Le Potazzine 2019 Sangiovese, Toscana IGT

94 Point - James Suckling: Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance and energy and a long, flavorful finish.


90 point - Rene Langdahl: (2021)Var det som om hun måtte lave den her? 100 % sangiovese på ren stål fra en særligt udvalgt plet fremstillet som drikkesangiovese. Den råber ”drik mig!”. Sprød crunchy kirsebærfrugt, forbløffende høj intensitet for en introvin.


Lavet på ren Sangiovese fra unge stokke i Brunello-marker. Gæret naturligt og uden temperaturkontrol med 30 dages maceration. Derefter lagret på stål i et år.


Den reneste, fineste Sangiovese-saft - duft og smag af røde kirsebær med urtede og mineralske noter. Frisk med god syre og elegant tanninbid.


Til lettere retter med kød - gerne kalv eller kylling. Bedste drikkevindue: 2025–2030.


Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.


Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elegante Brunello'er. De to døtre Viola og Sofia er i dag voksne og involveret i arbejdet på gården.


Der dyrkes vin på 5 ha - 3 ha - Le Prata er en sydøstvendt mark i ca 500 moh - ligger lige uden for døren og La Torre, en sydvestvendt mark beliggende i den sydlige del af Montalcino ca 320 moh. Der dyrkes økologisk, dog uden certificering, og vinifikationen foregår naturligt uden tilsætning af gær. Vinifikation og lagring foregår på stål og store fade af slavonsk eg. Vinifikationsrummet ligger på ejendommen lige ved Prata-marken og lagringskælderen ligger lige under vinifikationsrummet, så al vinen kan flyttes vha tyngdekraften uden brug af pumper.


Den eneste drue er Sangiovese Grosso og alle marker ligger inden for Brunello-appellationen. Naturlighed i mark og kælder og så frisk et udtryk som muligt - dette er Sangiovese i sin reneste og mest elegante version.

94 Point - James Suckling: Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance and energy and a long, flavorful finish.


90 point - Rene Langdahl: (2021)Var det som om hun måtte lave den her? 100 % sangiovese på ren stål fra en særligt udvalgt plet fremstillet som drikkesangiovese. Den råber ”drik mig!”. Sprød crunchy kirsebærfrugt, forbløffende høj intensitet for en introvin.


Lavet på ren Sangiovese fra unge stokke i Brunello-marker. Gæret naturligt og uden temperaturkontrol med 30 dages maceration. Derefter lagret på stål i et år.


Den reneste, fineste Sangiovese-saft - duft og smag af røde kirsebær med urtede og mineralske noter. Frisk med god syre og elegant tanninbid.


Til lettere retter med kød - gerne kalv eller kylling. Bedste drikkevindue: 2025–2030.


Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.


Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elegante Brunello'er. De to døtre Viola og Sofia er i dag voksne og involveret i arbejdet på gården.


Der dyrkes vin på 5 ha - 3 ha - Le Prata er en sydøstvendt mark i ca 500 moh - ligger lige uden for døren og La Torre, en sydvestvendt mark beliggende i den sydlige del af Montalcino ca 320 moh. Der dyrkes økologisk, dog uden certificering, og vinifikationen foregår naturligt uden tilsætning af gær. Vinifikation og lagring foregår på stål og store fade af slavonsk eg. Vinifikationsrummet ligger på ejendommen lige ved Prata-marken og lagringskælderen ligger lige under vinifikationsrummet, så al vinen kan flyttes vha tyngdekraften uden brug af pumper.


Den eneste drue er Sangiovese Grosso og alle marker ligger inden for Brunello-appellationen. Naturlighed i mark og kælder og så frisk et udtryk som muligt - dette er Sangiovese i sin reneste og mest elegante version.

DKK  240,00
Fra DKK  169,00
Spar DKK  71,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  240,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  169,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

94 Point - James Suckling: Aromas of plum, strawberry, chocolate and incense. Full-bodied with chewy tannins. Tight and structured at first, it then delivers juicy character and silky texture on the mid-palate. Its fresh acidity brings balance and energy and a long, flavorful finish.


90 point - Rene Langdahl: (2021)Var det som om hun måtte lave den her? 100 % sangiovese på ren stål fra en særligt udvalgt plet fremstillet som drikkesangiovese. Den råber ”drik mig!”. Sprød crunchy kirsebærfrugt, forbløffende høj intensitet for en introvin.


Lavet på ren Sangiovese fra unge stokke i Brunello-marker. Gæret naturligt og uden temperaturkontrol med 30 dages maceration. Derefter lagret på stål i et år.


Den reneste, fineste Sangiovese-saft - duft og smag af røde kirsebær med urtede og mineralske noter. Frisk med god syre og elegant tanninbid.


Til lettere retter med kød - gerne kalv eller kylling. Bedste drikkevindue: 2025–2030.


Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.


Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elegante Brunello'er. De to døtre Viola og Sofia er i dag voksne og involveret i arbejdet på gården.


Der dyrkes vin på 5 ha - 3 ha - Le Prata er en sydøstvendt mark i ca 500 moh - ligger lige uden for døren og La Torre, en sydvestvendt mark beliggende i den sydlige del af Montalcino ca 320 moh. Der dyrkes økologisk, dog uden certificering, og vinifikationen foregår naturligt uden tilsætning af gær. Vinifikation og lagring foregår på stål og store fade af slavonsk eg. Vinifikationsrummet ligger på ejendommen lige ved Prata-marken og lagringskælderen ligger lige under vinifikationsrummet, så al vinen kan flyttes vha tyngdekraften uden brug af pumper.


Den eneste drue er Sangiovese Grosso og alle marker ligger inden for Brunello-appellationen. Naturlighed i mark og kælder og så frisk et udtryk som muligt - dette er Sangiovese i sin reneste og mest elegante version.

Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Producent Le Potazzine
Land Italien
Område Toscana
Årgang 2019
Størrelse 75 cl
Druetype Sangiovese
Vin til mad Lam, Oksekød
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ