Bourgognes blomst – den vin, alle andre blev målt imod. Appellationen, en af de første til at opnå AOC-status (1936), producerer udelukkende rødvine på Pinot Noir-druen.

DKK  599,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Pommard fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel i den øverste del af skråningen vest for byen, hvor en undergrund domineret af ler og sten giver ret strukturerede vine, samtidigt med, at højden giver mere kølighed, og derfor ret elegante vine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning.


Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i et par dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade à 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men kun ganske let filtreret, for at bevare frugten og finessen.


Vinen har en flot, blank rubinrød farve. I duften er vinen ganske elegant og frugtig først, med kølige nuancer af ribs, hindbær og friskplukkede jordbær. Med iltningen udvikler vinen mere eksotiske og federe frugttoner. Smagen er sprød og struktureret, med en flot, afrundet tannin og et godt gemmepotentiale. Det er en charmerende Pommard, noget som er sjældent!


Server den til lam, fuglevildt og kraftige kødretter (fx en boeuf bourguignon) samt til klassiske Bourgogne-oste.


I århundreder har Pommard været betragtet som den typiske Bourgogne: dybrød i farven, kraftfuldt aromatisk, solid og pålidelig. Selv navnet Pommard har en generøs klang og fylder munden, som det fylder glasset.


Pommard, med sine smilende vinmarker, ligger mellem Beaune og Volnay, hvor Côte de Beaune drejer en smule mod Autun. Disse jorde tilhørte tidligere hertugerne af Bourgogne, religiøse ordener som Cîteaux-klosteret, eller gamle familier såsom Marey-Monge.


Allerede i middelalderen blev Pommard anset som Bourgognes blomst – den vin, alle andre blev målt imod. Appellationen, en af de første til at opnå AOC-status (1936), producerer udelukkende rødvine på Pinot Noir-druen.

Alkohol 13,50%
Type Rødvin
Land Frankrig
Område Bourgogne
Årgang 2021
Størrelse 75 cl
Druetype Pinot Noir
Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Ost, Skaldyr, Sushi, Svinekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ